Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Andersis 

všechny recenze uživatele

Lateef se tu ohřeje na 3 minuty. Něco z kapuéri (nevím jak se to píše :D) předvede, ale díky střihu kde sou schopni jedno salto rozdělit na dva střihy to nepůsobí tak dynamicky jako třeba v Undipusted. KDyž hlavní hrdina bojuje vždycky dostane naprdel, ale pokaždé když je vyřízený spomene si na matku co ho všechno učila, vstane z popela a všem napráší. Luke Gros tu zdaleka nemá hlavní roli, je to spíš takový rádce hlavního mazlíka. Nejlepší mi ovšem přišel Gary Daniels. Souboj s Fooem byl zase Béčkově sestříhanej, ale byly tam náznaky energie kterou sem jinde necítil. Samozřejmě, že nesmí chybět romantika, bez toho by to dneska asi nešlo. Dialogy sou špatné a souboje trochu nezvládnuté. Tagawa je opět dábelský. Když to shrnu s hrou to nemá moc společného snad kromě jmen hlavních postav. Jejich vizáže si taky trochu upravili. No kdo čeká nekompromisní řezničinu a souboje typu už zminovaného Undipusted, bude velice zklamám. Kdo čeká dávku klišé, bude potěšen. Takže já dávám za 3, je to spíš 2,5, ale sem hodnej papínek. ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo zná herní sérii, nemůže jít s hodnocením výš. Heihachi poctivý dědula, Nina s Annou bok po boku, Christie běloška, Steve Fox manažer, navíc starší, než Nina, což je ve hře jeho matka, a byť ve hře moje nejoblíbenější postava Brian jako šampion turnaje?WTF? K tomu chybějící postavy Lei, Gun Jack, Paul, King, Ogre.... Ale hlavně Ling Xiaoyu, jež byla úhlavní nepřítel Heihachiho. Tohle je prostě splácanina pro děcka a fanoušky Tekkenu jen zklame! ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Lobotomizující hloupost, která zadupává do země i hlavní přednost snímku - souboje. Ty jsou ztraceny ve zmateném a nepřehledném střihu, utopeny v podprůměrných "hereckých" výkonech a následně zničeny svou nelogičností. Jistě, že videoherní Tekken je také přímočará mlátička, ale aspoň od ní víc než pěsti a kopance nemůžete očekávat. Prázdná místa mezi souboji jsou čistá demence, která vás bijou do hlavy a nudí zároveň. Dobrá adaptace videohry se nedá postavit jen na tom, že mají herci podobné vlasy a kostýmy. Pokud totiž hledáte "japonskou šílenost v amerických barvách", sáhněte raději po Dragonball:Evoluce, jež tenhle výplach převyšuje alespoň o dvě hlavy, i když se rozhodně nejedná o dobrý film. Trocha nadhledu a "fantastiky" (firebally, blesky, nadpřirozené charaktery) by také neškodilo, vždyť kvůli tomu nás vždycky bavilo drtit Tekken na Playstationu :) Alespoň že si tvůrci dali záležet na obsazení "hereček" a má to solidní vizuál. Jinak by se jednalo o čiré "straight-to-hell". ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdyby do toho Little nepatlal příběh s příšernejma flashbackama a soustředil se jen na jednotlivý kola, dopadlo by to ještě jakž takž dobře. Ale díky snaze o děj z toho vznikl hodně špatnej Karate Kid z ještě horší apokalyptický budoucnosti, kdy turnaj ustoupil kamsi do pozadí a za zkouknutí stojí tak maximálně dvě soubojový scény a zadní partie Kelly Overton 10% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tekken je čistokrevný film pro fanoušky videohry. A i u těch je otázka zda film přijmou vřele, a nebo vůbec. Upřímně se mi líbilo ztvárnění herních charakterů. Herci jsou vybraný dobře a za kostýmy taky jedna. Například neskutečně sexy Kelly Overton v roli Christie Monteiro. Ale kámen úrazu je samotný Jin (Jon Foo). Jelikož jeho mladistvý jsem mu zkrátka nesežral. Nemluvně o tom, že pokaždý když mu v souboji (snad v každém) teče do bot, tak se mu zobrazují minulost s matkou a FŮŮŮ už je na nohou a rozdává rány. Každopádně scénář není tak zlý, první půlka je dobrá a za tou polovinou se to začíná bohužel lámat a finále filmu je paskvil. Pěkně vytvořené souboje s velmi věrným podtextem ke hře. To chválím. (67 %) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Scéna s policisty ze začátku filmu jsou jedním z nepoužitých záběrů, natočených pro film xXx (2002). (korbitch22)
  • Cary-Hiroyuki Tagawa, který ve snímku ztvárnil Heihachiho Mishimu, si zahrál i ve filmu Mortal Kombat (1995), další známé adaptaci bojové hry. (virus10)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama