Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ten film trpí hlavně tím, že od toho tématu lidi očekávají stylizovanou zábavu ve stylu Kick Ass nebo Defendora. Ono je to ale úplně jinak a celý film se veze na tak divné vlně, že divák netuší co si o tom má myslet... Stylizace vlastně chybí, ale nějáký velký reál to taky není. Není to vlastně komedie, ale(místy) je to vtipné. Je to o boji dobra proti zlu, ale skoro nic není černobílé. Frank je nesympatický břídil se kterým se neztotožníte, ale ve výsledku jeho motivaci chápete a fandíte mu. Zkrátka-je to hodně divnej biják, který ale má co říct a většinu se mu to i daří... PS: Ellen Page je rozkšná... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit něco takhle střeleného? Superhrdina, který nemá žádnou super moc mlátí lidi hasákem za to, že předbíhali ve frontě nebo (možná) poškrábali auto. Ellen Page jako nadržený parťák se opájí krvavým adrenalinem v sexy žluto-zeleném oblečku. Fakt totální magořina, ale nejde odtrhnout oči, něco podobného se totiž často nevidí. A jako bonus ježíškovská minirolička Nathana Filliona. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Totálne psychopatický, morálne závadný a v podstate veľmi nebezpečný film ( a to som človek, ktorému v Kick Ass prišlo sekanie rúk, nôh a hláv 12 ročným dievčatkom cool a roztomilý nápad). Film, ktorý má šancu inšpirovať nejakého idiota v Amerike aby opäť vystrieľal nejakú školu. To vážne po nás tvorcovia chceli aby sme sympatizovali s 2 regulérnimi psychopatmi a fandili im a súcitili s nimi? A prečo je to celé natočené ako odviazaná, nenáročná sranda? Vo finále som fandil záporákom. James Gunn evidentne nepochopil prečo Kick Ass fungoval. Naposledy mi takto vadil Bayov Pain and Gain ( ktorý som si aj napriek tomu užil lebo to bolo napráskané kopou úžasných nápadov a scén). 5/10 ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Defendorem se přímo nabízí. U něj jsem psal, že se jednalo o nejsympatičtější filmovou postavu roku a na tom si tvrám, navíc Super prohrává i ve vtipnosti. Tak či tak, konec byl opravdu extraprďácký. Jde poznat, že film točil hororový fanda, navíc s Tromáckými kořeny, minimálně na tom, jak si liboval v gore, na to že jde o komedii. Slušné. 65% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo zajímavé propojení filmu a reálného života. Hlavní hrdina snímku nabyl dojmu, že kostým dělá superhrdinu, zatímco herečka ve vedlejší roli se dnes domnívá, že příslušnost k tomu či onomu pohlaví je věcí volby bez ohledu na vybavení. Z tohoto úvodního souvětí vyplývá, že jak hlavní hrdina tak i ona herečka na tom po psychické stránce nebyli respektive nejsou úplně nejlépe a že trapně a zpátečnicky neuznávám více jak dvě pohlaví. Ale k filmu. Frank byl člověkem, kterého bych raději nechtěl nikdy potkat, Libby byla jasným psychopatem a skutečnou kladnou postavu, aby tady člověk hledal za jasného dne se svíčkou, ale celá ta tragikomická záležitost mě dokázala poměrně slušně pobavit. Trochu mi tady vadilo obsazení ženských postav, protože, kromě v té době budoucího mutanta, ve filmu vystupovala i Liv Tyler, a přestože o ní nemůžu říct, že by nebyla hezká, něco mě na ní vždy odpuzovalo. Nevím čím to je, prostě mám k některým lidem vrozenou nechuť, a s tím prostě nehnu. Snímek jako takový mě každopádně dokázal pobavit, taky mě ale přivedl k dost neveselým úvahám (obojí hodnotím kladně), takže jsem sice nebyl nadšený, ale spokojenost se dostavila. / Poučení: Nenech se ovládnout představami. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Gunn pracoval na scénaři už od roku 2002 a v hlavní roli si představoval Johna C. Reillyho. Jeho tehdejší žena Jenna Fischer mu však doporučila kolegu ze seriálu Kancl (od r. 2005) Rainna Wilsona, který byl nakonec ve snímku obsazen. (Brousitch)

Reklama

Reklama