Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Patrick a Louis po dlouhých devíti letech nadále trpí smutkem ze smrti jejich jediné dcerky, která byla brutálně napadena divokým psem. Rozhodnou se tedy, že opustí město, vydají se na vzdálený venkov a pokusí se již nadobro na dcerku zapomenout. Od zdejších obyvatel malé vesničky se ovšem dozvídají o jakém si rituálu, který jim na pouhé tři dny dcerku přivede zpět ze světa mrtvých. (PetriK12)

(více)

Recenze (68)

berusche 

všechny recenze uživatele

Lež má krátké nohy! O tom se hlavní hrdina přesvědčí docela rychle. Musím se přiznat, že jsem si do třičtvrtě filmu myslela, že si z nás dělají tvůrci bžundu. Povězme si totiž upřímně, celé je to postavené na takových vratkých, hooooodně vratkých nožičkách -->scénář, prostředí, začarovaný kruh i bludný kámen. Dokonce to perfektně vysosalo z těch před ním, nejvíc potěší snaha o zapojení starého dobrého Hřbitovu domácích zvířat, ale otřepaná teze (taťka uvěří jako první, mamka se strašně zdráhá) málokoho překvapí. Bylo by to možná ale i dobré, krve je tam dost (překvapivě), body nahoru za naturalistické probodávání, jen kdyby to tak nekazily výkony herců a pochybný námět, který ani díky kopírce nemá takový šmrnc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Britsko-irský horor z produkční dílny Hammer se tentokrát točí kolem manželů, jimž za tragických okolností zemřela dcerka, a oni se odstěhují na venkov. Mladý manželský pár, kde manžel je veterinář, přijde o dcerku, když ta otevře klec se vzteklým psem. Manželé se odstěhují na venkov, kde on pokračuje v praxi zvěrolékaře a ona dělá v lékárně. Brzy se objeví první podivnosti v chování místních obyvatel. Posléze zjistí, že pomocí tajemného rituálu lze přivést zpět na pár dní naše zemřelé. Tentokrát se však něco zvrtne... Snímek pracuje především s atmosférou, kamerou, prostředím, ruchy a postupným odhalováním souvislostí. Každá scéna má své místo. Přesto po skončení má člověk pocit, že jde jen o jeden z dílů Krajních mezí či podobného mysteriózního seriálu, i když hlavní myšlenka o tom, že mrtvé máme nechat jít a vyrovnat se s tím, je zřejmá. Přesto jde o mírně nadprůměrný horor (s několika mírnými nelogičnostmi), jehož velkým plus je právě prostředí venkovské krajiny a solidní práce s postupným napětím skrze věci, ruchy, slova. DVD načíná uřvaný protipirát, deset minut upoutávek, ty samé pak najdete i v hlavním menu, varování, znělky - docela to zdržuje vzhledem k tomu, že jinak tady žádné bonusy nejsou, obraz filmu je mizerný a neostrý a barevně nevyvážený, a zvuk jen ve stereo. Navíc české titulky ne vždy překládají to, co se skutečně v originále říká, a sem tam obsahují i prohřešky proti češtině. Publikováno: 13.05.2011 ()

Reklama

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Tento horor má pro mnohé diváky klad, že není založen na infarktových lekačkách. A jde to i bez nich. Je to samozřejmě hrozná volovina, už způsob, jakým přivádějí na svět mrtvoly , ale fantasii se v takových filmech asi meze nekladou, pač je to beztak holej nesmysl... Film samotný je docela záživný, vůbec nenudí a přes tu úsměvnost má výbornou komorní atmosféru. Hlavní myšlenka filmu je pro hororové fanoušky lákavá. Atmosférou by to mohlo občas připomenout horor Démon pomsty. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Absolutní ztráta času. Hloupé, nudné, bez myšlenky a bez nápadu. Zmrtvýchvstání je pro horor vděčným tématem, tenhle pokus je ale vážně ubohost. Jestli si chcete pohrávat s podobnou myšlenkou, sežeňte si magickou tabulku, položte si jí na stůl, zapalte si okolo svíčky a zkuste vyvolávat duchy. Určitě to bude zajímavější než tento film. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl dost skeptický, trailer moc nezafungoval a cover byl samozřejmě přestřelen až hanba. Ale nakonec to nebylo vůbec špatný. Zajímavý příběh ala Hřbitov domácích zvířat, nějaký to krvavý násilí na dětech a zvířatech, docela dobrá hudba. Toť jest klady. K průšvihům bych pak zařadil obsazení a nulový napětí, ale jinak nic, co by mě vysloveně sralo. K obrozenému studiu Hammer bych si však představoval jinou podívanou. Hrad a jeho tajemné komnaty, hřbitov, mlhu, silný vítr za okny... kdo ví, třeba se té gotiky časem taky dočkáme :) ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno