Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

d-corso 

všechny recenze uživatele

Ááá Jime, hochu, tohle je jeden z těch povedených filmových přepisů Ostrova pokladů. Ať mě hrom bací, černá známka, Kostelničko, tebe se nebojím, Charlton Heston je jako Dlouhý John Silver skvělý! Přitáhněte ráhnovou otěž, barone Trelewney, tohle je teď moje loď. I ostatní herci jsou více než ucházející, toliko škoda, že Ollie Reed vyfasoval jen takový štěk. Samé dukáty! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Prostě ne. Asi bude problém už v předlohovém románu, ale tato již třetí adaptace, jíž jsem viděl, mě ukrutně nudila. Lepší, než ten paskvil z roku 99, který byl úplně šiblý, ale co se týče míry zábavnosti to byl pořád velice zmatečný a nezáživný film. Bale jakožto Jim naprosto bez charismatu na to, že měl tvořit hlavního hrdinu, jehož si měl každý oblíbit. A to samé charisma postrádaly i všechny ostatní postavy, vč. proslulého Silvera. Ne, teď už vím, že kromě povedeného převyprávění v Planetě pokladů, se mi tato klasika nezavděčí asi v žádné formě. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

To pravé dobrodružství a film vonící pirátstvím, malárií, slanou vodou a dálkami. Dobré herecké výkony (teď už si pod jménem Dlouhý John Silver nepředstavím nikoho jiného než Hestona) a vynikající hudba od The Chieftains, která zní skutečně dobově a patřičnou měrou i bukanýrsky. Zapomeňtě na všechy Piráty z Karibiku a Ostrovy Hrdlořezů, tohle je poctivá pirátská hudba a poctivý pirátský film. A jen ironií osudu je nejlepší zpracování románu R. L. Stevensona produkt TV. A hlavně piráti jsou PIRÁTI! Ne žádní šampóni z Karibiku. Stačí se jen zadívat do řezaných tváří Hestona, Reeda, Leeho a je to tam. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že kdyby mi bylo deset, tak jsem tady z toho uvařenej daleko víc. Ostrov pokladů je super dobrodružství, užíval jsem si ho knižně i filmově, ale na dnešní poměry už mi to přijde relativně dost dětské. Mladej Christian Bale je zajímavej, ale Charlton Heston a Christopher Lee tu byli zajímavější. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi dětská záležitost tenhle dobrodružný TV film, která mohla fungovat pouze do doby než Johny Depp všem ukázal jak to v Karibiku chodí. Dnes ve stínu všech těch Pirátů z Karibiku tohle jen těžko zaujme... Bohužel...Samozřejmě film byl natočen podle klasiky, kdo by ji neznal a knihu nečetl... Místo mladičkého Balea mne zaujala spíše účast skutečné herecké ikony Ch. Hestona, který si střihl Johna Silvera. Ve svých 67 letech si to po ostrově s bambitkou a šavlí pobíhal celkem svižně a to to nebyl zdaleka jeho poslední film ! Oceňuji tropické lokace i hezkou plachetnici Hispanolu... Dávám za tři dublony z pokladu. * * * ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)
  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)

Reklama

Reklama