Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Celkom pecka. Taká mierne dospelejšia verzia prvého spíďa. Nj, okrem Defoa. Inak poriadna vykrádačka - objavia sa tu scény so všetkých troch dielov Raimiho trilógie a dokonca herci stvárňujúci hlavnú postavu a jeho "loved one" vyzerajú ako ruská alternácia Garfielda a Stoneovej z Amazing-břečky. Zvyšok je zasa šlohnutý z Green Hornetta, a tak nejak pekne to k sebe celé pasuje. Well done, guys, ja som sa bavil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby Celosvetovo $22,070,000║ Príbehová kopia Spider-mana, plus niečo z Iron Mana, či Supermana, hudba zas ako z Temného Rytiera, ale dobre Rusi sa snažia a robia čo môžu, hlavne že nenudia čo je asi najväčšou výhodou filmu, obsadenie ujde, trikovo slabší priemer ale tie horšie animácie rýchlo zahládzajú rýchlim strihom čo sa aspoň cení v konečnom výsledku stráviteľnosti filmu. /55%/ ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jako, je vykrádačka jako hovado. Scénář snad psal promítač, jenž má rád americké superhrdinské filmy vždy po skončení projekcí. V tom prostě vlastní nápad nenajdete a nad zápletkou raději nepřemýšlet. Ale! Do rukou se to dostalo velkému kouzelníkovi - Kiselevovi - a ten to přetvořil ve 100 minut skvělé zábavy. Má talent pro gag, nadsázku i pointu, nemá problém s akcí i snímáních triků (a to se to vařilo jen za 15 mil USD). Navíc pochopil, že s tímhle scénářem se dá udělat jen jedna věc, totálně ho promáchat v ruských stereotypech. Některé pochválit, některé zesměšnit a některé potrestat. Atmosféra Moskvy film hází do pestrých barev, aniž bychom museli následně k očnímu a osudová kráska si jedním úsměvem získá i plný kinosál gayů:-) Navíc se tu sešla skvělá herecká sestava, kterou film baví a Kiselev s nimi umí pracovat, navíc ještě občas dokáže lehce odkázat na jejich nejslavnější snímky. Prostě zatím nejlepší letošní popcornmovie pochází z Moskvy a nosí černou barvu! Auto nemá, peníze nemá, holku by chtěl, ale nevypadá to a pak mu táta koupí místo auta hotovou trosku, to by se na to jeden vys... jenže ta troska mu nakonec nadělí víc než kdy chtěl... 80% ()

MrKlobouk 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle věřím na mzáky, protože si nedovedu jinak vysvětlit, jak mohlo vzniknout něco takového. Když se na film díváte, tak máte pocit, jako by to všechno byla jen náhrada z jiného světa. Vše se zdá, aspoň vizuálně v pořádku (pokud pominete, že jste většinu akce uřž někde viděli (nejen u Spidermana)), ale jakmile kdokoliv promluví, tak se nestačíte divit. Nejvíc to pocítíte na humorové úrovni, kdy říct, že to nefunguje, je slabé slovo. Jediný, kdo se tak může radovat ze vzniku něčeho takového jsou snad manažeři u Mentos a několik dalších společností, jejichž produkty mají ve filmu tolik prostoru, že by jim ho mohly závidět i leckteré výrobky v reklamě. Tohle se musí vidět. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Černý blesk by se dal snadno odstřelit jako kopírka Spidermana, pouze s létající volhou místo superschopností. Ano, je to ptákovina a příběh si ze Spidyho bere víc než přiměřené množství, na druhou stranu jde o ruskou snahu o tradiční americký blockbuster a s přihlédnutím k tomuto se to docela i daří. Film nenudí, triky se dají akceptovat, hudba slušná a i ty postavy jsou snesitelné. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama