Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (132)

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento krát je to pre mňa od tvorcov BM sklamanie. Myslel som si, že epizóda ma nebude baviť už len kvôli čiernobielemu filtru ale koniec koncov to bol pre mňa ten úplne najmenší problém. Dej síce nebol zlý no chýbalo mu to poučenie, vysvetlenie(aj keď nie vždy tak úplne priame) a ten nádych Black Mirror. Nemáte vlastne ani poňatie o čo tu ide. Predpokladám, že koniec mal byť smutný no ani to v mojom prípade nezabralo a k vyššiemu zisku hviezdičiek to nepomohlo. Nevadilo by mi ak by bol tento seriál o týchto 40 minút kratší. Bohužiaľ zatiaľ najslabšia epizóda spomedzi všetkých sérií. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkal jsem si, proč je tato epizoda v modrých číslech. Teď už naprosto chápu. Není tu nic zvlášť zajímavého. Hrdinka akorát neustále zdrhá před plechovým zmetkem, který je z nevysvětlitelných důvodů proti lidstvu. Vlastně nic zde není vysvětleno - věci se zkrátka dějí. Že by post-apokalypsa? Ale proč zrovna takováto? Závěrečná pointa je sice vhodná k rolovární spodního rtu, ale jinak tam není nic. Taková černá ovce Černého zrcadla, možná i nejslabší epizoda vůbec. 45% ()

Reklama

prosty_divak 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nemusí být ve všech epizodách BM vše polopaticky vysvětleno, aby si zhýčkaní diváci mohli udělat "instantní", plastický obrázek o dystopickém světě... jako skládanku z IKEy. Tady je to trochu na přemejšlení, vašnostové, a myšlení bolí, že? Tak tomu dáme jednu hvězdu, abychom se pomstili tvůrcům, když "to odflákli", co taky jiného tu virtuálně zmůžem? Dost jízlivostí... Líbí se mi, jak to nutí diváka přemýšlet: Co se stalo? Že by nastala Singularita nebo co? A stroje začaly systematicky vraždit lidstvo, protože z hlediska ekologie je lidský genom pro planetu zhoubný? Co a proč je vytvořilo? Nemůžeme za to nakonec my? Atd. Vidím tu plno otázek, ale ze zdejších komentářů tu spíš vidím, že české prostředí nemá rádo jejich kladení nebo diskuzi, raději chce mít vše jasné jak ta česká facka... To s těmi medvídky na konci vnímám spíš jako absurdní "pointu", symbol marného boje, tedy cosi dost beznadějného. Třeba varování před umělou inteligencí. Pravda, to není nic nového pod sluncem (Čapkovo RUR), ale je to vysoce aktuální, snad až palčivé téma (viz třeba Westworld). ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-2* pro mě nejslabší a naštěstí i nejkratší díl Černého zrcadla. Bez žádného nápadu a poučení je na útěku hlavní hrdinka před robotickými hlídači či co to je. Ani pointa tu nic nevysvětluje. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně to nezapadá do konceptu a sestavy Černého zrcadla, ale už bylo pár dílů krapet jiných. Toto bylo ovšem dost jiné. Vizuál fajn, relativně i napínavé, ale velký problém je, že nic nebylo vysvětleno, člověk si musel domýšlet, co se vlastně stalo a proč a to ho rušilo pi sledování. Nebylo v tom nějaké "poselství" jako v jiných epizodách. Takže na jednu stranu zajímavé a místy napínavé, na druhou stranu tomu chyběl koncept a nějaká vyšší myšlenka. Howgh! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Táto epizóda má najnižší počet živých ľudských postáv zo všetkých epizód seriálu. (Arsenal83)
  • Na začátku epizody řídí hlavní protagonisté vůz Škoda Octavia Combi. (Lukoboss)

Reklama

Reklama