Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé stvořili svého zabijáka. Když se na neobydleném ostrově v Pacifiku zhroutí přísně tajný program na vývoj vojenských robotů, je vyslán tým vojenského námořnictva, aby je našel a „zastavil". Není to však tak jednoduché! Jakékoliv narušení svého teritoria berou jako útok a brání se. Jsou naprogramováni, aby měli své území pod kontrolou, a to i za cenu smrti... (Intersonic)

(více)

Recenze (122)

pospech11 odpad!

všechny recenze uživatele

toho co dělal triky bych zastřelil, toho co zvuk taky. Začátek trochu nabudil, ale co přišlo pak bylo jedno vélké HNĚDÉ. Myslím, že je mnoho, mnoho, mnoho lepších filmů. Jo a zapoměl sem dodat proč bych nezastřelil producenta a režiséra - ti se zastřelili samy jen co film uvedli na DVD a zjistili, že to nikdo nechtěl. ()

chapell odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát hodnocení o stupínek lepší, ale jednu * si nezaslouží ani Robert Picardo (známý jako doktor ze Star trek Voyager). Námět je poměrně známý z jiných filmů, kde ho dokázali daleko lépe zúročit. Digitální efekty jsou katastrofální, spíše to vypadá jako kdyby tvůrci nechtěli "aby to vypadalo reálně". Herecké výkony jsou podprůměrné. Pokud chcete vidět film, který komerční televize obvykle přezentuje jako film měsíce, tak se na Povstání strojů můžete podívat. Já již nikdy více. ()

Reklama

Víteček odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říct, že už jsem viděl hodně špatných filmů, ale nic takového jako toto jsem ještě nespatřil a myslím, že ani neuvidím. To, jaký na mě udělal "film" dojem dokazuje i to, že jsem ho viděl už víc než před rokem a stále si ho velmi živě pamatuji. Jedná se o totální blbost na které je špatně úplně všechno. Nelogické jednání postav, když všichni jednají jako naprostí idioti, je opravdu úžasné. Už lupiči, kteří nesnáší svého zlého velitele, protože zabije při přepadení člověka, kterému oni předtím moudře prozradili svá jména, zvěstují katastrofu. A překrásné jsou také "přestřelky", při kterých postavy poskakují jako šílené, přestož nejsou pod palbou, pak se vždy bezdůvodně zastaví a začnou vyděšeně koukat a tím je hned jasné kdo je na řadě, aby byl hloupě usmažen roboty. Všichni jen tupě postávají a zírají a nechávají se roboty likvidovat a roboti zase jindy od nich. Stroje uchvacují tím, jak krásně mění svou velikost, nejdříve jsou uloženi v bednách, poté ční nad všechny stromy, abvy vzápětí stromy čněly nad nimi. A jejich likvidace je bezchybná, když jediné jejich zranitelné místo je na "zadku", lidé střílejí přímo do jejich čel a stále vykřikují věty typu "Sakra, nemohu to strefit!". A poté, když robota zlikvidují následuje téměř nukleární výbuch po kterém nezůstanou na místě vůbec žádně trosky a tráva je tam stále stejně zelená jako předtím. Ani z havarovaného letadla nezůstaly okolo sebemenší trosky. Krásné jsou obří kameny, které po styku s člověkem poodskočí pryč a krásné zídky a v dáli se rýsující silnice na zcela opuštěném tichomořském ostrově. A takhle bych mohl pokračovat dál a dál, ale to by se z tohoto komentáře stal román. Další body nastiňuje FateKEEPER a i jiné. Ale je pravda, že by si film možná zasloužil i 5 *, protože jsem se vážně bavil a nasmál a film si i po tak dlouhé době dobře pamatuji. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Další perla z dílny trashové ikony Jima Winorskiho. 90 minut céčkové zábavy je zaručeno. Potěšila přítomnost prkeňáka Paula Logana, který mě zabil už v Megapirani, a který zde opět předvádí svoje kaskadérský parádičky, natrénovaný doma v obýváku. Dialogy jsou opravdu zabijácký, stejně tak absolutní nonšalance při práci s logikou, herci, triky a vůbec vším ostatním. Prostě paráda! Dvd u nás vyšlo v edici s výstižným názvem Svět katastrof. :-) P.S.: Snažil jsem se spočítat, kolikrát ten voják ze začátku filmu vystřelí bez výměny zásobníku. Nejde to přesně, ale dostal jsem se k číslu 140!!! :-) ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ackoliv jsem si film pujcoval na DVD jen diky slusivemu nazvu a ocekaval jsem nejakou suchou vykradacku Terminatora (pripadne Matrixu), vysledek predcil vsechna ma ocekavani. Jime, tys to zase dokazal. Uzasna hlaskujici jizda, plna velespatnych hereckych vykonu, nelogicnosti, totalnich dialogu a digitalnich triku na urovni Lovcu dinosauru, navic plna tech nejstarsich klise. Proste kousek, ktery kazdeho milovnika becek zarucene potesi. Pokud chcete od filmu logiku, originalitu a umelecke ambice, opovazte se ve videopujcovne u Povstani byt jen pozastavit. Ale jestli hledate cirou zabavu, ktera se nestydi vypujcit si nejake napady odjinud (krome jiz zminenych filmu se slusi doplnit hlavne Spiderman 2) a je, jak se rika, blba az to boli, nevahejte. A mozna, stejne jako ja, zazijete 90 minut plnych smichu a vykriku "No ty vole!" A pro monologa : Jsem cvok, fakt jsem se bavil. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • V úvodnej scéne vypália dvaja vojaci viac ako 200 výstrelov z pištolí bez toho, aby ich nabili. (beso74)
  • Film byl v amerických kinech uveden pod názvem AI Assault, na DVD byl však vydán pod názvem Shockwave. (Terva)
  • V tejto snímke si zahralo viacero hercov, ktorí sa objavili vo vesmírnych sci-fi filmoch: Star Trek (Lisa LoCicero, George Takei, Robert Picardo, Joe Lando, Michael Dorn, Bill Mummy), Babylon 5 (Bill Mummy, Joshua Cox) a Battlestar Galactica (Roark Critchlow). (AxelWers)

Reklama

Reklama