Reklama

Reklama

V hostinci, který vede mladý Jim Hawkins se svou matkou, se jednoho dne objeví podivný host. Jim v jeho věcech objeví mapu ostrova, na kterém je ukrytý poklad slavného kapitána Flinta. Mladík se rozhodne uspořádat výpravu. Na loď se však vetře i jednonohý John Silver a několik pirátů v přestrojení. (oficiální text distributora)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (31)

majo25 

všechny recenze uživatele

Najnovšie spracovanie Stevensonovho dobrodružného románu dopadlo rozpačito, ale nie na úkor pozerateľnosti. Ale na úkor predlohy. Ak sú nejaké veci oproti nej doplnené, dovysvetlené, v pohode beriem (v modernom prevední sa musíte v čomsi odlišovať), ale keď sú oproti nej úplné zmenené charaktery, pohnútky a menšie kúsky deja, tak to bacha!! Mínusom je aj obsadenie (aj keď nie zle zahrané) - príliš mladí herci, moderné účesy pirátov, priveľa černochov, malý a holohlavý Silver - to nie. Nech slúži tvorcom ku cti, že to aspoň vynahradili temnejšou atmosférou, surovejším a krvavejším nádychom a tak dobrodružný román pre deti a mládež je tak ta-tam. A na televízny dvojfilm vskutku dobre spracované, dokonca aj obohatené o pár super hlášok, aby dvojnásobne dlhá stopáž nezačala nudiť. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dlouhé, díky tomu neuvěřitelně protahované a díky tomu místy neuvěřitelně nudné. Po hodině jsem už vyhlížel konec a ono to mělo ještě další dvě. Vynechat některé zbytečné části příběhu a tak o 40 minut, klidně hodinku sestříhat, mohlo to být mnohem lepší. Stejně tak by filmu prospěl kameraman, který si nehraje na cool záběry a epileptickou kameru, ale umí ji používat. Jinak obrazový filtr, kulisy, výprava i herci sem zapadali, jak doktor a kluk, tak hlavně námořníci, obsazení výborné. Tu neúměrně přepísknutou stopáž to ale nevyváží. ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zpracování to samozřejmě nebylo, ale vzhledem k tomu, že se jednalo o TV film u kterých jsou rozpočty vždy velmi omezené, tak se s tím Steve Barron vypořádal docela se ctí. Naopak mi zde vůbec nevadilo (jako některým zdejším komentujícím), že piráti nejsou jako ti z karibiku (coz byla vlastně jen přihlouplá akční pohádka) a už vůbec ne, že fim není prošpikován nesmyslnými efekty moderní doby, jejihž neopatrné dávkování tyto snímky častokrát zbavuje jakékoli špetky věrohodnosti. Co se týče herců, tak Eddie Izzard jasná jednička, naopak Elijah Wood mě jako již několikrát nepřesvědčil (není to jeho chyba, ale chyba toho kdo jej do této postavy obsadil) a fakt nechápu proč vůbec bere role ve filmech jako jsou třeba Hooligans či tohle, když se hodí na úplně jiné věci. Celkově 50% ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Je to snad nějaký sport dnešních tvůrců, křivit knižní předlohy? Hezké zpracování se závěrem filmu sesunulo do hlubin tropického moře a utonulo v beznaději dalších přihlouplých adaptací. Postava pana Trelawney dostala prapodivný ráz, který jen přispěl spolu s dalšími nesmyslnými zásahy, k znehodnocení filmu. ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílní snímek sice nepředčil ten z r. 1990 (podle mého nejlepší), ale jistě patří k těm nejzdařilejším zpracováním vypravujících o slavném dobrodružství Jima Hawkinse. Herci byli sympatičtí, výprava perfektní a příběh se vcelku držel předlohy. Díky omezenému rozpočtu je vidět (v určitých okamžicích docela dost), že se jedná o televizní film. Osobně bych to nepovažoval za nedostatek, spíš naopak, právě takové "laciné" okamžiky člověku připomenou, že se dívá na televizní film a je pak více shovívavý, než u snímku za stovky milionů. Právě kvůli tomuto důvodu jsem dal silné 4*. Jediné co mi na filmu opravdu vadilo byl E. Wood (který mi nesedí jako člověk ani jako herec), jeho postava zde působila spíš jako parodie na Bena Gunna. ()

Galerie (24)

Související novinky

Moderní Sherlock potřetí

Moderní Sherlock potřetí

19.01.2012

...a hrstka dalších seriálových aktualit. Tak především – Sherlock se vrátí. Nikoho nepřekvapí, že BBC a scenárista/producent Steven Moffat oficiálně potvrdili přípravy třetí sezóny. Diváci seriál… (více)

Reklama

Reklama