Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté, co se při jedné nehodě Fryovi do mozku zabodne tajemný přívěšek, je obdařen úžasnou schopností číst ostatním myšlenky. Díky tomu je kontaktován tajnou skupinou, která v něm vidí spasitele celého vesmíru. Proti němu stojí multimilionář, který chce postavit ve vesmíru obří minigolfové hřiště, a cílovou jamku chce přesně tam, kde je podivná fialová planeta. Planeta, na jejímž zničení či nezničení stojí budoucnost vesmíru... Futuramu obecně mám hodně rád, a seriál patří k mým nejoblíbenějším. A právě proto tomuto filmu možná trochu křivdím, ale oproti zábavnosti jednotlivých dílů je hodně slabý. Možná kdyby se to srazilo do jednoho (dvou, třech) dílů, tak by to stačilo. Takhle se zde kombinuje (bez ladu a skladu) několikero příběhů, a je z toho tak trochu zelenofialový mišmaš. Na druhou stranu, stále je znát práce Matta Groeninga, a u některých scén jsem padal k zemi (už třeba úvodní scéna s pijavicí). Škoda jen toho eko-feministického nádechu - chvilkama mi přišlo, že si z toho dělá Matt Groening prču, ale že se bojí trochu víc odvázat, aby jej feministky neumlátily čepicema ... ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl možná nejslabší film. Když už je tady nějaký vtip, tak je převzatý z minula nebo neni zábavný (možná až na ligu houmíků). Minulý celovečerák se mi vcelku hodně líbil, ale tohle neni ani zdaleka typická Futurama, jak si jí pamatuju nebo chci vidět. Zase abych neházel jenom špínu, tak příběh je asi nejlepší a je docela zajímavý. Jen škoda, že je to celkem bez humoru. Na druhé podívání lepší dojem. -"Hey, Fry! Long time, man." -"Hey, Hutch! What have you been up to?" -"Same old, same old. Searching the dumpsters, protecting my thoughts with tin foil, peeing myself." ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Celkovo má posledný film všetko to, čo robilo seriál kultovým (skvelé postavy, hlášky, odkazy na sci-fi, nejaké tie životné múdra, ekologický podtón, optimizmus a výbornú atmosféru), no ubíja ho dĺžka (a s ňou spojené ďalšie problémy) a malá snaha ukončiť neukončené záležitosti. Napriek tomu ho beriem ako druhý najlepší Futurama film (prvý zostal neprekonaný Bender´s big score). Škoda len toho, čo sa odohrávalo medzi Fryom a Leelou, vôbec sa to nehodilo do deja a takmer som zvracal keď som počul, aké sračky im strkajú scenáristi do úst. ()

Nons3nse 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ posledný zo série filmov futurami . Fialový trpaslík má dobrý príbeh,sú tam aj skvelé hlášky aj keď ich je pomenej , ale niektoré naozaj stoja zato. 4 diel bol o niečo horší ako predchádzajúce 3 diely . Ale nehovorím že som bol sklamaný , ale priznám sa že v niektorých pasážach filmu som sa trochu nudil. Koniec bol otvorený,takže to naznačuje že sa možno ešte dočkáme 5 dielu . Myslím si že Futurama ešte nepovedala svoje posledné slovo . , ()

Smejky87 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že 90 minut je na Futuramu potažmo její tvůrce moc. Po tomto filmu už to mohu říci zcela otevřeně. Samozřejmě, jsou tam momenty, kterým se rádi zasmějete, ale nějaké silnější souvislosti, nebo nedejbože hlubší děj, to ne! A z mnoha situací se jistě dalo vymáčknout víc..Bender na pokerovém turnaji?! Na tom by se snad dal postavit i celý film, bohužel to tak ani zdaleka není. Dávám 3, protože jsem velký fanda a těším se na nové díly seriálu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu je odkazem na název hymny amerického letectva Into the Wild Blue Yonder a dokumentární film The Wild Blue Yonder. (artuš)
  • Vo filme odznejú pravdivé vedecké poznatky ako Gap Keeler, prstenec Saturnu, asteroid 2261 Keeler a kráter na Marse s názvom Keeler. Všetky tieto veci sú pomenované podľa astronóma Edwarda Jamesa Keelera. (Greenpeacak)
  • Výherní automaty v kasinu s nápisem „Wheel of Fortran“ odkazují na Fortran – první počítačový programovací jazyk vyšší úrovně. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno