Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

zsn

Já nechápu, jak to může někdo brát vážně, my si to s kámošem pouštíme, když pijem pivo a rum a lepší komedii jsem neviděl, ty legendární hlášky jsou nesmrtelný :D Jestli to byla realita je jedno, to byl problém těch, kdo se nechali mrd*t do prd*le :D

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

zsn

a co se tyce pohledu na drogy, je nutne to brat s rezervou, protoze jedna se o extremni ukazku plynouci z neznalosti.

Podobne jako drive dopadl Dan Horina.  

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

zsn

Tak jasne, protoze tenhle film je vice skutecny, opravdu tomu tak bylo +-. Krysa skutecne existoval, ten druhej chlapik co mu slouzil do dnes provadi Prahou. Tehdy lidi jeste nemeli ani znalosti o drogach (dnes je to trochu lepsi ale ne porad na te urovni co by mit meli). Navic film zachycuje jak vypadalo drive hlavni nadrazi, nektere ty casti, ktere uz dnes takove nejsou. Je to proste pamatka :) A sranda to fakt neni. V te dobe skoncili spatne i nektery talentovany lidi, ktery hrali v pohadkach a ktere clovek osobne znal (ja ano).

My deti ze stanice zoo, to je podobne, kdo pozna trochu Berlin, urcite uz kvuli mistum se na to rad podiva, velmi silne.

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Nejvíc otřesný na tom celym filmu je to, že někdo píše z mobilu a nezvládá diakritiku a cpe do svýho textu zbytečný anglofilní vycpávky, to podle mě dělaj jenom malé hloupé děti a nýmandi. Já taky někdy píšu z mobilu a diakritiku a interpunkci v pohodě zvládám.

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

Rozhodne se to da prirovnat k My deti ze stanice Zoo coz treba mne osobne ovlivnilo pohledem na drogy razne. Jsou to ale vse snimky na ktere chce evidentne uzrat jak vidim mistni kritiku - co je vtipne na tom ze tam kluka nuti kourit druheho a jeste to polykat - tomu se zasmeje jen dite - cili 70 % osazenstva csfd.

na příspěvěk reagoval Cordell

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

* kdo se udrzi na hladine. Srry pisu z mobilu v okamziku samotneho dojmu :-P

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

Perfektni! A takovych ceskych filmu se da spocitat na jedne ruce. Mit pred pubertou vezmu si z toho vetsi ponauceni nez z Pernikove veze ktera byla btw mnohem vtipnejsi takze nechapu proc tento film dehonestujete skrze hlasky typu: postav ho mas na to 10 s. Nechapu proc to je podpultovka - tohle by rozhodne meli poustet preventivne na skolach - jiste by se mnoha zatracenym dusim predeslo. Je fuk jaka byla doba tehda a ted - sex a drogy a pohled mladych na to vse je vzdy v danem veku stejny - dobrodruzstvi. Dobrodruzstvi tech rocniku co si mysli ze jim patri svet. A takovi jsme byli vsichni - jen je otazka kdo

na příspěvěk reagoval Cordell, Lojz@

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

Sidheag.

Nejspis proto ze rostlina mandragora je casto vyobrazena s chapadlama, alespon to tak pripomina a tyto chapadla znacej ve filmu...tj kluk se chyti do toho a potom to tak dopadne :)

eleintron

eleintron (hodnocení, recenze)

Mě dost rušili nelogický záležitosti. Jako třeba, že pokud od začátku filmu dějově neuplynuly téměř tři roky, tak nebyl Marek ještě pořád plnoletej a když ho odvezli policajti z toho klubu, notabene hledanýho, tak by ho okamžitě odevzdali sociálce a putoval by buď zpátky k taťkovi nebo do ústavu. Taky by asi nikdo jan tak nepřehlížel hordu jedenáctiletejch kluků, co se hromaděj v noci před klubem v centru prahy - devadesátky nedevadesátky.

Laborant

Laborant (hodnocení, recenze)

U tohodle filmu je podle mě rozhodující načasování. Já ho vyděl, když mi bylo asi tak 14 a s klukama jsme začínali kouřit trávu. Z toho důvodu si myslym, že se pro mě stal film (kultovním dramatet) něco jako Šeptej. Scény které se někomu můžou zdát srandovní, jsou bohužel drsnou skutečností a pouze nezasvěcenec do dané tématiky v nich srandu vidí. Nikoho tím nechci namíchnout, jen se snažím přít na ten rozdíl v chápání tohoto filmu. Praha kolem roku 95 takhle prostě fungovala a režisér podle mého zachytil tuto problematiku více než dobře. Zachycení onoho Marka jako člověka, který sešel z cesty s vědomím, že někde tam kam se vydává je lepší život ale bohužel se to ukázalo jako jeho osobní likvidace, je přesnou ukázkou toho, jakým směrem se váš život bude ubírat pokud si Markovu cestu vyberete.

dawe787

dawe787 (hodnocení, recenze)

Diego: ikdyž je to samozřejme drama, tak Krysovy hlášky jsou prostě vtipné a nutí k smíchu (viz. třeba-Co děláš?Všechno,Necháš se p....do p....., Ne, ne? kurva tak to není všechno!

na příspěvěk reagoval Jirka85

Diego

Diego (hodnocení, recenze)

zajimavý je, že hlavní protagonisté už nic nenatočili, nacož režiser. Mám rád filmy o drogách, takže jsem trnul do samý konce, zatím mi žádnej komentář konkrétně nevyšvětil, proč to hodnotí odpadem a proč to některým připadá vtipné.

by_proxy

by_proxy (hodnocení, recenze)

Ja snesu hodne ( i tento film jsem dokoukala), ale videt uz ho nechci...coz ovsem nemeni nic na faktu, ze jednou by ho asi mel videt kazdy.

Laborant

Laborant (hodnocení, recenze)

Jsem popravdě trochu naštvaný na lidi kteří tento film hodnotí jako odpad!! ale samozřejmě je to jejich právo. Pro mě byl tento film jakýmsi prvním zpojením se zakázaným ovocem a následně i v budoucnu odstrašujícím případem toho, že drogy nejsou pouhou zábavou a že rodiče nejsou takový dementi, jak se každý v pubertě domnívá. Tento film bych se vůbec nezdráhal promítat na základních školách jako odstrašující případ toho, když si někdo zahrává se svym zadkem a inj.stříkačkou. Už takhle za poslední dobu prevence na základních školách ubývá. Zatímco filmy typu Šeptej a Samotáři otevřeli pandořinu skřínku s vtipným pojetím a hláškami typu "To je dobrá muzika, co to je" (ty vole to je státní hymna), přišla Mandragora alespoň s něčím co dokáže děcka trochu vystrašit.

 (hodnocení, recenze)

Kurva, primo do huby. A jestli s tou drzkou pujdes tak...dozadu, tak ti nic nezaplatim, ani ten film ode me ni-K-do nekoupi, je to jasny. Co na me cumis? Na sedacku! No tak, kur ho.

 (hodnocení, recenze)

Doufám, že mi to do huby stříkat nebude.

 (hodnocení, recenze)

Kur ho pekne hluboko. Neboj se, on se nepoblije, je zvyklej.

 (hodnocení, recenze)

Skutečně velmi nepodařené. Ale nemyslím, že realita je méně hnusná. Nechci bý cynik.. jenže mě to rozesmívalo od začátku do konce. Že by parodie kýče postavená na skutečné výpovědi o vyšinutosti lidí z bahna společnosti. (z hlediska černého humoru 4*, jinak odpad) "A už se vám to začíná vyplácet." :-) "Deset sekund! Deset sekund!! Marku, deset sekund... uplynulo!"

 (hodnocení, recenze)

No vidíte Ládínek - to je pusinka. Vosum táců za hodinu. To čumíte, co!

Související novinky

Reklama

Reklama