Reklama

Reklama

Vyzvednutí Titaniku

  • Česko Tajemství Titaniku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komunikace Spojených států se Sovětským svazem je vzhledem k trvající studené válce složitá a nerost, který USA pro svůj nový obranný systém nutně potřebují, se těží jen a pouze v SSSR. Zjištění, že byl roku 1912 převážen na Titaniku, poněkud kalí skutečnost, že slavná dopravní loď kotví několik kilometrů pod mořskou hladinou. A protože s nápadem dostat monumentální plavidlo zpět nahoru nepřijdou jen Američané, stává se komplikovaná operace ke všemu otázkou času. Adaptace i u nás populární knihy Clivea Cusslera nabízí dobrodružný sci-fi příběh, který dalece předcházel objevu, že na dvě části rozlomený Titanic by těžko někdo vyzvedl stejně, jako se o to pokoušejí hrdinové snímku. Ve filmu s atraktivním námětem si navíc zahráli výborní herci jako Jason Robards (Tenkrát na Západě, Všichni prezidentovi muži) nebo Alec Guinness (Lawrence z Arábie, Hvězdné války). (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že průměrnou známku si film rozhodně zaslouží. Vždyť jenom ta závěrečná scéna stojí za víc. Neříkejte,(kdo jste to viděli), že vás to nefascinovalo ! A navíc i herecké obsazení stojí za dobré slovo ! Dnes už bylo natočeno tolik filmu o TITANIKU, že ačkoliv je to téměř 100 let od jeho potopení, stále to přitahuje a bude přitahovat filmaře. A proč se o tohle nepokusit ? Že by to bylo velmi drahé ? A války a zbrojení - to není drahé ? Dám svůj krk na to, že by vyzvednutí Titanicu ze dna moře nestálo ani desetinu částky, která dnes preluduje ve válce s Irakem. Bylo by z toho kouzelné muzeum a návrat vložených finančních prostředků by byl určitě do 5 let doma a New York by měl kromě Sochy Svobody o další světovou atrakci navíc. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ve své době se jednalo o čirou fabulaci, protože vrak Titaniku ještě nebyl objeven, nicméně béčkově neskutečně dnes působí spíše "studenoválečná" zápletka s energetickým nerostem byzanium, kterým chtějí USA napájet svůj obranný systém, zatímco SSSR vše sleduje a nakonec bezzubě pohrozí. Ona z ní také zbyla jen nedořešená (přítelkyně, špeh?) omáčka, záminka pro metodické podvodní pátrání a následné fantastické vynoření slavné lodi, trikově slušně zvládnuté a doprovázené majestátně romantickou hudbou Johna Barryho, úplně mimo pro dobrodružný thriller. Slabé 3* s náběhem na "guilty pleasure", avšak též nudu. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa velkolepými scénami vyzdvihnutím Titaniku chcel tváriť ako velkofilm, ale vôbec ním nebol. Spracovanie bolo na úrovni televízneho filmu, hereckým obsadením dokonca ani to. Ako tak to zachraňuju dobrodružnejší dej a podmorské scény. Samozrejme aj samotné vyplávanie lode na hladinu...nie zo srandy ho toľkokrát opakovali a spomalene. Hodnotenie: 55% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, pri ktorom ma neodradilo ani nízke hodnotenie a poviem vám, že mňa to bavilo aj keď som sa pri niektorých scénach držal za hlavu. Príbeh je úsmevný a vyzdvihnutie Titaniku vlastne tiež, ale priznám sa, že ma to bavilo. Práca s miniatúrami je celkom dobrá, úvod sa trošku dlhšie ťahá, ale keď sa začne loď vyťahovať s hlbín je to celkom zaujímavá a zábavná blbina. Záver, kde Titanic nakoniec došiel do cieľa sa mi vlastne aj celkom ľúbil. Mám rád tento vrak a rád som si pozrel aj tento vymyslený a úplne šialený príbeh. 60% - 3* ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu, doba je vážná, takzvaná >Studená válka< graduje a amíci zase jednou - přes samozřejmé obstrukce Sovětů a kazisvěta ve vlastních řadách - řeší >světodějné< věci... ;-) . . . A tenhle film je typický hw produkt té doby. Příběh má - přes jasný a tolerancehodný status FIKCE - samozřejmě spoustu drobných nelogičností a za vlasy přitažených (což je škoda, protože scénáristicky šlo vše daleko lépe doladit) situací, ALE! - a to zdůrazňuji - narozdíl od jiných tématicky podobných žánrových pitomostí netrpí vyloženými diváku se podbízejícími bláboly a nesmysly, vše se přizpůsobuje dvouhodinovému rozsahu děje a proto nemá příliš hluchých míst a navíc nijak netlačí na pilu, vše plyne tak nějak přirozeně a uměřeně a divák až může podlehnout pocitu, že (by) se to všechno klidně mohlo stát. Tohle si já osobně na podobných opusech (navíc v pohodě koukatelných i třicet let od natočení!) cením... Navíc speciální efekty jsou na svou dobu velmi zdařilé, podvodní scény působí zcela věrohodně a páni modeláři si dali s maketami Titaniku takovou práci, že vše působí (zvláště pak paluba a interiéry lodi po vytažení vraku na hladinu, to je prostě fantazie!) naprosto úžasně a realisticky. Finále pak působí sice jako z nějaké verneovky (Good Year! ;o), ještě přijde troška potřebného (humanistického) moralizování na závěr a... Nu, jak říkám - typický (v tom nejlepším smyslu slova) hollywoodský produkt žánru a doby... Tři hvězdičky tedy za film coby story a řemeslo - a jedna nahoru za ony skvělé kulisy a triky, navíc ještě pak vše podpořené místy až podmanivou hudbou Johna Barryho. Člověk si musí po různých těch >filmových zkušenostech< až povzdechnout, kéž by všechny akčně-fiktivní blockbustery působily i po třiceti letech od natočení jako tenhle film... - - - - - (Poprvé viděno kdysi na jakémsi televizním kanálu, repete pak 25.2.2009 na dvd, komentář zde jako desátý - 25.2.2009) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Film je adaptáciou románu Clivea Cusslera “Raise the Titanic!“ z roku 1976, tretej knihy z jeho dlhoročnej románovej série o morskom archeológovi Dirkovi Pittovi. (Petike)

Reklama

Reklama