Reklama

Reklama

Bodom

  • Estonsko Bodom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka štyroch kamarátov, dve dievčatá a dvaja chlapci, sa vyberie k jazeru Bodom, preslávenému vďaka záhadným vraždám v roku 1960. Chcú sa pokúsiť o rekonštrukciu starých udalostí. S príchodom noci ale zisťujú, že nie sú jediní, kto si chce na históriu jazera zaspomínať. Noc bude ešte krvavejšia ako tá z roku 1960. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Banda deciek sa vydáva vyriešiť záhadné vraždy, ktoré sa udiali pri jazere Bodom - rok 1960. No ako sa neskôr ukáže, nie je tomu úplne tak. Atmosférický horor inšpirovaný skutočnými desivými udalosťami, sa môže pyšniť svojou technickou stránkou, no aj hŕstkou nápaditých scén a skvelou hudbou (techno časť sa mi dosť páčila). Bohužiaľ, film je potlačovaný dole svojím scenárom a flashbackmi, vďaka čomu film miestami vyzerá ako teen-romance dráma. edit (9.1.2019): A aj kvôli tomuto mením z štyroch hviezd na dve. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod a možno ešte pár minút ďalej ušli, no potom sa stal z toho hrozný škvár, navyše dosť predvídateľný. Naozaj úbohé a nezáživné. To by však hádam aj v tomto hororovom subžánri išlo odpustiť, len keby tu bol nejaký ten masakrík. No čakal som, čakal, ale ničoho som sa nedočkal. Na dôvažok aj od toho mála čo tu bolo sa kamera zvyčajne odvracala. Takže väčšinou išlo o ťažkú nudu, smiešno-trápne revenge a zívacie pasáže. Potom prišiel klišé stereotypný koniec a ja som bol rád, že som rád, hlavne tomu, že je už koniec. No proste zbytočnosť. 35/100 ()

Reklama

Magika82 

všechny recenze uživatele

Bloody13, kompletně jsi mi vzal slova z úst. Myšleno v dobrém slova smyslu.... Potenciál snímku nebyl využit. Námět měl mnoho možností vývoje, zvratů a přitlačení na pilu. Nestalo se. Nu, na známku Dostatečnou snímek dosáhne. 40% a 2 hvězdy........ A pokud jde o Psychora, chlapče/pane "zlatý", jdi se s tím Tvým experstvím na horory do háje zeleného! Co jsi kdy dokázal? Jsi profesionálním, vystudovaným žurnalistou se zaměření na filmovou kritiku? Nejsi... Natočil jsi nějaký veřejně dostupný horor? Ne... Napsal jsi někdy scénář, který byl přijat k natočení nějakého filmu? Zřejmě také ne... Když už zde sama vkládám komentář ke scénáři a ději, vkládám jej z pohledu profesionální spisovatelky/ scénáristky, a vždy dodám, že se jedná o můj subjektivní dojem. Ani já si nedovolím napsat, že je to objektivní názor! Tudíž Tě také žádám, aby jsi se zbavil své sebezvané pomyslné koruny "Zdejšího experta na horory".... Děkuji i za jiné hodnotitele. A rovněž, jako Bloody13, takto veřejně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Slasher" je jeden z "najprimitívnejších" hororových subžánrov, ktorý len zriedka kedy prekvapí nejakou originálnou vsuvkou či priebehom udalosti. Keď sa od úvodu chytám slamky, pričom z minúty na minútu prepadám myšlienke, že až na soundtrack či pár ojedinelých pasáži ani niet čo hodnotiť, asi sa "zhodneme", že celkový dojem z tohto snímku bude viac menej rozpačitý. Nebyť tej poslednej tretiny, zrejme by som sa hodnotením hýbal na okraji "priepasti". Takto vyvraciam svoje tvrdenie v prvých dvoch vetách, pričom uznávam, že výnimka potvrdzuje pravidlo. Tesná, no vďaka záverečnej 20cke zrejme s odretými ušami predsa len zaslúžená trojka - 52,5% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Když to začalo, fakt bych neřekl, že na tom všem bude nejzajímavější zrovna ten začátek. Fakt, i když to začalo jako klasické klišé o bandě študáků co jedou k jezeru uprostřed lesa, pořád to bylo lepší, než to co přišlo. Všechny ty zvraty a snahy o "originální" rozvinutí děje mi totiž přišly dost dementní, nebo aspoň dementně vedené. Ty neexistující fotky, ta podivná pomsta, ech... A když holky v pohodě zabily kluky, začne to být ještě blbější, protože se tam zničehonic objeví skutečný vrah, který zas má spadeno na ty holky (a očividně je pořád dost čilý) a jeho chování už jsem vůbec nerozuměl, jestli je fakt někam unesl a týral, nebo jestli je jen znásilnil a jednu pak zabil a tu druhou bůhvíproč pustil... Je mi fuk, že mu nebylo vidět do obličeje, ale jeho motivace jsem ani trochu nechápal. Ale vůbec. Nejhorší ale je, že jsem od Finů čekal něco osobitého, jak už to tak u evropských hororů bývá, ale tohle bylo jako by to zrovna vypadlo z USA. Fakt mě štve, když se Evropané strašně snaží tomu jejich stylu přizpůsobit, protože to těm hororům ubývá na zajímavosti a vypadá to jako něco, co už člověk stokrát viděl. Škoda, že Bodom u toho obyčejného slasheru nezůstal, protože pak by z toho mohl být aspoň příjemný průměr. Takhle to u mě dopadlo dost špatně, když pominu skvělou filmařskou stránku. Ta se skutečně povedla, to musím uznat. A slabou druhou hvězdičku dávám snad jen za plakát a za to, že ta nejotravnější postava tu umře. Ale mě tu byli všichni celkem nesympatičtí, takže to stejně je prašť jako uhoď. Slabé 2* ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama