Reklama

Reklama

Kalvárie

(festivalový název)
  • Belgie Calvaire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marc Stevens je hezký, mladý zpěvák, který cestuje svým Vanem od města k městu. Bohužel uprostřed lesa se mu pokazí auto. Pozdě v noci, za nepřestávajícího déště nemoudře poslechne radu Belga Boryse a vydá se do hotelu majitele Paula Bartela. Na začátku se zdá být majitel mílým a samotným člověkem, ale později se projeví jeho psychopatické stránky. Nabízí Markovi pomoc v nápravě auta. Zpěváka už znepokojuje při procházce lesem pohled na vesničany znásilňující prase. Jeho obavy jsou na místě. Bartel zničí jeho auto, omámí ho... a tady začíná Markova noční můra. Noční můra, která se skládá ze svázání, skalpovacích elementů, ukřižování a znásilnění... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsem teda čekal něco víc. Slušná kamera a herecké výkony, taky to má pár atmosférických scén a dokáže to i občas působit správně hnusně a to i bez jakékoli krvavé scény. Ale jinak je to mdlé a od ostatních exploitation filmů se to zas tak moc neliší, aspoň příběhem ne. Nejvíc mi ale vadí, že se to tváří jakože strašně psychologický film a přitom tu ta psychologie není skoro vůbec. Co vlastně víme o hlavním hrdinovi kromě jeho povolání? Co víme o Bartelovi kromě toho, že mu umřela žena a jemu z toho hráblo? A hlavně - proč pak zničehonic hráblo celé vesnici? Na základě čeho? Pokus o přesah (jestli jo, tak je ta extrémní černobílost spíš k smíchu), kvůli odlehlosti od celého světa? Hromadu věcí abych si domýšlel bez žádných vodítek. U filmu, co chce být psychologický. Špatné to rozhodně není, jak už jsem naznačoval, v určitých momentech to funguje dobře (hlavně teda uprostřed filmu, kdy se to konečně celé rozjede), ale čekal jsem od toho prostě něco víc. 3* ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Chápu dobrá i špatná hodnocení, tohle může být i pro fanoušky exploitationu dost nedivácká záležitost. Rozhodně nejde o detailní zobrazování násilí, "jen" o vyšinutou až surreálnou atmosféru. Naturalistický look jako ze 70. let, který by žádný americký film nemohl v dnešní době mít. Evropa jede. Calvaire je pro někoho špatným filmem, ale rozhodně nelze označit za rutinu. V tomhle režisérovi, kterého neumím vyskloňovat, rozhodně něco dříme, brzy uvidíme jak zapůsobí druhým filmem, Vinyan vychází v dubnu na DVD a určitě půjde o přístupnější záležitost. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Kalvárie“ není snímkem, který by nutně chtěl vynikat explicitním znázorněním násilí, ale daří se mu na sebe hromadit scény, které jsou skutečně příšerné, mrazivé a děsivé. Opět se ukazuje, že k dobrému hororu stačí mít člověka a jeho touhu/potřebu/nutkání ubližovat. Tohle prostě stačí. A když se k tomu vezmou filmařské schopnosti, potom z toho vychází něco, co je opravdu silně znepokojivé. Tohle je moderní ztvárnění cesty na křížový vrch. Jen bez kříže a v čele průvodu není Ježíš, ale obyčejný člověk. Že by maličko i rýpnutí do toho, na čem vlastně stojí křesťanská víra? Je to na tom, že ubližujeme jedincům a snažíme se to pak omlouvat vykoupením mnoha? ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No, moc pěkný. F.Du Welz mě znudil už svym poslednim filmem Vinyan, ale tohle byla čůrakovina jako prase. Někdo se tady odvolával na to, že v Americe nic podobnýho nemůže vzniknout. To je velký štěstí. Režisér ( asi se zná s Troškou), obsadil do toho filmu celou svou rodinu. Film nemá žádnej solidní děj, magoři se tam pohupujou( škoda že je nemohl obsadit Sequens do mjr.Zemana), ten zpěvák brečí jak škvrně( přitom ho zadarmo vostříhali),a kdybych nechtěl vědět, jak to dopadne, tak sem to po půlhodině vypnul. Protože tahle zbytečnost si nezaslouží ani pět sekund života. Francouzi sou na filmy, obzvlášť horrory machři, ale i oni šlápnou do lejna. Glorie, ty ses vrátila, a kolik mi dáš procent. Deset, jenom deset! 10%. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Stalo se Vám někdy, že jste viděli nějaký film a ještě pár let jste o něm mluvili??? A nebo když se Vás někdo zeptá, zda jste viděli nějaký podivný dobrý film a Vy neustále říkáte jeden název filmu??? Tak to se mně i mé sestře stalo u filmu "CALVAIRE"! Dodnes se z toho nemůžeme vzpamatovat! Opravdu tak psychicky napínavý a perverzní film jsem v životě neviděl! A přísahal jsem na svou smrt, že ve Francii a v Beneluxu "NIKDY" nepůjdu do LESA!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Kromě houslí v závěrečné scéně a následných titulcích a hry na klavír ve scéně v hospodě není ve filmu žádná další hudba. (aknamor)
  • Podle režiséra jsou ve filmu jen dvě postavy, a to Marc a Bartel. Ostatní lidé ve filmu jsou jen jakousi variací na postavu Bartela. (aknamor)
  • Film byl natočen v klášteře Sainte Élisabeth v Mondorf-les-Bains v Lucemburském velkovévodství a v Belgii v přírodní rezervaci Hautes Fagnes a ve vesnici Bullange. (bianci)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama