Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velký, chátrající dům uprostřed bažin a čtyři lidé. Mladá, sympatická ošetřovatelka s červeným broukem, starší muž po mrtvici upoután na invalidní vozík, jeho poněkud podivínská manželka a tak trochu zvláštní právník. Příběh se rozjíždí pomalým tempem a atmosféra houstne postupně, v druhé půli už to ovšem frčí jako rychlík a finále je nářez. Moc pěkně natočeno, velmi dobře zahráno, obzvláště němý John Hurt mě dostával do kolen, plus zajímavá hudební podestýlka. P.S. Jdu si pro pár cihel. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry docela slušný horor, který buduje napětí především svou atmosférou spojenou s černou magií a duchy... Samotný děj se ze začátku jeví sice dost provařeně, nicméně s přibývajícími minutami nabírá na spádu a napínavosti, přičemž závěrečný spurt a výsledná pointa rozhodně nepatří do škatulky "boring"... Mimochodem z ochrnutého Johna Hurta jde opravdu strach. Skeleton Key určitě není výborným filmem, stejně tak se nevyhnul občasnému klišé, ale voodoo fígle a duchové v zrcadlech to přece jen drží na dobré úrovni. A pokud jsem váhal mezi třemi nebo čtyřmi hvězdičkami, za pointu dávám čtyři. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Úprimne? čakal som viac... podľa daného hodnotenia som sa konečne odhodlal na "bu bu bu" kľúč a čakal som... nič však nenastalo. Prvá polovica filmu takpovediac spĺňa kritéria mystery až na pár kliše, avšak v druhej nečakaný zvrat... uuu tzv. thriller! Radím do fronty priemerný + sem, tam vydarená scéna. 4/10 ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jižní oblast New Orleans, velký tajuplný dům, obestřený pradávnými kouzly, mystikou a magií hoodoo. Tento dům obývají staří manželé. Violet - oddaná až za hrob, ale komu..? Ben - nemohoucí, umírající a vyděšený (k smrti).. ale z koho..? Luke - velice obětavý právník.. ale pro koho..? Carolin - ošetřovatelka otevřené mysli.. v co má uvěřit..? Cecile a Justify - dva „věrní“ sluhové (víra je cesta ke změně..). / Minulost číhá za dveřmi, které se dají otevřít pouze univerzálním klíčem… // „Lidi prostě nechápou sílu oběti.“ ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ehren Kruger se evidentně autorsky vyšťavil už při remaku prvního Kruhu, jelikož dvojka moc inteligence nepochytila a o Klíči se dá říci to samé. Není to sice úplně blbé, ale v některých momentech trestuhodně vyprázdněné. Softley umí točit dialogy na jedničku, ale atmosféra mu uniká – hrdinka bloudí po domě a přitom znalejší divák tuší, že žádní bubáci na půdě nejsou. Malé plus za relativně chytrou pointu a to velké za pěkný zadek Kate Hudson. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)

Reklama

Reklama