Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

choze 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se Harlin nesnažil a ne, že by mu to v některých jednotlivostech (výprava, akce) nefungovalo. Ale jako celek a jako jeden z nejdražších devadesátkových blockbusterů to pokulhává. Scénář sice svižně řetězí žánrové motivy, ale žádnou památnou podívanou s nějakým přesahem z nich neuplétá a chtělo by to přitlačit i na vtipné slovní přestřelky, které se tu objevují jen tu a tam. Geena Davis sem sice typově sedí a minimálně v Thelmě a Louise předvedla, že hrát umí, ale tady moc přesvědčivá není a její chemie se snaživým Modinem, kterému role sedla výrazně líp, je nulová. Celkově tomu chybí drajv, velkolepost a efektnost, které o osm let později nabídli Piráti z Karibiku a Master and Commander. Je zajímavé, že ve stejném roce vyhořela i jiná epická mořská podívaná, Vodní svět, zatímco o dva roky později se Titanic stal nejúspěšnějším filmem všech dob. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Páni moji!!! Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto kolosálne pirátske dobrodružstvo sa stalo ešte kolosálnejším prepadákom? Nebolo v tej dobe niečo vo vzduchu? Lebo ja fakt neviem. Toľko akcie, naivnej zábavy ako v štýle 40. rokov, dokonalá výprava, majestátna hudba, strohé ale akčné herecké výkony. Bombastičnosť sama o sebe. Môjmu srdcu oveľa viac bližší ako PIRÁTI Z KARIBIKU. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to takový propadák nebyl, jak tržby napovídaly. Výpravné dobrodružství, které příliš banálním scénářem, nepovedenými hrdiny a blbými dialogy nejvíce ztrácí. Výběr hlavních herců byl nešťastný a to se hold odráží do celého filmu. Poslední půl hodinka je působivá, akce se povedla a škoda, že si tento standart neudržela od začátku. Když vidí člověk, jak pěkně vše zvládli po technické stránce, práskl bych přes prsty Harlinovi rákoskou.......5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past 2, Cliffhanger a pak sešup dolů. Tak i Renny Harlin zamířil tam, kam si nikdo z nás nepřál. Počátek 17. století, temperamentní kapitánka, mapka na tři díly a jeden pohádkový poklad. Kousek divoké země, kde se nachází, je blízko. Jenže políčeno na něj má víc pirátů. Ostrov pokladů se povedl co se řemesla týče. Kostýmy, rekvizity, kaskadérské kousky, výbuchy a další atrakce jsou moc fajn, jenže vše se děje bez syrového pozadí, chybí říz, špína a zejména krev. A parodickému pojetí neholduje každý. Je to taková uhlazená pohádka pro celou rodinu. Jenže ta doba taková rozhodně nebyla. Výsledek položil společnost Carolco a ukázal, že ženská hrdinka se do podobných látek prostě nehodí. Geena Davis se sice snaží, ale způsob, jakým likviduje (třeba pěstmi) nepřátele, je minimálně úsměvný. Na druhou stranu takový Matthew Modine je otravný, necharismatický a mdlý. Takže si nemůžeme moc vybírat. Třikrát škoda!! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Průměrná dobrodružná záležitost s luxusní výpravou, kde největším problémem je mdlá režie, která neumí pořádně využít investovaných peněz, děsně basic zápletka a nezáživné hlavní postavy v čele s Geenou Davis, která se na roli femme fatale pirátky vůbec nehodí a působí ve své roli toporně. Není to špatný film, jako neškodná oddychovka funguje docela dobře, ale je pochopitelné, proč díru do světa neudělal a v kinech s ohledem na rozpočet naprosto propadl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Scénář a kulisy byly dokončovány bez dohledu režiséra Rennyho Harlina. Výsledky se mu však nezamlouvaly, a tak se začalo bourat, přestavovat a přepisovat. Také to je důvodem, proč se rozpočet snímku vyšplhal až na 115 milionů amerických dolarů. V kinech jich poté ale utržil pouze 11 a půl. (Coldrex)
  • Film je uveden v Guinessově knize rekordů jako nejvetší "propadák" všech dob. (Terva)
  • Vlajka, ktorá visí na lodi Morgan Adamsovej (Geena Davis), je kópiou vlajky pirátskeho kapitána "Calico" Jacka Rackhama, jediného piráta z Karibiku so ženami ako členkami posádky (Anne Bonny a Mary Read). (beso74)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama