Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (1 073)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek. Podařilo se mu velmi dobře vystihnout tu hranici mezi vkusně dojímavým a naopak citově vydírajícím filmem. Velkou měrou se na tom podepsal nadhled a humor, se kterým bylo k tématu přistupováno. Škoda, že těch vtipných momentů nebylo ještě více, ale samozřejmě s postupující nemocí by to možná přestalo fungovat (v každém případě by mě nikdy nenapadlo, že se budu jednou upřímně smát tomu, že se někdo zmíní v určité souvislosti o smrti P. Swayzeho; i to o tomto filmu a jeho vyváženosti hodně vypovídá). K dokonalosti má 50/50 vcelku daleko, věci jako důsledky operace, přehnaně hnusné zachování se k ex-přítelkyni či od prvního momentu předvídatelný románek s terapeutkou mi nepřišly úplně zvládnuté, na druhou stranu právě díky vztahu nanejvýš milé doktorky a stejně tak maximálně sympatického pacienta (s tím pohledem na řízení auta si mě, přiznávám, okamžitě získal na svoji stranu :-) ), má snímek jisté kouzlo bez kterého by nebyl tím, čím je. A když se navíc podařil udělat takhle nenásilně otevřený a přitom rozumně ukončený závěr, tak vlastně proč ne, ode mě slušné 4*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, 50/50 v podstate zadnej uzasnej film neni a hodnoceni 84% je docela prehnany. Jenze Levine risknul skombinovat dva docela odlisny zanry a vyslo mu to. Mame tu Rogena, kterej hraje svyho typickyho hulice, hlaskare a magora. A zacatek filmu vypada jako kazda druha sprosta komedie, kde tenhle magor chce pomahat svymu slusnackymu kamaradovi balit zensky. Jenze pak prichazi naprostej obrat a mame tu dojemny drama o boji s rakovinou. Sice se desne hraje na city, Huston v roli lehce hystericky matky je az otravna a po 20 minutach mi byl jasnej konec, jenze v momente, kdy uz by to zaclo bejt nesnesitelny, vzdy nastoupi hlaskujici Rogen a atmosferu lehce uvolni. Nicmene v hlavni roli je Levitt, takze za chvily uz se zase resi ta rakovina, coz on ale nastesti utahne, solidne hraje a zaroven to je sympatak. Normalne bych napsal, ze se neumel reziser rozhodnout, co chce tocit a mozna, ze i v tomhle pripade nevedel, jenze vysledek je fajn mix mezi sprostou komedii a citlivym dramatem, ktery me bavilo od zacatku do konce. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film o životě, o všední realitě, o problémech, které je třeba řešit a nevzdávat život jako kdejakou připosranou hru na babu. 50/50 je skvělý film, brutální citová ždímačka, ale moc hezky se na ní koukalo. Za to mohli hlavně herci, kteří byli takoví, jak je chci znát. Sví a osobití. Všechno, co šlo, v tomhle filmu sedlo a já konečně po delší době opět viděl film, kde výsledkem je obrovská chuť žít. A to zvedne náladu... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Příjemné na těch filmech co točí Apatow, Levine a spol. je, že působí tak nějak reálně. Reálně kecají o blbostech a reálně se smějí přiblblým fórům na hraně ala Kuato z Total Recall. Takový scénáristický přístup činí to, že tahle tvorba působí velmi současně ale je dost možné, že za pár let nebude mít divákům moc co říct. 50/50 je jeden z těch filmů, kde ale vše dříve uvedené funguje a kde funguje i ve všech rolích identický Seth Rogen. Osobně si myslím, že je to dost přeceňovaný herec, ale má kliku, že má role na tělo jako je tahle. Na to, že je to drama, není zde moc prostoru pro nějaké velké herectví, což však není na škodu. Film mě skutečně zaujal, ale nedojal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V podstate taká obyčajná dráma, ktorá ani tak nezaujme príbehom ako skôr postavami. Joseph Gordon-Levitt,a Seth Rogen vytvorili skutočne vtipnú dvojku, ktorá dokáže utiahnuť film a zároveň aj zabaviť. Príjemne ich doplna aj ženské duo Anna Kendrick a Bryce Dallas Howard. Síce trochu priehľadná, ale fajn dráma s nádychom komédie. 80% - 4* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy jde Adam (Joseph Gordon-Levitt) prvně na chemoterapii, míjí stařenku, která se sotva drží na nohou. Po několika krocích ji však můžeme spatřit, jak se narovná a "zdravě" mizí ze scény. (Shaleman)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama