Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že už jsem si dlouho neudělal čas na nějaký krásný film. Nebudu to dělat napínavé. Zvolil jsem si tento snímeček. Docela jsem se nasmál. Trošku mi film svým průběhem připomínal Srandovní hry a Srandovní hry USA. Vážně jenom trošku. Ve Srandovních hrách si totiž nikdo nepůjčoval čerstvě vyrozené děti domů na převýchovu. Terorizátoři jsou vcelku nesympatická banda idiotů a oběti jsou ještě o kapku idiotštější. Docela bych v hororu snesl 1,2,3 i 5 nesmyslných zvratů, ale zde byl počet takových zvratů hodně vysoko nad číslem 5. Celkově mě děj nijak neokouzlil. Zasmát se občas dá, neboť jedno z dětí čas od času někoho nechtěně zabije. Hlavní hrdinka je ošklivá obludka a ostatní herectvo je na tom zhruba stejně mizerně. Ty 2* z toho však rozhodně vykouzlím, protože už dlouho jsem nic neviděl a chybí mi tedy možnost bezprostředního srovnávání. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Konec to povyšuje nad čistě průměrné hodnocení, jinak ale vcelku stereotypní horor ala Last House on the Left nebo SAW. Hlavním problémem je stopáž - na hodinky jsem koukal více než je zdrávo, krátit se přitom dalo z mého pohledu hodně. Z jinak všedního žánrového zážitku tedy nakonec vyčnívá zejména ďábelská Rebecca De Mornay a ona mrazivá pointa. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Home invasion jako víno.Snímek dupe na plyn hned od úvodních minut a ve svým tempu nepoleví až do konce.Což je jeho velkým plusem.Kdo čeká krvavý jatka a gore jízdu bude nejspíš zklamanej.Film nevsází ani tak na krvavost,ale spíš na psychoteror vyvíjenej na oběti.Ikdyž pár krvavých scén se tu taky najde,ale povětšinou mimo kameru.R.De Mornay v roli šílený matky obstála na výbornou.Horší už bylo obsazení jejich synů.Né že by to byl zas takovej průser,ale výběr mohl být lepší.Zklamáním pro mě taky byl úplnej konec.Jinak nemám co vytknout.Rozhodně mě těhle 112 minut nenudilo.Jen upozorňuju že s původním Dnem matek z roku 1980 to má pramálo společnýho. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Den matek měl spoustu prvků, které byly velmi dobré, i docela dobře poskládané za sebe... Ale zdálo se mi, že byly tak nějak ležérně nedotažené. Jakoby herci vždy dostali pokyn, jaká minizápletka se teď bude předvádět - pomalu začala, vyvrcholila a nechala se doznít, a pomalu se připravovala další. Měl jsem z toho skoro dojem poslepovaného mikroseriálu, dramaturgie přechodů od jednoho nápadu k druhému otřesná, a další scénka naprosto bez návaznosti na předchozí. Ale docela dobrý příběh s ultimátní velkou matkou. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento rok je asi najkvalitnejší na dobré horory, len dúfam, že nepredbieham. Nevidel som pôvodnú verziu, ale podľa toho čo som čítal, s týmto filmom najskôr veľmi nesúvisí. Spočiatku mi to ani nepripadalo ako horor, skôr ako klasický rukojemnícky thriller. Skupinka hľadaných gangstrov si to namieri do domčeka plného mladých, ale tá ozajstná párty sa začne, až keď privolajú svoju psycho mamču. Tá mi v podaní Rebeccy celkom sadla, aj keď najväčší priestor dostala až ku koncu. Prelínajú sa tu rôzne žánre, z rukojemníckeho thrilleru sa nám to zmení na psycho (pobavila scénka, keď sa mamička rozhodla, že svojmu synáčikovi pomôže prísť o panictvo), a napokon sa nám to prehupne na pekne krvavé jatky. Najväčšou výhodou je veľký počet postáv, z čoho nám logicky vyplýva hojný počet mŕtvol. Dokonca nechýba nejaké to mučeníčko. Film trvá 112 minút, takže stopáž je dosť prehnaná, ale normálne by som to nemal problém pozerať ďalšiu hodinu. Čo sa týka záveru, nebudem spoilerovať, ale predpokladám, že tam asi zopár ľudí spokojných nebude. Tak či onak, po tohtoročných prekvapeniach (Primal, Insidious, I Spit on Your Grave) nám pribudol do zbierky ďalší klenot. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Keď Ike (Patrick John Flueger) vezme Beth (Jaime King) k bankomatu, je vidieť meno Wichita Bank. Film bol inšpirovaný skutočným zločinom, ktorý sa stal vo Wichite v Kansase: Dvaja bratia sa vlámali do domu, len aby ich prekvapil majiteľ, jeho priateľka a ich priatelia. Bratia obete olúpili, znásilňovali ich a mučili a potom všetkých okrem jedného zavraždili. (Arsenal83)
  • Jaime King si počas tretieho dňa nakrúcania zlomila kostrč. (U_S_O)
  • Počas nakrúcania scén so zbraňami boli herci zadržaní políciou, ktorá si ich pomýlila s bankovými lupičmi. Tí vyčíňali neďaleko miesta filmovania. (U_S_O)

Reklama

Reklama