Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Film, který nevěděl jaký chtěl být. Jednu chvíli si to hraje na drsnou komedii ve stylu Kick-ass a o pár vteřin dále, nejhůře ve stejné scéně, to najede na naprosto vážnou, až dramatickou notu. V rukou schopného režiséra by se to dalo udržet pohromadě, jenže James Gunn to absolutně nezvládnul a celý film tak vůbec nedrží pohromadě, i když pár scén je docela fajn. Hlavní hrdina je navíc totálně nesympatickej a Rainn Wilson se taky zrovna dvakrát nevytáhnul. Vlastně jedinej člověk, který to celý jakž takž táhne, je Ellen Page, která si zahrála magora se vším všudy. Jen kvůli ní se ale na to koukat určitě nevyplatí. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Defendorovou superschopností byla uhrančivost a Kick Ass sázel na coolness. Super má jen vše prostupující trapnost a omletou indie adoraci loserství. Jako všechny bezzubé "americké nezáviské filmy" sází na plejádu známých tváří, které natahují stopáž přehráváním sáhodouhých dialogů. Za zdáním prostořekosti a odvázanosti se skrývá srabácká konformita, jež se stupidní prvoplánovostí pochlebuje fandům. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Potenciál tu byl veliký, ale zpracování bohužel příliš neoslní. Některé scény jsou výborné - více prostoru pro Holy Avengera! - a explicitní násilí potěší. S Kick Assem by to ale bylo snad skoro nefér srovnávat, protože ten je prostě o třídu někde jinde. Na celém filmu je nejotravnější ten malý hubený chlapec (Ellen Page), který musí celou dobu buďto hystericky ječet nebo si osahávat místa, kde má většina žen ňadra. To jsem vážně jediná, komu Page nepřišla sexy, ale nechutná? Naštěstí se tu najde taky dost vtipných míst, které táhnou hodnocení nahoru. Bez toho navážení se do křesťanství by to ale asi šlo do kytek úplně. S odřenýma ušima za tři s vědomím, že už si to nikdy nepustím. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Preštylizované, zveličené, hyperbolizované a preafektované. Absurdný humor trávim len ak je z neho namiešaný lahodný kokteil. V tomto "super kontexte" som sa nedokázala zabávať na tom, ako si niekto svoje psychické boliestky lieči tým, že niekoho hasákom sfarbí do modra. Ellen Page mi liezla neskutočne na nervy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY!!! Tak tohle bylo divné. Zatímco první 2/3 byly fakt super, plné drsného humoru a ujetých scének, ke konci mi to přišlo moc přehnané a začalo se to brát až moc vážně, což působilo přinejmenším podivně. Navíc se mi vůbec nelíbila smrt Ellen Page, která byla totálně btw a bez emocí. Její postava mě fakt bavila, sexy, věčně nadržená psychopatka. A úplně poslední, dojáková scéna, byla úplně mimo mísu, připadal jsem si jak v úplně jiném filmu. Původně jsem chtěl střelit celé 4*, ale po prazvláštním závěru srážím jednu hvězdu. Mimochodem, taky nesnáším všechny ty sráče, kteří ve frontě předbíhaj a mít hasák po ruce... no, nevím jak by to dopadlo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Gunn pracoval na scénaři už od roku 2002 a v hlavní roli si představoval Johna C. Reillyho. Jeho tehdejší žena Jenna Fischer mu však doporučila kolegu ze seriálu Kancl (od r. 2005) Rainna Wilsona, který byl nakonec ve snímku obsazen. (Brousitch)
  • Komiksový obchod „ComicSmash“ je skutočný obchod v Kalifornii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama