Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak kopie pavoukomuže jak vyšitá, ale protože jsem na Raimiho mutantí filmy koukal spíš s hubou nakřivo, jsem u Černého bleska nakonec spokojenější. Prvních 30-45 minut se sice táhlo neúměrně dlouho a financí na to Ivani asi taky moc nevyčlenili, jenže jak se stařičká Volha začala prohánět vzdušnym prostorem Moskvy a přilehlých oblastí, bavil jsem se vskutku královsky. Jen to podprahový poselství si mohli Rusové odpustit. Mercedes bych za Volhu fakt nevyměnil. :D 60% ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsou 3 hvězdičky spíše úspěchem. Čekal jsem větší průšvih, jako třeba u Noční hlídky. Efekty vypadají jak ty americké ale v 80 y letech což má své kouzlo. Rusko ale má potenciál točit kvalitní filmy. Rusko samo o sobě má dobrou atmosféru a rusové taky tak dobře megalomansky myslí, což u filmu není na škodu. Ještě chybí pár těch rublů v rozpočtu, a pak se může vrátit ruský film na výsluní. Tímto filmem to ale nebude. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Představte si ruský film o obyčejném studentovi, který dostane k narozeninám černou Volhu z roku 1968, která ale není obyčejnou starou krksnou, jak by se mohlo zdát, ale je v ní nanokatalyzátor, tudíž může létat, čehož student využije nejprve k vydělávání peněz a posléze je z něj superhrdina bojující proti zlu. Dá se na to koukat? Kupodivu ano, ale musí být člověk hodně nad věcí a se závěrečnými titulky si oddychne, že už je tomu konec. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejspíš tu třetí hvězdu přidávám za to, že jsem konečně zase jednou viděla ruský film. Nemá cenu, abych opakovala, co už tu v komentářích zaznívá - šílené logické chyby a nápadná podoba s příběhem Pavoučího muže. Film navíc nedokáže udržet tempo a mnohé postavy a motivy opouští na příliš dolouhou dobu, aby to nepůsobilo jako chyba. ___ Co mě ale na ruském filmu ještě zaujalo, je větší důraz na mezilidské vztahy a hrdost na dědictví SSSR. Ta se projevuje opakovaným záběrem na rudou hvězdu a v příběhové rovině začátkem v minulosti, kdy sovětší vědci dokázali vyrobit létající auto. Až legračně je to pak zobrazené v souboji Volhy kladného hrdiny a Mercedesu, který řídí záporák. I když je sovětské auto staré desítky let, je asi zbytečné prozrazovat, která mašina nakonec vyhraje a která skončí jako totální šrot. V tomhle případě dokonce šrot vesmírný. Z toho mrazí: Rusové jsou na svou sovětskou historii pyšní! ____Na druhou stranu ale - na rozdíl od západních vzorů - film neháže do šrotu důchodce a neodsuzuje je do škatulky obětí nebo bezmocného zázemí hlavního hrdiny. Vysloužilí vědci dokonce v některých momentech působí jako hrdinové, kteří to ještě mají v hlavně v pořádku a dokážou se vzepřít hlavnímu záporákovi. /3. 2. 13./ ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Rusi si spravil taký svoj blockbuster sprvkami komixoviek á la Spider-Man. Ide o veľmi jednoduchú zábavu s fajnovými špeciálnymi efektami, nadupaným soundtrackom a prekrásnou Ruskou v hlavnej ženskej/dievčenskej úlohe. Od filmu netreba očakávať samozrejme žiadne zázraky ale prvoplánovú zábavu. Ak si ulietavate na amerických letných blockbusteroch tak si užijete rozhodne aj toto. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama