Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

alchac 

všechny recenze uživatele

Luther začal tam, kde po páté sérii skončil. Perunžel a doslova, neb páně Křížův luteránský modus operandi je již drahnou dobu stejný, tj. vymyslet nějakou koninu, následně se tvářit, že to vlastně byl genitální záměr a snažit se onu hovadinu vytlouci něčím ještě daleko více kreténským, přičemž tobogán nabírá na rychlosti a zápachu. Poslední cca půlhodina tohoto snímku je proto takovým pásmem pitomůstek a absurdit, že pustit si ji samostatně, byl bych vážně na pochybách, zda nesleduji nějaký skeč od Monty Pythonů, protože tam už fakt chyběla jen španělská inkvizice (ale možná taky jen seděla doma u laptopu a leštila palečnice). Např. proto vůbec nepřekvapí, že Fjordafon má pokrytí fakt úplně všude, naopak to, že hrdinu poté, co klesl až na úplné dno, nezachránil Mič Bjůkenen, jenž by následně rovněž umlátil padoucha ikonickým červeným plovákem, překvapilo velmi. Samozřejmě je třeba vzít v úvahu ještě variantu, že v autě na úplném konci seděl Monsieur Gustave, pročež celé toto dílko bylo vlastně oslím můstkem majícím uvést pana Elbu do role nejznámějšího špióna Jeho Veličenstva. Pokud to bude znamenat ukončení prznění kdysi výtečného seriálu (z úcty k němuž tentokrát nespláchnu), jsem všema deseti pro. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Odette: „Zdáte sa taký slušný človek. Nechápem, prečo ste urobil to, čo ste urobil.“ Luther: „No, inú možnosť som nevidel.“ Odette: „Urobiť čo?“ Luther: „To, čo bolo treba urobiť.“ Namiesto zvyčajného Lutherovho zaujímavého prístupu k prípadom a hutnej zápletky sme sa dočkali neoriginálneho príbehu typu „policajt musí za každú cenu vyriešiť prípad, hoci je sám na úteku". Pridajte k tomu sadu výmyslov a nezmyslov, predvídateľný vývoj deja, zloducha ako zo zlého komiksu... Štýl prevláda nad obsahom a rozhodne sa nevyrovná seriálu. Prekážalo mi to opakované prenasledovanie Luthera kvôli veciam, ktoré urobil v minulosti - v prospech vyriešenia prípadu, bolo to prehnané. Celý film pôsobí naivne a jediné, čo ho pozdvihlo na vyššiu úroveň, je herecký výkon Idrisa Elbu a Andyho Serkisa, ktorí si svoje postavy užívali, aj keď boli postavené na deravom scenári. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka s Idris Elba v hlavní roli znělo zpočátku velmi slibně. Začátek taky nevypadal vůbec špatně, postupem času však přibývalo čím dál tím víc všemožných nelogičností, absolutně se vytratilo tempo a postupně i atmosféra, z nudy mě dokázali vytrhnout jen a pouze již zmíněný Idris Elba a také výborný Andy Serkis. Luther měl nepochybně vysoký potenciál, který však zůstal nevyužitý, respektive se využil tak napůl. Za sebe musím bohužel konstatovat, že jsem čekal mnohem povedenější podívanou. Čistě jednorázová záležitost, ke které se s největší pravděpodobností už nevrátím. 5/10. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Luther patří k tomu nejlepšímu co se týče seriálů se sériovými vrahy.... Bohužel tento film je průměrný. Sériový vrah je divný a když jsem viděl Serkise, viděl jsem Gluma 🙂 Měli udělat další pořádnou sérii s prvotřídním psychopatem, která je originální a šokuje.... Lite verze pro Netflix se moc nepovedla... ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Seriál Luther sem nikdy neviděl ,tak sem pustil film.Zásahová jednotka mohla chytit vraha ale,ono ne raději jdou po detektivovi ,bože kam film dopracoval.Scénář musel psát nějaký blb.Místy fajn .Na jedno zhlédnutí v pohodě stačí.Film není ničím vyjímečný.Asi si z filmu další den nebudu pamatovat nic.Za mě 60% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno