Reklama

Reklama

Kalvárie

(festivalový název)
  • Belgie Calvaire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marc Stevens je hezký, mladý zpěvák, který cestuje svým Vanem od města k městu. Bohužel uprostřed lesa se mu pokazí auto. Pozdě v noci, za nepřestávajícího déště nemoudře poslechne radu Belga Boryse a vydá se do hotelu majitele Paula Bartela. Na začátku se zdá být majitel mílým a samotným člověkem, ale později se projeví jeho psychopatické stránky. Nabízí Markovi pomoc v nápravě auta. Zpěváka už znepokojuje při procházce lesem pohled na vesničany znásilňující prase. Jeho obavy jsou na místě. Bartel zničí jeho auto, omámí ho... a tady začíná Markova noční můra. Noční můra, která se skládá ze svázání, skalpovacích elementů, ukřižování a znásilnění... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Kalvárie“ není snímkem, který by nutně chtěl vynikat explicitním znázorněním násilí, ale daří se mu na sebe hromadit scény, které jsou skutečně příšerné, mrazivé a děsivé. Opět se ukazuje, že k dobrému hororu stačí mít člověka a jeho touhu/potřebu/nutkání ubližovat. Tohle prostě stačí. A když se k tomu vezmou filmařské schopnosti, potom z toho vychází něco, co je opravdu silně znepokojivé. Tohle je moderní ztvárnění cesty na křížový vrch. Jen bez kříže a v čele průvodu není Ježíš, ale obyčejný člověk. Že by maličko i rýpnutí do toho, na čem vlastně stojí křesťanská víra? Je to na tom, že ubližujeme jedincům a snažíme se to pak omlouvat vykoupením mnoha? ()

Hrabka odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád ujeté filmy bez logiky alá Taxidermia. Přestože jsem čekal fajnové explo, tak to k podobným nepochopovým filmům mělo hodně blízko. Celé to začne sice blbě, ale jakmile týpkovi chcípne auto uprostřed lesů, tak jsem očekával, že se začne něco dít, ale ono ne. Následuje nudná pasáž jakéhosi oťukávání mezi dvěma až třemi postavami, seznámení s místními vesničany a první konflikt. Dobrý, říkal jsem si, teď se začne něco dít. A taky že začalo, ale bylo to neskonale debilní, tupé, blbé, trapné, nelogické, hloupé a ujetě úchylné. Žádné napětí film vyvolat nedokáže, protože vám zůstane rozum stát nad tím, co to tam ty postavy předvádí. Doufal jsem třeba, že konec tuhle šaškárnu nějak vysvětlí, ale ne. Omlouvám se těm, kterým se film líbil, sice je vůbec nechápu, ale každý máme jiný vkus. Pro mě byl tenhle film utrpením, modlil jsem se, aby už byl toho nesmyslného poskakování, brečení, střílení, honění konec. 5% ()

Reklama

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočne nudný film.Je to o spevákovi,ktorí sa čírou náhodou zatúla k starému psychopatickému vidlákovy a na jeho velké nešťastie si ho ten vidlák spája zo svojou bývalou družkou,no musela byť veľmi škaredá a nesympatická,lebo ten spevák naozaj bol,a stou polooholenou hlavou bol ešte aj nechutný.Aby tých debilín nebolo dosť,na scénu nabehuje partia daľších totálne psychicky narušených vidlákov a s tým medvedím tancom,čo predvádzali v tom pajzli som len neveriacky pozeral,kto može vymysliet takú koko....Ano pokus o psychlogiu tam bol ale na mňa to vobec nezabralo,lebo žiadna atmosféra sa nekonala. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Od v podstate francúzskeho hororu i keď belgického režiséra dnes fanúšik hororu čaká notnú dávku brutality hlavne keď je to príbeh človeka čo sa dostane do spárov značne úchylných vidlákov a teraz trošku zaSPOILERujem pretože som čakal že obeť sa schopí a začne miestnych masakrovať pri úteku za slobodou ale film sa drží hodne reálu ako by to asi mohlo aj v skutočnosti byť a k zbrani sa dostáva tesne pred záverečnými titulkami. Všetko je to strašne naťahované i keď naturalistické ale aj nudné a tak najzaujímavejšou scénou mi prišla vynikajúca hororová skladba ktorú predviedol miestny štamgast v krčme na klavíry, teda hlavne jej začiatok. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Naozaj zvláštny psychologický exploitation, ktorý ma najprv ničil svojou nudnosťou, no postupom času som naň výrazne zmenil názor. Celý film sa totiž v podstate dosť vlečie a svojím spôsobom sa nič výrazné nedeje (alebo to aspoň divák nevidí). Na druhej strane; každý má svoju predstavivosť a v tom sa potichu ukrýva tá sila nenápadného príbehu zlomenia človeka, ktorý sa náhodou ocitne na zlom mieste. Škoda, že v tomto prípade ide o nesympatického muzikanta, ktorému som to aj prial, keďže mi dosť liezol na nervy. Narušení dedinčania síce nie sú nič originálne, ale v rámci realistickosti spracovania tu fungujú skvele, dočkáme sa viacerých znepokojivých scén, ktoré nenápadne nahlodajú podvedomie a nevšednú psycho scénku v krčme si zapamätá asi každý. Pozitívom filmu je aj štýlová vizuálna stránka, ktorá slušne dotvára zúfalú atmosféru, ktorá neskutočne hustne a všetko ukončuje s devastujúco depresívnou podchuťou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Kromě houslí v závěrečné scéně a následných titulcích a hry na klavír ve scéně v hospodě není ve filmu žádná další hudba. (aknamor)
  • Film byl natočen v klášteře Sainte Élisabeth v Mondorf-les-Bains v Lucemburském velkovévodství a v Belgii v přírodní rezervaci Hautes Fagnes a ve vesnici Bullange. (bianci)
  • Režisér filmu se vyjádřil, že chtěl vytvořit film, ve kterém diváci sympatizují se zápornou postavou, a ne s jeho obětí. (aknamor)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno