Reklama

Reklama

Taxidermia

  • Maďarsko Taxidermia (více)
Trailer 1
Maďarsko / Rakousko / Francie, 2006, 91 min

Režie:

György Pálfi

Hrají:

Csaba Czene, Gergely Trócsányi, Adél Stanczel, Marc Bischoff, Erwin Leder, Maria Bodor, István Znamenák, Piroska Molnár, Réka Lemhényi, Gyula Kiss (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tři příběhy – tři historická období. Tři muži – děd, otec a syn. Jeden touží po lásce, druhý po úspěchu, třetí po nesmrtelnosti. Děd žije svými fantaziemi a za zimních večerů se v promrzlém chlévě zahřívá vzrušujícími sny. Nic ho nemůže zastavit v jeho plodné představivosti. Otec je proslulý šampion v soutěžích jedlíků v časovém limitu, jenž se snaží dostihnout svůj vzor, evropského mistra jedlíků. Syn vycpává zvířata. Zabývá se něčím, co si nikdo nedokáže ani v nejbujnější fantazii představit. Příběhy děda, otce a syna, jež se odehrávají ve třech dějinných obdobích, nastavují zrcadlo zvrácené době i společnosti. Režisér o svém filmu říká: „Nemám potřebu vyprávět o sobě, ale o věcech, které jsou pro mne důležité. Objevil jsem svět povídek Lajose Partiho Nagye, které by klidně mohly být moje. Dvě jeho povídky tvoří základ tohoto příběhu o rodině. Ve scénáři jsem k nim přidal tři generace a pro sebe místo vypravěče.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (472)

Rover 

všechny recenze uživatele

Jedna polovina mé mysli by bez okolků dala plné hodnocení, protože nic takového nikdy neviděla. Druhá polovina by byla bez váhání pro odpad!, protože nic podobného už vidět nechce. Proto jsem se rozhodl pro kompromis, a Taxidermii dávám za tři. Koukal jsem jako u vytržení a nebyl jsem schopen rozeznat, co je skutečnost, a co je jen "naoko". Viděli jste někdy ve filmu skutečnou soulož, onanii, lidské vnitřnosti, nekontrolované zvracení? Já až teď... Největší problém je ale v tom, že jsem marně přemýšlel nad nějakou myšlenkou, či příčinou toho všeho. Žeby determinace rodiči? Nebo zkaženost komunismu? Nebo jen otázka lidské existence a bytí? jsem na vážkách...HUDBA: Amon Tobin - líbila se mi, jakoby se do filmu nehodila a byla dost alternativní a odvážná, tak to má být. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Brutálně nechutná provokace, podaná s nevídanou vynalézavostí, elegancí a citem. Nejsem si jistý, jestli Taxidermia o něčem vypovídá (snad o duševním zdraví svých tvůrců), nebo je to jen obzvlášť ulítlá a vizuálně nápaditá onanie, každopádně se mi líbila. Jen ať se o něco podobného nepokouší nějaký český filmař! :) ()

Reklama

Hrabka odpad!

všechny recenze uživatele

To je hnus velebnosti. Du blejt! Asi nějak podobně by se dal okomentovat tento film, který je nechutný, odporný, úchylný, trapný a daly by se použít i další podobná přídavná jména. Absolutně nechápu jak tomu může někdo dát 4 nebo dokonce 5 hvězd. Vždyť je to úplně pitomý film o třech dějstvích, který vypráví o jedné totálně ujeté rodině. Není na tom vůbec nic zajímavého, je to akorát hnus, který vás maximálně znechutí. A jděte se bodnout s nějakou originalitou. Děj byl nudný, kdyby to aspoň bylo o něčem, ale to néé. Opravdu nevím, koho může bavit, dívat se půl hodiny na úchylného masturbátora, poté další půl hodiny na mistrovství světa v blití a nakonec na superšpekouna a jeho syna a jejich supersmrt. Ještě by bylo vhodné zdůraznit, že tohle není žádný horor, kvůli tomu jsem se taky k tomuto fujtajbl filmu dostal. Tenhle film je s hvězdičkou, ale pro mě to je jednoznačný odpad! 10% ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nad hodnocením jsem dlouho váhala, já na prasárničky a nechutnosti fakt nejsem, ale Taxidermia je velmi zajímavý film a ocenění si zaslouží. I když mi občas bylo na blití, bez toho by to asi nebylo ono. Jedná se o hodně kontroverzní záležitost, která svádí jak k obdivu, tak k pohrdání a odporu. Jednou ale opravdu stačí. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

už som to tuším pri nejakom filme vyjadril, pri tomto to teda podtrhnem - v maďarsku vyrastá v posledných rokoch silná mladá generácia filmárov a to prináša mnoho rôznorodých a dobrých filmov . . . a spomedzi nich je máloktorý "roznorodejší" ako Taxidermia. tri príbehy, tri generácie, tri životné cesty a smery, tri rôzne druhy samoty a osamelosti . . . a vôbec to nie je komédia !!! prvý príbeh by sa ešte dal miestami označiť za komédiu (vtipné momenty ako ten so sliepkou) ale celkový dojem z filmu je skôr ako z hororu; pozoruhodné a vysoko kvalitné dielo, samozrejme pre veľmi silné žalúdky, kto sa však odhodlá s taxidermiou stráviť tú hodinu a pol, tak sa mu dostane naozaj silného fimového zážitku; navyše v neposlednom rade musím veľmi vyzdvihnúť technickú kvalitu a umeleckú zrelosť obrazu ()

Galerie (12)

Zajímavosti (7)

  • Všiměte si v galerii třetího obrázku, žena po levé straně drží v ruce českou vlajku. (Kaučuk03)
  • Nakrúcanie snímky prebiehalo v maďarskej Budapešti. (Laslo)

Související novinky

Rozhovor: Gergely Trócsányi (Taxidermia)

Rozhovor: Gergely Trócsányi (Taxidermia)

19.01.2007

Ano, i ve skutečnosti je Gergely Trócsányi mohutný, jako ve filmu. Když jsem přišla na rozhovor, seděl za stolem potaženým dekorativní kožešinou z nějakého bobra, pohodlně zabořený do sedačky vedle… (více)

Projekt 100 / 2007

Projekt 100 / 2007

11.01.2007

Již 13. rokem se můžeme těšit laskavé péči organizátorů putovní filmové přehlídky Projektu 100, AČFK. Ti kažodorčně dbají o pravidelný přísun deseti mimořádně kvalitních filmů na stříbrná plátna po… (více)

Reklama

Reklama