Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nápad poslepovat několik dílů dohromady a udělat z nich celovečeráky, se mi nelíbí. V případě Benderovi hry a Benderova parádního terna to totiž nedopadlo dobře. Takže i když jsem měl možnost vidět Fialového trpaslíka už před rokem, počkal jsem si až zklamání opadne. Možná jsem v tomto případě ani nemusel, protože ze všech čtyř filmů, je Fialový trpaslík nejkompaktnější a nejbližší seriálové Futuramě. Tzn. konečně je vtipný, děj má spád a míst kde se člověk nudí není moc. Snad je to i tím, že tvůrci výjímečně ubrali v okatém parodování slavné klasiky a dali si práci s vymýšlením vlastních vtípků. Právě v tom byla síla seriálové Futuramy a vlastně i Simpsonů. Přesto mám nepříjemný pocit, že šlo o jeden z posledních tvůrčích záchvatů a Futuramu čeká stejný konec jako zmiňované žluťáky ze Springfieldu. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

2** body Už jsme to asi psali, že nejsme skalními fanoušky tohoto seriálu, ale na každý jejich film se rádi podíváme. [X] Minus 1* bod Dlouhé až to chvilkama nebavilo. [X] Minus 1* bod Už jsem říkal, že nám to chvilkama připadalo dlouhé? [X] Minus 1* bod Možná jste si všimli, že to body odebíráme divně. No jo, nechce se mi přemýšlet, ale můj vnitřní pocit si myslí, že to bylo prostě na 2** body. Asi, já to ale nevím jistě. [X] Jdu jíst, takže žádná myšlenka dne nebude :-) ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Asi by si to objektivně zasloužilo víc bodů, ale když jsem dal Bender´s game dvě hvězdy, nemůžu je teď dát znovu. Protože tohle je pro mne nejméně zábavné dílko, jaké ze série Futurama vylezlo. Kam se poděl zdravý cynismus, kterého bývala Futurama plná (např. seriálový Bender v roli adoptivního otce 12 dětí, na nichž vydělává ze státních dotací)? A proč tam je tak málo kvalitních fórů? Škoda, takovéhle rozloučení se sérií jsem si nepředstavoval... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Máloco u mě dokáže vyvolat spontánní smích, ale Futurama je v tomto jistota. Nehodlám bilancovat, jakkoliv jsou Futuramácké filmy nevyvážené, líbily se mi všechny, jen některé prostě víc. :-) Z tohoto bych vyzvedl parádní vyvrcholení pokerového turnaje neboli štěstí vs. čtení myšlenek, hlavu Rrrrricharda Nixona, ráno ve vězení ;-), nezávislého vědce atd... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ekologicky feministický nuda. Čekání na něco víc se nevyplatilo a Futurama dokazuje dostatek prostoru pro inspiraci "v jiných filmech", ale nedostatek času a prostoru pro využití těchto nápadů a pak autoři vypouštějí prakticky nedodělky kazící jejich značku. Into the Wild Green Yonder má opět pár dobrých vtipů, ale jako celek je slabým průměrem. Od seriálu ušli autoři opravdu velký kus, ale opačný směrem, než by si divák přál a jejich 90sáti minutové filmečky nejsou pro Futuramu to pravé ořechové, už by to opravdu měli pochopit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Výherní automaty v kasinu s nápisem „Wheel of Fortran“ odkazují na Fortran – první počítačový programovací jazyk vyšší úrovně. (HellFire)
  • Věta na začátku Futuramy psaná mimozemským jazykem říká: „Lidé nás neporazí.“ Nápis v mimozemském jazyce pod horskou dráhou znamená: „Varování: Padající lidé.“ (HellFire)
  • Název filmu je odkazem na název hymny amerického letectva Into the Wild Blue Yonder a dokumentární film The Wild Blue Yonder. (artuš)

Reklama

Reklama