Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet a veľmi krásna Emily Blunt v hlavnej úlohe. Celé sa to odohráva v jednom zasneženom lese a jedinou "ochranou" je vaše auto. Ale ono to je natočené príšerne. Kľudne vám to odporučím ako snímku vhodnú na Vianočné obdobie, lebo tú atmosféru to má, ale nejak extra vás to neočarí. Filmík, ktorý nijako neuškodí, keď si u neho dáte pivko, dá sa v pohode dopozerať. V dnešnej dobe považujem podobný horor za klenot, v celom filme totiž neuvidíte ani jednu vnútornosť, useknutý úd a ani litre krvi. Len dotieravú a dosť temnú zimu a pekné výkony hercov no a hudbu umocňujúcu ich totálnu beznádejnosť. Koniec bol pre mňa možno zbytočne chaotický a pôsobil dosť komicky. Prvých 30 minút filmu je zahalených pod nepredvídateľnú rúšku, čo to asi bude, ale po lepšej hodinke príde tá strašne nudné a fádna hodinka, u ktorej si hovoríte, kedy už bude koniec. Ďalší zbytočný duchársky film, ktorý robí menšiu hanbu svojim duchovným predchodcom. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tento film má dve strany: jednu nudnú, vykecávaciu a celkovo o ničom a druhú, ktorá má psycho zložku, a tá prijemne odsýpa. Film hrá na emocionálnu hĺbku, lebo sa dozvieme to, čo o minulosti hlavnej dvojice aj s problémami, ktoré majú teraz. Tento film ma asi dve silné scénky, tie ostatné nemajú nič s atmosférou či napätím. A za seba hovorím je to škoda, film bol dobre rozbehnutý, ale poj...al to stred filmu, ktorý bol veľmi nezáživný a pokazila to aj pointa, ktorá bola dobre myslená, ale na p.ču spracovaná. Plusy- dramatické chvíľky, krásna a charizmatická E.Blunt, a atmosférou napáchnuté prostredie lesa. Mínusy- viacero nudných pasáži, nezáživná pointa a dosť chabý scenár. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Wind Chill jsem již dlouho měla na seznamu hororů, které chci zhlédnout. Nejspíš jsem se na něj ale nedívala v té správné náladě. Protože jsem byla po*raná strachy:) Takže je to vlastně asi dobře, že? Ať už se jedná o film, jehož příběh je vystavěn dle té nejobehranější šablony s tradičními postupy i klišé, či vysoce kvalitní horor s originálním nápadem, jakmile se něco odehrává v noci uprostřed opuštěných lesů, někdo sedí v noci uprostřed lesů v autě, či se sám vydává do lesa, jsem prostě po*raná strachy. Takže myslím, že tímto Wind Chill splnil svůj účel:) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na cestách zřejmě prostě existují jistá místa, v nichž čas a prostor plynou trošku jinak. O tom již bylo vymyšleno mnoho příběhů, takže v tomhle ohledu nic nového. Líbila se mi ale dobře budovaná atmosféra, to hodně pozvolné tempo odhalování a fakt, že film v podstatě nic nevysvětlil, respektive, že se o to za každou cenu nesnažil a nechal taky něco na divácích a divačkách. Plusem rozhodně je zajímavě pojatá postava Emily Blunt. Průměr s několika výraznými nadprůměrnými chvilkami a okamžiky. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film tváří úplně jinak než nakonec dopadne. Což mě celkem překvapilo, jelikož jsem o filmu věděl úplný minimum. Párkrát do filmu nakoukne i temnější atmosféra. I přesto je tenhle kousek víc ukecanej než akční. Ústřední dvojice mi taky nebyla zrovna dvakrát sympatická takže ten nezáživnej, pomalej a ukecanej ( a ve výsledku v podstatě zbytečnej ) rozjezd byl celkem utrpení. Neříkám, že je to úplnej provar, ale film má na můj vkus hodně chabej scénář a moc nezodpovězených - PROČ ? Kouknout se na to určitě dá, ale za sebe bych to určitě nedoporučil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)
  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)

Reklama

Reklama