Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jelikož příběh postrádá jakoukoliv mytologii ohledně "záporáka", celou dobu mi vrtalo hlavou, proč ten pitomej plevel prostě někdo nepodpálí. I pokud přistoupíme na teorii, že domorodci pyramidu a jejího obyvatele uctívali, báchorky o nemožnosti rozšíření kytek do okolí jsou poněkud na palici, stejně jako chování titulní skupinky. Pokud k tomu připočteme závěr, který se drží trendu své doby a nabízí bezradně neurčitý non-happy end (hups, SPOILER), vychází mi, že jsou Ruiny tuctová rutinérská hovadina. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tento poměrně originální horor by neměli vidět diváci, kteří se ještě letos chystají na prázdniny do nějaké exotické země. Takový prázdninový pobyt se totiž nevyplatil čtveřici mladých přátel (Tucker, Malone, Ramsey, Ashmore) a jejich německému průvodci (Anderson), kteří zavítali na prastaré prokleté mayské pohřebiště, kterému se každý zdaleka vyhne. Žravé květinky podobající se liánám zavrtávající se pod kůži a způsobující halucinace zde čekají na své nové hostitele a když se k tomu přidá skupina zfanatizovaných tajemných zabijáků je jisté, že se odtud nikdo živý nedostane. Není nouze o napětí a drastické scény. Povedený horor. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Hollywood vs. naštvané kytky, kolo druhé. Nulový rozpočet, slibní herci (každého jste nikde viděli, ale žádného tu nepoznáte) a poctivá atmosféra, která čerpá z nekompromisní knižní předlohy. Film je o dost učesanější, ale protože musí vyrábět šokovou terapii a brutální likvidace skoro zadarmo, je značně vynalézavý a oldschoolově spolehá na vypjaté dialogy a situace. Rozhodně víc než na digitální břečťan a kryptické naznačování. V druhé půlce si možná začnete uvědomovat, že tohle béčko nespasí svět a že byste možná tlačili na pilu ještě trochu víc, ale dobrý pocit z filmu, který utekl PG-13 pákám a chce toho využít, převládne až do posledního celuloidového políčka. Smithe autora a Smithe (jiného) režiséra je třeba sem tam zkontrolovat. Možná zase něco vyvedou. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Parta středoškolských hlupáků je v Mexiku. Někoho hledají a to je dovede k ruinám jednoho chrámu z dob Mayů. Vystoupají na vrchol a okamžitě přiběhnou domorodci. Ti cestovatelům dají rychle najevo, že jsou na konečné a kdyby snad chtěl někdo odejít, tak je zabijí. Teenageři na cestách se tedy rozhodnou zakempit na místě s pěkným výhledem a chvíli přemýšlet. Z úvah, co se to dopr… děje, je vyruší nečekaný ekzém a další nepříjemné věci. Stačí? Mohlo by. Pokud jste Ruiny viděli, jistě budete souhlasit, že je to zapomenutá hororová kvalitka, kde se jede bez kompromisů k (bohužel) nepřekvapivému cíli. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Som rád, že film naplnil moje očakávania. Zo začiatku to vyzeralo na další obyčajný teen horor, ale potom sa to celkom pekne rozbehlo a film začal mať tie správne grády. Po pár povinných obkecávačkách a oboznámením s postavami pri ktorom som si hned spomenul na Boylevu Pláž prichádza na rad to, na čo som tolko čakal. Asi po 20 minútach sa film uberá tým hororovejším smerom a dostávame poriadnu dávku adrenlínu. Atmosféra sa začala skvelo formovať a nakoniec diváka udrží v nekľude až do samotného záveru filmu. Musím pochváliť originálny a nie často videný dej filmu, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať ako blbý vtip, ale chvalabohu to dopadlo všetko dobre a film je seriozny. Áno, kvetiny čo žerú ludí :) je tak trochu úlet, ale nečakajte, žiadnu "Adelu, ktorá nevečerala". Dočkáte sa nejakej tej mrtvoly, aj krv bude tiecť a ja osobne budem dlho spomínať na scénu s amputáciou nôh. Dávam 75%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Studio zakoupilo práva ke knize Ruiny ještě předtím, než vyšla. Po jejím úspěchu požádalo jejího autora, aby napsal i scénář k filmu na základě své knižní předlohy. Scott B. Smith vyhověl, ale scénář výrazně pozměnil. Nejen že vypustil celé sekvence knihy, ale více si pohrál i s postavami. Například v knize je vražednou révou posedlá Stacy, ve filmu je to Eric. Ve filmu je rovněž zásadně přepracovaný celý konec knihy. (Rodriguez)
  • Pot na hercích imitovala nastříkaná voda a olivový olej. (Cheeker)
  • Scéna s amputací nohy byla jako první představena manažerům studia ke schválení. (Kudly4)

Reklama

Reklama