Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

docela kravina jako nový batman(i) ... "geniální" a nedostižný šílenec a padouch v jednom se na konci změní jen lusknutím prstu v naprostého dementa a chudáka ... Idris mi tady nevadil .... nemám ho rád jako herce ... tady byl fajn ... ale dějově je to úplně divné a strojené ... však Andy se pro takovéto role se svým ksichtem narodil ... ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

To byla, ale pííí*ovina, sorry tvl !!! Takhle mi znechutit jednoho z mála fuckt dobrých policajtů v seroších, to se jen tak nevidí. Navíc v tak neskutečné stopáži, aby si jeden ten humus vyžral opravdu pořádně a s gustem až do stupidního a směšného konce. A ten smíglovský ksicht v hlavní roli, ten mě vyloženě iritoval, ale zároveň jakoby tam nebyl... prostě tam nepatřil ani se tam nehodil. No fujtajbl vespolek. Za mě směšných 35% ()

Reklama

Daiker 

všechny recenze uživatele

Luther patří k tomu nejlepšímu co se týče seriálů se sériovými vrahy.... Bohužel tento film je průměrný. Sériový vrah je divný a když jsem viděl Serkise, viděl jsem Gluma 🙂 Měli udělat další pořádnou sérii s prvotřídním psychopatem, která je originální a šokuje.... Lite verze pro Netflix se moc nepovedla... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako väčšine, aj mne prišiel seriál lepší, no naopak od ostatných ma bavilo aj toto šieste pokračovanie. Andy Serkis sa mi do úlohy zloducha hodil, bavil ma a tak isto ma znova bavil prábeh a hlavne Idris Elba ako Luther, ktorý sa ma rozhodne čo obracať, aby pozametal to čo ostatní nevedia. Tím tvorcov ostáva rovnaký a tak dusna atmosféra, ktorú mali všetky serie, nechýba ani v tomto filme. 80%  - 4* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nechybělo mnoho, a vynikající seriál, u něhož ani trochu nevadí, že toho zasraného protestantského heretika hraje negr, doplnili o vynikající film. Má to švih, spád, napětí, solidní akci, hezkou výpravu i naprosto parádně úchylného glummasouna. Nechybělo! Jen kdyby tentokrát scénárista Nahet Kříž tolik nečichal ředidlo a celé to pak nenapěchoval obezličkami a lapsy na hranici kauzálního kokotismu, demence a mnohdy až mozkové smrti, které sice Netflusovská a BBC cílová skupina dozajista s mlaskáním sežere i s tou shnilou žížalou na konci, ovšem jakýkoliv alespoň trochu soudnější divák se akorát tak nasere, že se z něj někdo dvě hodiny urputně snažil dělat totálně vymatlaného čuráka. A tak jsem tomu, ač nechtě, musel tři hvězdy odsát nosem. Doteď cítím hovna. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama