Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Divacke rozcarovanie: Jedine auto na prevoz? Vazne?! Potom, ten postoj zo strechy mrakodrapu a pohlad na Londyn, akoby slo o komixoveho Batman-a. Opat, to vazne?! Kedy sa z nekompromisneho detektiva stal komixovy sunt? Nasledne sa bude "hrdina" uplne "nenapadne" a bez maskovania promenadovat po meste, ktore ma niekolko kamier v kazdej ulici napojenych 24/7 na dispecingy...tak urcite. Dalsie klise s blizkym detektiva z cista-jasna...what?! Nachystani potapaci? Bachorka a znacne sklamanie, pretoze oproti serialom, ktore boli povacsine minimalne nadpriemer, je toto uplny paskvil. Neodporucam. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Seriál Luther sem nikdy neviděl ,tak sem pustil film.Zásahová jednotka mohla chytit vraha ale,ono ne raději jdou po detektivovi ,bože kam film dopracoval.Scénář musel psát nějaký blb.Místy fajn .Na jedno zhlédnutí v pohodě stačí.Film není ničím vyjímečný.Asi si z filmu další den nebudu pamatovat nic.Za mě 60% ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Když něco šlape herecky, režijně i má luxusní kameru, jak to může takto neskutečným způsobem totálně zavraždit naprosto katastrofální scénář?? Mít tyto herce, nějakou předlohu a tento technický tým, musím z toho přece udělat minimálně napínavý temný krimi thriller. Nepovedlo se nic! "Hrdina" naprosto marný, záporák známý od prvních minut ubohý a trapný, policie v čele s k smíchu vedením .... strašný, bolelo, kroutil jsme hlavou. Už nikdy prosím. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Filmový Luther je až překvapivě nezajímavá kriminálka, která sice sází na charismatického Idrise Elbu, ale vše okolo je mdlé jak babiččina svíčková. Že film vypadá poměrně televizně se dá odpustit, že mu ale chybí slušné napětí či nějaká základní logika už ne. Serkisův záporák je nulově vybudovaný, má to být kriminální mastermind, ale je to spíš nechtěně směšný pošahanec který vyloží karty hned v prvních pěti minutách. Tvůrci se aspoň nebojí sáhnout pro hrubém násilí, a snaží se navodit atmosféru nějaké hutné severské detektivky, ale celkově vše působí dost prvoplánově. Seriál neznám, a věřím že může v tomto pojetí fungovat lépe, film nicméně doporučit nemůžu. Maximálně pro opravdu zaryté fanoušky. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po M3gan další film, který má nemálo společného s epizodou z Black Mirror. Ale možná je to jen tím, že tvůrci BM byli ve svých vizích opět napřed a je to náhoda. Ale i kdyby ne a při vytváření modus operandi jde o přiznanou inspiraci, nevadilo by to, pokud by se zapracovala do dobrého příběhu. Což se v celovečerním Lutherovi stalo. Charismatický Elba, vynikající Serkins, dobrý námět i solidní zpracování... . Je tedy Luther: Pád z nebes peckoidní kriminálka? Za mě ne, ale pro skalní fandy seriálového Luthera možná ano, protože se naučili přehlížet "detaily", jako třeba 2,5 km procházku po Norských pláních jen v košili a s rozepnutým kabátem, potápěči letící v zásahové helikoptéře a další nedomyšlenosti a vymyšlenosti, kterých kritičtější mysl, resp. náročnější divák neuvidí málo. Vynahrazují to vizuálně působivé, vypjaté scény a charisma Elby. Pokud si s tím vystačíte, tak Luther: Pád z nebes, považujte za slušnou kriminalku a hvězdu si přidejte. 70% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama