Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Rachel, Jack a Ashley Too (S05E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Rachel, Jack and Ashley too
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá teenagerka se zblázní do robotické panenky navržené podle popové hvězdičky Ashley O právě v době, kdy se Ashleyin život pořádně zamotává. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle díl jsem se díval v den, kdy Paul McCartney oznámil, že pomocí AI dotvoří hlas Johna Lennona do "poslední písně The Beatles", a kdy Ivana Gottová oznámila, že počítačový hlas Karla Gotta načte části jeho autobiografie. Rachel, Jack a Ashley Too tedy sice je především nadsázka, ale zároveň nelze vidět ani její varovný prst. V tomto případě nejspíš prostředníček. ()

Arkanoid odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodinná teen komédia s Miley Cyrus? V Black Mirror? Tento odvážny nápad stroskotal na všetkom, na čom sa to dalo očakávať. Od predvídateľnosti, nedostatku vykreslenia postáv a tak aj drámy, lacných vtipov a nedotiahnutiu ponúknutých námetov. Black Mirror nemusí byť len depresia (aj keď tú kedysi zvládal seriál najlepšie), nech je to pokojne aj komédia, no prenik v zmesi žánrov sa vôbec nekonal a ostala skôr len odporná pachuť. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miley Cyrus má problém so spevom, nie to ešte s hraním, avšak časť svoju úlohu splnila. Tu ale nemusela ísť do krimi vložky, stačilo nájsť viac fantázie v tom koncepte presunu vedomia. Utvrdilo ma to v tom, že ten novodobý mesiáš alebo nejaký "antikrist" kľudne môže mať podobu aj desať metrovej Majlí, ktorej koncert si naživo sami pustíte z pohodlia domova a keď vám tá super obryňa bude rozdávať svoje škreky a vy sa budete tešiť, akí ste technologicky vyspelí, tak už budete nenávratne otrokom digitálnej totality. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ulítlé, vtipné, zábavné, jiné. Tohle už hodně vybočuje z povětšinou vážné série, je to taková vtipná epizoda na rozloučenou. Nicméně, i přes ten odlehčený tón dokáže upozornit na několik nešvarů doby a to jsem asi ještě všechny na první dobrou nepostřehl a kdybych hodně přemýšlel, tak bych našel ještě další. Není to čistých 80%, takových lepších 70%. Ale spokojenost. Howgh! ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl jsem si až překvapivě užil. Vyhovuje mi odbočení od "tvrdých" témat k něčemu lehčímu. Člověk má aspoň chvilku na to se nadechnout, než se zase ponoří do nějakých hrůz v dalších dílech. S děvčaty jsem prožil napínavé dobrodružství, u kterého jsem se docela často zasmál drobným vtípkům. Angourie Rice je stoprocentní trefa castingu. Teta mrcha ukázala svou pravou tvář (nejlepší jsou ty kecy u stolu, kolik toho chuděrka musela obětovat) a konec mě mile překvapil. První půlhodina by se dala zkrátit, ale druhá půlka už nemá chybu. Písničky považuji za velmi solidní v rámci seriálového žánru. A odstranění omezovače z virtuálního mozku mě navíc dokonale zaskočilo, v pozitivním smyslu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (7)

  • Přestože se děj epizody odehrává v Americe, natáčelo se v okolí Kapského Města v Jihoafrické republice. Autor scénáře Charlie Brooker to zdůvodnil tím, že je natáčení v Americe příliš drahé a ve světě se dá najít mnoho podobných lokací. (IvcaSammet)
  • Rockovú pieseň "Head Like a Hole", ktorá zaznie v záverečných titulkoch v podaní Miley Cyrus, speváčka zaspievala neskôr aj v roku 2021 na pre-show k americkému Super Bowlu. (matthew.17)
  • Scéna, kedy je zrútená Ashley pripútaná k posteli, sa točila hneď potom, ako sa jej predstaviteľka Miley Cyrus dozvedela, že vďaka rozsiahlym požiarom zhorel jej dom v Malibu do tla. Jej záchvat plaču je tak v scéne autentický a sama Miley povedala, že v tom momente nemohla myslieť na nič iné, len na tragédiu, ktorá sa práve udiala. (matthew.17)

Reklama

Reklama