Reklama

Reklama

Piráti: Poslední královský poklad

  • Jižní Korea Haejeok: Dokkaebi Gitbal (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Otrlí piráti a banditi z Čosonu hledají ztracené královské zlato. Musí přitom ale rozlousknout spoustu hádanek, přestát nebezpečné bouře a odolat nemilosrdným nepřátelům. (Netflix)

Recenze (21)

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Tak to raz muselo prísť. Asi prvý Kórejský film, kde som celkom sklamaný a dávam za dve. Takto fakt nie. Nudný a predvídateľný príbeh o poklade odohrávajúci sa na pozadí zeleného plátna, kde je triková stránka niekde medzi slabým priemerom až tragickým suterénom s bandou prehrávajúcich ochotníkov z ktorých nikto nemá dosť charizmy, aby to celé potiahol a ani jeden z charakterov nie je dostatočne vykreslený a zaujímavý, aby mu človek fandil. Tempo dosť amatérsky kolíše, je nevyvážené a logiky spolu s extrémne prepálenou akciou tu je minimálne toľko, ako v poslednom Rýchlo a zbesilo. Hlavne na cestovanie pod vodou s mechmi a záverečný shitstorm na mori, kde nie je ani náznak logiky a fyziky som čumel s otvorenou hubou, či to ako fakt myslia vážne. Ono tu aj cítiť silnú inšpiráciu touto sériou ako aj Pirátmi z Karibiku, hlavne poslednými dielmi. Je to Netflix v tom najhoršom slova zmysle. Prepálená akcia snažiaca sa byť mega cool, ploché charaktery, nevyvážené tempo, všetko je ale krásne farebné, čisté, herci s ich dokonalou frizúrou a vybielenými zubmi sú ako vytiahnutí z instagramu, ešte aj keď sa váľajú v blate....Chápem, že to mala byť rodinná oddychovka, ale tá sterilita a umelosť z toho neskutočné razí. Najhoršie je, že film nemá vlastnú identitu. Áno je to Kórejčina, ale Netflix Kórejčina a cítiť to každým záberom. To čím sú Kórejské filmy známe a tak obľúbené tu bude človek iba márne hľadať, maximálne v nejakých náznakoch, hlavne humorná zložka tu na niekoľko silených výnimiek funguje, viac krát som sa z chuti zasmial. Romantická linka zato úplne na facku. Nabudúce menej Netflixu a viac Kórei. ()

Petr.Tesar 

všechny recenze uživatele

Taková rádoby Korejská parodie na Piráty z Karibiku. Bylo to vtipné, správně ujeté, souboje trošku přes čáru a ústřední posádka v čele s kapitánkou byla fajn. Já jsem se bavil a pokud u toho nebudete přemýšlet tak se budete bavit taky. Nečekejte žádnou bombu ale na zabití večera pokud nemáte co dělat fajn. ()

Reklama

lardko 

všechny recenze uživatele

První piráty ( 2014)  jsem neviděl, ale u tohohle musím říct že se to hodně povedlo. Sice pár scén vykradlo piráty z Karibiku, a pár scén bylo dost přehnaných, ale i přesto musím říct že jsem si tenhle film dost užil, Byla to pěkná jízda a tohle obsazení herců mě sedlo jak dlouho u žádného filmu. Skvělý film na který se kouknu rád znova. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Divoká dobrodružná komedie se dá rozhodně označit víc jako fantasy než historický film, jelikož postupné přibližování se od A -> B -> C -> D ke ztracenému pokladu se potýkalo s takovými překážkami na cestě (a úniky, šermovačkami a ledabylými zkratkami), že by se i Odysseus s Jackem Sparrowem divili. Sebranka dobromyslných banditů-nekňubů si rychle získala sympatie a fešné kapitánce pirátů-nekňubů to natolik seklo, že mávnu rukou i nad nehezkým CGI, zvlášť když vizuál a výprava byly jinak moc fajn. Furt se něco dělo a vítr v plachtách slábnul jen občas, proto skoro za 4 *. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

A je to tady. Po osmi letech nám dorazilo duchovní pokračování pirátů z roku 2014. Toto pokračování pluje na stejných komediálních/parodických vlnách a nikdy to nebude žádná bomba, ale jako oddechová a zábavná jízda to je, jako u prvního dílu. Sice začátek byl slabší, ale konec byl epičtější a zábavnější a o hudbu bylo geniálně postaráno jako před osmi lety. Už tu není takový ten prvotní feeling, ale o čas bude pěkně postaráno. A abych byl upřímný...., tak jsem si tento film užil mnohem více, než třeba poslední piráty z Karibiku z roku 2017, z toho důvodu dám i těch 70%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Snímek měl původně vyjít 15. 8. 2021, ale kvůli pandemii covid-19 byl odložen. Nakonec film vyšel v IMAX formátu v kině 26. 1. 2022 a následně se 2. 3. 2022 objevil na Netflixu. (HanzoBureshi)
  • Natáčení začalo v červenci 2020 a skončilo v lednu 2021. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama