Reklama

Reklama

Manželské etudy

(seriál)
  • angličtina Marriage Stories

Epizody(6)

Obsahy(1)

V roce 1981 přišla dokumentaristka Helena Třeštíková s nápadem točit po dobu několika let okamžiky ze společného života několika vybraných novomanželských párů. Vznikla tak zajímavá studie proměny lidí a vztahů, která rovněž nabízí konfrontaci párů s původními očekáváními od vzájemného svazku. Dokumentární cyklus je hodnotný i nefalšovaným zprostředkováním života "obyčejných" lidí v 80. letech minulého století. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele HennessyVSOP k tomuto seriálu (7)

Manželské etudy (1987) 

První serie asi nejzásadnějšího dokumentu, který v české kotlině vznikl. Šest mladých párů je vysoce autenticky, s citem a bez patosu zachyceno v počátcích jejich manželského života v osmedesátých letech. Je jasné, že za dobu šesti let se zas až tolik dramatických scén nestane, nicméně první serie je potřebná pro ty navazující a z pohledu lidí mojí generace je to skvělá sonda do počátků manželského života našich rodičů a tehdejší doby. ()

Ivana a Pavel (1987) (E01) 

Pomerne zajimava rodina, kde se manzel venuje dost konickum a cely par pusobi jak reklama na stesti... ()

Mirka a Antonín (1987) (E02) 

Spousta lidi si dost dobre neuvedomuje asi, ze se jedna o realny zivot lidi a ne film se scenarem. Lide jsou proste ruzni a maji ruzne zivoty, hodnotit je narozdil od mistniho osazenstva nehodlam. Jedna se o velmi mlady par, ktery se bere castecne kvuli diteti, pani je 17 a manzel ma divoky konicek. Klasicky zivot mladych lidi, kteri tezce hledaji kompatibilni souziti. ()

Zuzana a Vladimír (1987) (E03) 

Velmi sympatický mladý pár z Prahy, kde pán ze stavařiny přejde k fotografii. Velmi zajímavá rodina. ()

Zuzana a Stanislav (1987) (E04) 

Tentokrát mladý pár, který se brát ani nechtl, v podstatě se jedná ještě o děti. Chlap ajťák jak vyšitej a paní neví co chce od života. ()

Marcela a Jiří (1987) (E05) 

Tohle je pravdepodobne jediny negativni dil prvni serie. Nicmene ma hodne silnou nosnou pointu, manzel evidentne mamanek a pani silne emancipovana tvrdohlava zena, ale uz na prvnim dile, kde si oba zrejme projdou svym, je videt silny vyvoj obou osobnosti. Cekam jestli si znicili zivot nebo to cele vlastne dopadne uplne jinak? ()

Ivana a Vašek (1987) (E06) 

Přijde mi jak kdybych toho chlapa od někud znal, jinak velmi sympatická rodina. ()

Reklama

Reklama