Reklama

Reklama

Manželské etudy

(seriál)
  • angličtina Marriage Stories

Epizody(6)

Obsahy(1)

V roce 1981 přišla dokumentaristka Helena Třeštíková s nápadem točit po dobu několika let okamžiky ze společného života několika vybraných novomanželských párů. Vznikla tak zajímavá studie proměny lidí a vztahů, která rovněž nabízí konfrontaci párů s původními očekáváními od vzájemného svazku. Dokumentární cyklus je hodnotný i nefalšovaným zprostředkováním života "obyčejných" lidí v 80. letech minulého století. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Chudobka k tomuto seriálu (2)

Zuzana a Stanislav (1987) (E04) 

Když jsem před lety viděla tuto epizodu Manželských etud, bylo mi jasné, že manželství nebude fungovat. Brali se příliš mladí. Sice spolu tři roky chodili, ale Stanislav měl i po svatbě hlavně své koníčky, kterým se věnoval, a Zuzana se starala o děti a domácnost. Když za ní přijížděl v době, kdy spolu nebydleli, jen jednou týdně, a trávil čas okolo své motorky, to bylo rozhodně špatně. Zuzana říkala, že by ho chtěla trochu zapojit do chodu domácnosti, třeba obstarat nákupy. Ale při její mírné povaze asi nedokázala zavelet, aby jí s něčím pomohl. Dva lidé s odlišnými zájmy, s odlišným životním stylem, kteří se k sobě nehodí. Pokud někdo hodnotí Zuzanu jako pasivní, má jistě pravdu. Ale mně jí bylo líto, protože kdyby měla jiného partnera, ne tak aktivního, mohla by prožít spokojený život. ()

Ivana a Vašek (1987) (E06) 

Manželské etudy jsem viděla už několikrát. Tento pár byl nejsympatičtější. Oba inteligentní, pracovití, v 1. díle se mi líbily záběry z jejich studia, obzvlášť Ivanu jsem obdivovala, jak všechno zvládá a čím vším si dokáže přivydělat. Když ona se učila, on umýval nádobí a radil jí a do toho malý Honzík, to bylo tak hezké, že jsem si říkala, ať jim to vydrží, ať se jim daří, protože si to oba zaslouží.  Život jim pak přinesl hodně starostí a smutků a oni je zvládli. Moc jsem jim fandila. ()

Reklama

Reklama