Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Attention! Prêt!! Uííííííííí!!! Gigantický mezinárodní projekt, který nemá v historii zábavných televizních soutěží obdoby a kdo ví, jestli někdy ještě mít bude. Hlavní příčinou jeho konce byla obrovská finanční náročnost, kterou nestačila vykompenzovat ani divácká popularita provázející celou soutěž. Je to obrovská škoda, veškeré integrační snahy Bruselu totiž v porovnání s tím, jaký účinek tahle soutěž měla, dosahují jen zlomkového úspěchu. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

tak nevím mám hodnotit kameru, nebo snad herecké výkony, či jaká byla hudba (potažmo úvodní znělka)??? Hru jako takovou hodnotit - nu tak jak a kdy někdy dobrý, jindy nuda, někdy zábavný, jindy usapávající. Když tam bylo třebas vaše město, tak jste pochopitelně sledovali. 50% Ale pořád nechápu co to tu dělá? Což takhle rovnou sportovní přenosy - fotbal, hokej - taky můžeme hodnotit nebo třebas i televizní noviny...... ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbená soutěž mého mládí. Díval jsem se pravidelně a našim vždycky fandil jako o život. Pokud si dobře pamatuji, docela jim to šlo a pravidelně končili na stupních vítězů. Zajímavě vymyšlené soutěže, napínavé provedení, originalita a hlavně příjemná zábava. Popravdě si ani neuvědomuji nějakou podobnou soutěž. Docela bych se na to i někdy znovu podíval. Zasloužené čtyři hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Svojho času asi najlepšia súťaž, aká kedy šla na obrazovkách. V deväťdesiatych rokoch ešte vo veľmi mladom veku som Hry bez hraníc doslova hltal. Keď som na jeden z dielov narazil dnes, bolo mi jasné, že zo súčasného pohľadu to vyznie už tak zastaralo, neprofesionálne, zlá kamera, slabí moderátori. Ale pred 25-30 rokmi to tak neprišlo. Bola to zábava, na ktorú sa dá nostalgicky spomínať. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Športovo súťažno zábavný internacionálny, medzinárodný, televízny projekt "Hry bez hraníc" bol fenomén svojej doby, v ktorom bolo zapojených viacero európskych krajín. Zopár dielov som videl. No priznám sa, že ma to nijak zvlásť nebavilo. Vidím, že mnohí miesti uživatelia sú z toho dodnes nadšení a pejú na to slová chvály. Padajú tu aj také silné slová, že to bolo lepšie ako Olympiáda. Ja si to teda rozhodne nemyslím. Porovnávať serióznu Olypmiádu s touto infantilnou fraškou je do neba volajúca hlúposť. ** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Reprezentaci Československa a posléze i České republiky lze procentuelně považovat ze všech zúčastněných zemí za nejlepší. (Ded@M@tes)
  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)
  • V začátcích od roku 1965 se soutěže účastnily čtyři evropské země, a to Francie, Belgie, Západní Německo a Itálie. (Ded@M@tes)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama