Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený snímek, který má vskutku co říct. Colin Farrell je tu bezchybný, byla opravdu radost jej sledovat a dokonale jsem mu jeho roli věřil. Několik posledních minut je neskutečně sugestivních a tvoří vynikající tečku za takto povedeným takřka antimilitaristickým dramatem. Syrovost války musí zákonitě otřást i těmi nejsilnějšími jedinci a tvůrci snímku Oči války onu drsnost a její důsledky na psychiku člověka mistrně převedli do filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trošku rutinně natočený, ale jinak výborný film o hrůzách války, který se paradoxně přímo ve válce odehrává jen chviličku. Triage se válkou zabývá především po psychologické stránce a ukazuje návrat domů - v tomto případě ne vojáka, nýbrž válečného fotografa. Colin Farrell hraje o sto šest a Christopher Lee si vystačí se svým charisma a odzbrojí diváka hned první svojí scénou. ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Teď trošku vážně - víte, co je největší průser? Že povolání válečnýho fotografa vymírá. Ne z toho důvodu, že ti frajeři během svý cesty za pravdou chcípnou. To fakt ne. Důvod je ten, že ač vyfotěj sebehrůznější, děsivější a opravdu hodně citlivou fotku, tak když jí časopisy nebo noviny dají na titulní stranu spolu se zprávnou dne, titul se neprodá... Naopak, když se na hlavní straně objeví dvě nejjednodušší "věci" na jaký lze na tomhle světě narazit - Paris Hilton s Agátou Hanychovou a budou se vzájmně držet za prďky, tak hádejte co? Náklad se prodá několinásobně, co obvykle.... A to je smutný ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

///Jen mrtví se dočkali konce války. - Platón/// - Krásně řečeno. Herecký koncert Colina Farella jsem si užil, hrát umí opravdu dobře. Ten konec nemůžu ještě teď vydýchat. Všichni dobře víme, že všechny války jsou na hovno a že se jimi nic nevyřeší. Musíme se k sobě chovat hezky, hlásat mír a protestovat vždy proti všem válkám. Jako to dělal John Lennon - bohužel toho zabili. A nezabil ho nějaký ujetý fanoušek, jak se všude uvádí, ale dobře organizovaná skupina lidí. Lennon začínal být natolik vlivným a u lidí oblíbeným, že ho prostě vláda radši zabila, aby jim do jejich války ve Vietnamu nikdo nekecal a občané se náhodou nevzbouřili a nezačali se razantněji hlásit o slovo. Ve vládě budou vždy pokrytci a hajzlové. Bohužel. Mír všem. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Škoda, tohle je ten příklad filmu, který měl o tolik větší potenciál. Nevyvážený děj a malá propracovanost postav jsou největšími kameny úrazu. Vůbec nechápu, jaký přínos měla mít postava Christophera Lee, přišla mi naprosto zbytečná. Zbytečný ovšem rozhodně není Colin Farrell, který se dokonale sžil se svou rolí. 6/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Colin Farrell kvůli roli musel zhubnout o 20 kilo. Toho dosáhl díky přežívání na dietní kole, černé kávě a tuňákovi. (Chatterer)
  • Pre juhoslovanského režiséra Danisa Tanovića sú Oči vojny druhým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)

Reklama

Reklama