Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Je jasné, čo musíte v takomto filme očakávať. Vždy tam bude nejaký mladý kokotek, ktorý sa bude hrať na hrdinu. Tu sme mali Josha, brutálneho rokklajmera, ktorý prejde transformáciou a stane sa z neho nakoniec celkom v pohode sympaťák.Potom tam musí byť nejaká ženská, z pravidla tehotná, alebo taká, ktorú zobral jej prachatý boyfriend na trip, aby holka zakúsila čo to a to, že nemá žiadnu ikspíriens , na to sral pes, bo sú tam frajeri, ktorí sa postarajú. Potom tam musí byť niekto, komu jebne v palici pod tlakom ( nie tým, čo je pod vodou ) a kopec blbostí. ( Akosi som nepobral ten fakt, že borec džampne do diery kurva, ja neviem, 300- 400 metrov hlbokej voľným pádom a potom si otvorí padák, zatiaľ čo iní zľanujú s lanami, ktoré sú až po zem ! Ako, kde na svete sa vyrábajú laná 300vky, 400vky ??! ) No a nakoniec nesmiem zabudnúť na ruky. Uchopené ruky za predlaktia a pohľad z očí do očí hovoriaci : "Díkes kámoš, bez teba by som bol fpiči! Nikdy ti to nezabudnem a vždy budem práve tam, kde ma budeš najviac potrebovať! " Ale 3D v kine a ten záver podfarbený namakanou muzičkou, to sa teda musí nechať a tie tri hviezdičky si to v klídku zaslúži. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Takový Vertical limit v jeskyních. Těšil jsem se na velké dobrodružství a přitom jsem shlédl průměrný film s profláknutým příběhem. Krásné záběry zatopených jeskyní bylo to jediné, na co se dalo koukat. Předvídatelná posloupnost úmrtí jednotlivých osob a nakonec vítězství jedince, kterému k přežití pomohl předtím nenáviděný otec - nevím, ale takové zápletky jsou na dnešní dobu málo a mnohokrát už tu byly. Výhodou je, že si člověk odnese alespoň pár dobrých postřehů o potápění. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Prosím vás pěkně, rád bych se s váma o něčem poradil. Já když koukám na film, tak normálně sedím na zadku, ruce mám založené, nohy natažené, uši nastražené, oči otevřené a namířené na zdroj. Občas teda změním polohu, protože v Kamasutře říkali, že je to prý zdravé, ale přísahám, že můj divácký výkon tím nijak netrpí. No a tak by mě zajímalo, jestli to koukání na filmy dělám správně? Protože já mám pocit, jak se tady rozhlížím po tom hodnocení, že musím něco pěkně ku*vit... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ver jaskyni.“ Nie snáď, že by som JASKYŇU s Coleom Hauserom obviňoval z kvality, ale aspoň mala príšery žerúce potápačov. V SANCTUM z produkčnej dielne unudeného Jamesa Camerona žiadne príšery nie sú – je to v rámci možností realistické dobrodružstvo z podzemného komplexu „matky všetkých jaskýň sveta“. Mohlo to byť fascinujúce prostredie, ale nebyť úvodného atmosférického letu helikoptérou (pripomínajúceho ARACHNOFÓBIU a JURSKÝ PARK dokopy) a hŕstky pôsobivých scén (tank, zaseknuté vlasy), nemalo by SANCTUM nič. Scenárista približne vie, o čom hovorí (Papua - Nová Guinea patrí k jedným z najzaostalejších miest planéty, niektoré kmene v hlbokej džungle neobjavili ešte ani koleso), ale to je asi tak všetko. Inak séria nudných akčných scén, slabučkých dialógov a naivného záverečného otco-synovského poučenia. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Hraješ si na Boha?" ,,Tady dole Bůh není!" Napínavý dobrodružný film zachycující putování rozsáhlým jeskynním labyrintem. Cílem je najít podzemní cestu k moři, která by měla vést podél podzemní řeky. Úvodu patří nádherné přírodní scenérie snímané z ptačí perspektivy. Svět v podzemí je pohádkový, voda křišťálově čistá (než přijde bouře) a člověk má dlouho pocit, že sleduje působivý přírodní dokument. Pak nastane zlom, začne jít o život, postavy bojují o přežití a vy tušíte, kdo bude na řadě, což ale napínavosti neubírá. Postavy se chovají spíše protivně, aby si snad nezískaly sympatie diváka. Přesto je jejich snaha o přežití dramatická, doprovázená výbornou hudbou. Myslím, že herci si natáčení tvrdě užili, byť mnohde určitě pomohly triky. Ale ve vodě byli dosti...mě osobně by do takové jeskyně nedostal, navíc ještě se stoupající vodou! Pěkná oddechovka, snad jen v úvodu si mohli odpustit obehranou písničku - podle skutečné události. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (18)

  • Ako kaskadérka a inštruktorka potápania v jaskyni pre hercov slúžila vo filme známa potápačka Agnes Milowka, ktorá nešťastnou zhodou okolností krátko po dokrútení tohto filmu zahynula 27. februára 2011 v Tank Cave neďaleko Tantanooly na juhovýchode Južnej Austrálie, keď jej v podobnej jaskyni došiel vzduch. (Arsenal83)
  • Při natáčení filmu byla použita technologie vyvinutá pro Avatar. Jedná se o 3D kamerový systém Jamese Camerona, uzpůsobený pro použití v extrémních podmínkách. (dex2man)
  • Ioan Gruffudd predviedol svoj vlastný trik pri základnom skoku, ktorý označil za svoju obľúbenú časť natáčania. (Arsenal83)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama