Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý seriál s dobrým nápadom a so sympatickým obsadením. Ako je však zvykom, je aj tu (aspon teda pre mňa) jedno veľké ALE. Už po pár dieloch ma začala iritovať skutočnosť, že FBI je tu vykreslená ako skupina ľudí neoplývajúca zakládmi logického myslenia. Veľakrát aj na banálne problémy riešiťelné sediackym zozumom potrebujú matematika, ktorý im to hodí do vzorcov a ponúkne zázračné riešenie. Načo je nám FBI stači tucet matematikou, ktoý vyriešia každý zločin. Príliš prekombinováne, kďe pri niektorých situáciach mi bolo vyložene do smiechu. Na spestrenie nudného poobedia však postačujúce. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je bomba. Dalších pár dílů už se začne člověk trošku nudit. Po +- dvacátém dílu už je to pořád jedno a to samé. K tomu mi přijde, že kromě těch prvních několika dílů, které byly opravdu skvěle promyšlené, byl zbytek tak nějak splácaný a náhodný, že to s realitou mělo málo společného. 55% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zločin je jako rovnice, kterou je potřeba velmi rychle vyřešit. Matematiku používáme denně a ani si to neuvědomujeme. Všechno děláme automaticky a s velkou samozřejmostí. Klidně ji můžeme použít při řešení zločinu, s tím problém nemám. Neuškodilo by, kdyby složité matematické výpočty byly více vysvětleny. Jenže to by se jeden díl seriálu pěkně prodloužil a změnil v něco úplně jiného. Zajímalo by mě, jestli jsou to skutečné výpočty nebo jen nějaké filmové výmysly. Nicméně, nápad je to zajímavý a originální. ()

petisek 

všechny recenze uživatele

Už aj Ridley Scott má svoj krimi seriál a musím uznať že vydarený, aj napriek ošúchanej téme, či množstvu postáv. Hlavnou devízou Numb3rs je vydarené herecké obsadenie (Peter MacNicol v roli potrhlého matematika je geniálny), perfektná vizuálna stránka seriálu (čo už je dnes vďaka CSI štandart) a zamerianie sa na rodinu hlavného hrdinu seriálu, vďaka čomu ide príbeh viac do hĺbky a vytvára priestor pre humorné situácie. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl to být další skvělý seriál. Potenciál být dalším seriálem kvalit Sběratelů kostí tu byl, jenže postavy se od začátku téměř nepohnuly. Příběhy jsou od začátku do konce epizodní, s uzavřeným dějem a pokud by seriál na konci nekončil jednou jakože svatbou, neměl by ani náznak nějakého zakončení. Od začátku tady scénáristé pracovali špatně a utrpěl tím celý seriál. Po hodně dlouhé době, možná dokonce poprvé, se nebudu loučit s postavami, které mi budou chybět, protože nebudou. Zívačka, která nestrhne ani v jedné z těch 118 epizod... ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • Hlavní hvězda seriálu, David Krumholtz, hrál ve svých začátcích i ve filmu Addamsova Rodina 2. V tomtéž filmu se potkal i s Peterem MacNicolem, který v Addamsových hrál vedoucího tábora, a ve "Vražedných číslech" hraje profesora spolupracujícího s Krumholtzem. (viperblade)
  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)
  • Během natáčení pilotního dílu herci Rob Morrow a David Krumholtz zjistili, že mají něco společného - jejich matky pracují jako zubařky. (viperblade)

Reklama

Reklama