Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Robert Daly své posádce velí s moudrostí a odvahou. Nováček na palubě ale brzy odhalí, že na této vesmírné lodi není nic tak, jak se zdá. (Netflix)

Recenze (114)

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší ze 4. série. Za mě určitě minimálně nejlépe zapamatovatelný díl. Opravdový psycho (sci-fi) nápad a dobré zpracování. Nejdřív divák neví na čem je a působí to divně, ale jakmile se nastíní, o co tu vlastně jde, začíná velmi poutavá, klaustrofobická podívaná s dost výraznými prvky beznaděje. 85% ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jojo, delala jsem ve vyvojarske spolecnosti a s kamaradkou jsme se casto bavily na tema, ktery z tech tichych nemluvnych chlapcu by byl jednou schopny naklusat do firmy a celou ji vystrilet .... jakoze takovy ty magoři na první pohled, ti jsou v podstatě neškodní, horší je to s těmi, do kterých bychom to neřekli ani na ten desatý pohled :D ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejvtipnějších epizod. Ale přestože tvůrci ukazují obrovský nadhled při parodování Star Treku a sypou opravdu vtipné scény, pořád zůstává dost prostoru pro zneklidňující fakt, že zakomplexovaní géniové jsou větší svině, než sebevědomí blbci. Hrozba, kterou tady představuje technologie, není vlastně přímo ohrožující, ale v kůži posádky lodi USS Callister, bych nechtěl být ani s vědomím, že .... . I když se to nezdá, je tato epizoda velmi chytře napsaná a scéna, kdy posádka řeší genitálie a vylučování, ta je přímo luxusní. Škoda občasných škobrtánků v logice. PS: pokud máte rádi úvahy o "nesmrtelnosti digitálního brouka" a tento námět vás zaujal, doporučuji shlédnout Moon. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno jsme v Black Mirror už tak nějak viděli, magory, kopírování lidí do systémů atd, ale tento díl to naprosto přebíjí zpracováním. Logicky to až tak dotažené není a je třeba na to koukat s nadhledem. Parodování StarTreku tomu krásně pomáhá. Ale jinak naprostá paráda. Jen v tomhle jednom dílu bylo víc napětí než ve všech Marvelovkách, DCčkách a a velkých blockbusterech za posledních 5 let dohromady. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čirá genialita. A něco, čemu osobně říkám cukrkandlový horor, tj. fikce, kde se pod okázale pěknou fasádou skrývá zlověstně nepěkná podstata. Barevňoučká parodie Star Treku tu krásně kontrastuje s hororem o uvěznění skupiny postav na bizarním místě a hledajících únik a la Kostka, Díra, Vivárium, epizoda Útulek z Krajních mezí, nebo povídka Je to dobrý život od Jerome Bixbyho. Parádně zpracovaná vize toho, co si zatím inscenujeme jen v hlavě, ale jednou jistě půjde o technologií umožněnou běžnou virtuální zábavu - po návratu z otravné práce domů si vlézt do stylizované kopie našeho reálného světa, kde jste za boha a vše se řídí jen vašimi přáními. Tady bych měl jedinou připomínku a sice, že by podle mě bylo lepší, kdyby Daly nebyl zneuznalý programovací génius a spolušéf technologické firmy, ale obyčejný člověk, co maká někde u pásu, nebo se nudí v kanclu. Zručně napsaný děj střídající hrůzu se smíchem a cheesy se sexy a postavený na velmi lidsky a zábavně se chovajících postavách. Plus Jesse Plemons je výbornej záporák a do Cristin Milioti jsem se okamžitě zamiloval. Moje nejoblíbenější epizoda z celého Black Mirror. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (15)

  • Callister Inc. je na 13. poschodí, čo je odkaz na film Trináste poschodie (1999), ktorý obsahuje aj simuláciu virtuálnej reality. (Arsenal83)

Reklama

Reklama