Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletý Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s charismatickým kyborgem (napůl člověkem, napůl robotem), kuchařem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem a bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Tváří v tvář zradě, která se mu zaryje hluboko do srdce, se Jim promění z chlapce v muže, najde v sobě sílu postavit se vzbouřencům a objeví poklad větší, než si kdy uměl představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

bloodline 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný fantasy zážitok z "predkolumbových 3D čias" obohatený o fascinujúce animácie, nad ktorými by aj Jules Verne neveriacky krútil hlavou a Walt Disney by dal "ruku do ohňa". Príbehovo sa pýtalo kreatívnejšie vyhratie, ale inak veľmi solídne zvládnutý jeden z "posledných mohykánov" animačnej klasickej éry. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je animák podle mého gusta. Zajímavý nápad, skvělé zpracování, sympatické postavy, děj který plyne aniž by nudil, krásná animace a skvělá hudba. Nemůžu si pomoct, ale já byla udivená celý film, prolínání světů, všechny ty rasy živých tvorů...jednoduše jeden z nejlepších animovaných filmů od Disneyho, co jsem viděla. Domluvím se plynatinou. Klasické vzdělání..........Neopustím svého kámoše, Jimmy. Ledaže se na mě takhle zle koukne. P.S. Chci Morfyho! ()

Reklama

Fox85 

všechny recenze uživatele

S Planetou pokladů se už nějakou dobu setkávám na netu v rámci různých diskuzí a přehledů nedoceněných animáků, takže bylo jen otázkou času, kdy se k ní konečně dopracuji. Příběh samotný je jenom převedením literární předlohy do vesmíru, ale ten i sám o sobě má potenciál zaujmout. Animace taky není nejhorší a český dabing je v pohodě. Ve výsledku je to lehce nadprůměrný animák, ale asi ho už podruhé neuvidím ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Tenhle hidden gem – jímž Disney nadobro a zcela nepochopitelně zavraždilo kreslenou animaci [a zároveň tak ukončilo svou éru tvůrčí renesance] a dalo přednost komerci před kvalitními příběhy – je tak nezaslouženě underrated, až to bolí.... Za mě (a doufám že nejen za mě) jde o vizuálně podmanivou meta-žánrovou esenci magie kresleného filmu, stylizovanou do neskutečně nápaditýho a poutavě přímočarýho inter-galaktickýho steam-punkovýho vědecko-fantastickýho dobrodružství o daddy issues [navíc zjevně inspirovaný humorem a fikční poetikou Terryho Pratchetta], kterýmu by fakt slušel plnohodnotný live-action remake alá Star Wars kontra Piráti z Karibiku.... jeden z nejoriginálnějších animáků co jsem kdy viděl. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Zmodernizovaná kreslená pohádka na motivy slavné knižní předlohy - Ostrova pokladů, autor Robert Louis Stevenson. Chlapec (Jim Hawkins) s ambiciózním plánem na znovuobjevení planety pokladů dostává jedinečnou šanci svůj sen zrealizovat. Na cestě v tryskáčové lodi se neočekávaně spřátelí s kuchařem (cyborg!) Johnem Silverem, který mu alespoň částečně nahradí jeho věčně nepřítomného otce. Bohužel netuší, že toto přátelství bude vykoupené zradou. Planeta pokladů se blíží a základní lidské hodnoty, tak jak je známe, se začínají hroutit před vidinou nekonečného bohatství. Walt Disney Studio se tentokrát pustilo na tenký led. Pohádka, tak jak ji v originále známe, totiž dostala jiný, krapet zmodernizovaný kabát. Bohužel je to jenom na škodu věci, některé klasiky by prostě měly zůstat klasikou, tak jak ji známe. Nepříliš známé animované dílko tak potápí snaha odlišit se. U jako jednoho z posledních, klasicky kreslených filmů je to velká škoda, protože výtvarné zpracování je vynikající. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Společnost Disney Interactive vydala v roce 2002 pro Play station 2 hru na motivy filmu filmu pod názvem „Treasure Planet: Battle at Procyon“. (Terva)
  • Na filmu spolupracovalo 400 počítačových techniků, 150 hudebníků a přibližně 200 dalších osob různých profesí. (Terva)
  • Reklamní marketing zahrnoval i spolupráci se společností Pepsi-cola. Tato firma dala na některé své výrobky, jako jsou Mountain Dew, Code Red Sierra Mist nebo Lipton Brisk, logo filmu a fotografie hlavních postav. (Terva)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama