Reklama

Reklama

Silent Night

  • USA Silent Night (více)
Trailer 2

Příběh je o tajemné a maskované osobě, oblečené jako Santa Claus, která řádí a zabíjí v malém městečku během vánočních svátků. Na místních policejních sílách je, aby ukončily toto vražedné běsnění. (spitr)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tématickej slasher s velmi povedenými gore vraždami, u kterého mě však zklamal záporák. Teda zklamal ... přidal bych mu pořádný grády, protože si myslím, že zrovna tady na to prostor byl ideální. Americkýmu tlustýmu kokútovi, kterej vypadá, jak vypadá, by krásně slušelo to jeho přiblblý HO-HO-HO a tuna drsňáckých hlášek k tomu. Mohl by pak vzniknout záporák jako třeba můj oblíbený Psychocop. 60% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Vánoce Vánoce přicházejí, hřejme se přátelé. Ano, jelikož je zima, zabalíme se do dek a a je nám fajn, ale není nad to být zahřátý plamenometem, to je zahřátí za všechny santy. Film je vcelku pohledný. Vraždy ze začátku umělé, ale později docela originální (Mami, z té paní je omáčka). Santa je frajer a dokáže si poradit i s namyšlenými a otravnými fakany. Konec slabší a předvídatelný jako epizoda ze čtyřlístku. Na druhou stranu, za tento rok nejlepší slasher. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Místy poměrně vtipné, jindy brutální, pak zas slušně ujeté, hlavně ale skrz naskrz průměrné, přičemž po celou stopáž žádnou zázračnou filmařinu hledat nemůžeme. Obětí přibývá, policie jde po špatné stopě, ale tvůrci nezmění ani tempo, ani nedokáží překvapit. Otylý Santa prostě jen chodí sem a tam a občas někoho rozporcuje. Tenhle kousek prostě na Vánoce nenaladí, ale náladu úplně nezkazí. Jak říkám, průměr průměrů, ve kterém se nikdo nepokouší udělat něco jinak, natožpak vést herce. Dva až tři zářezy!! ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Velmi vydareny slasher na temu vianoc. Magor v maske celkom neprijemneho Santa Klausa beha po meste a likviduje ludi napaditymi sposobmi. Kto posluchal a bol dobry dostane darcek... kto nie ma po ptakach. Do toho celeho celkom fajn hlasky a s par umrtiami sa da sympatizovat. Jasne logika ide bokom ale to pri slasheroch vzdy... A McDowell ma bavil svojimi truhlikovskymi kecami... Je to na 3 hviezdy ale jednu pridavam z dovodu tematickeho spracovania... Aj filmu Sint som dal preto jednu navyse... ja mam skratka rad ked normalne kladne postavy urobia obrat smerom k zlu :))) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V televizi jsou to samý tzv. "Pohádkové Vánoce", a tak jsem se rozhodnul, že si svou sváteční atmosféru udělám i skrz několik vyloženě vánočních hororů. Silent Night byl jasnou volbou, neboť původní snímek se hodně povedl, a tak nějak jsem doufal v další zábavnou jednohubku. A dočkal jsem se. Smrtelně vážný tón je pryč, několik úmrtí mnohdy pobaví, jindy lehce znechutí, ale hlavní je, že kamera nikdy neucukne, a nechá diváka si dosyta užít všechny ty rozštípnuté kebule a jiné pochutiny. Santa je správně nekorektní, Malcolm občas slušně hlásí, blýskne se pár bradavek a sníh se rychle barví. Zkrátka dost oldschool slasher, ale já nadávat nemůžu, takže palec opatrně nahoru. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskom meste Winnipeg. Natáčanie sa uskutočnilo v máji 2012. (MikaelSVK)
  • Z kostýmu Santu, ktorý má na sebe vrah, niekoľkokrát miznú stopy krvi. (Arsenal83)
  • Film je částečně inspirován skutečným masakrem na Štědrý den roku 2008 v Covinu v Los Angeles. Bruce Jeffrey Pardo ve svém obleku Santy zavraždil 9 lidí. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama