Reklama

Reklama

Manželské etudy

(seriál)
  • angličtina Marriage Stories

Epizody(6)

Obsahy(1)

V roce 1981 přišla dokumentaristka Helena Třeštíková s nápadem točit po dobu několika let okamžiky ze společného života několika vybraných novomanželských párů. Vznikla tak zajímavá studie proměny lidí a vztahů, která rovněž nabízí konfrontaci párů s původními očekáváními od vzájemného svazku. Dokumentární cyklus je hodnotný i nefalšovaným zprostředkováním života "obyčejných" lidí v 80. letech minulého století. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele BigBang k tomuto seriálu (3)

Manželské etudy (1987) 

Naprostý vrchol, co se dá filmem dokázat. Nad každým dílem se mi hlavou honí desítky otázek. A zůstávají tam celá léta. Často se k osudům těch zobrazených párů vracím. Též o nich hovoříme se známými. Velice silné jsou hlavně ta nepodařená manželství. Člověk se dívá na záběry ze života před dvaceti pěti lety a má dojem, že ti lidé jsou ufoni. Proč se brali tak strašlivě mladí? Děti si tam pořizovali totálně nezralí lidé, kteří neznali sebe, natož aby chápali partnera. Zejména muží si tam pořizovali závazky v době, kdy byli duševně naprosto ještě dětmi. ()

Mirka a Antonín (1987) (E02) 

Další zajímavý pár pí Třeštíkové. Hned v prvním dílu autorka rozehrává téma rozporu mezi soustavným stěžováním si na špatné finanční poměry a relativním blahobytem. P. Antonín je výraznou postavou díky svému osobitému klidu a optimismu. ()

Zuzana a Stanislav (1987) (E04) 

Zajímavá studie zcela nezralého páru, který by rozhodně rodinu zakládat neměl. ()

Reklama

Reklama