Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Průměrný drámo-survival v pěkných prostorách komplexu jeskyní. Žádné zvláštní a novátorské zážitky tu diváka nečekají a herecké výkony film trošku táhnou dolů, hlavně Gruffudd je fakt otravný (nenávidím ho už od Fantastic 4). Nicméně občas se tu něco děje a naopak Richard Roxburgh si to celkem dává. Celkově pár "poměrně-cool-momentů-co-nechci-nikdy-zažít" tu je a jen mě tento snímek utvrdil v tom, že takové úzké prostory nejsou nic pro mě. Navíc, když jsou ještě mnohdy pod vodou. A v neposlední řadě mnohdy ještě bez světla ve tmě. Haha, kdo by tam lezl dobrovolně? 5/10! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, co někteří na těch vlhkých dírách vidí! Jakmile nějakou takovou uzří, šup do gumového oblečku, hned cpou hadici do masky a děsně touží se v ní zapotápět! A nejlepší jsou prý takové, kde ještě nikdy nikdo nebyl. No nevím. Taková neprozkoumaná štěrbina může skrývat spoustu nástrah a nebezpečenství! Leze se do ní jednak pěkně ztuha, místy může být i řádně sevřená, že se pak jeden dost odře a lze v ní narazit i na docela rezistentní zával, a to potom mnohdy teče krev! Navíc hrozí, že když se taková díra příliš zaplaví, nechce vás potom pustit ven. I zdatný a trénovaný speleolog má své limity a může se stát, že v takové situaci brzy ochabne, což nepochybně zanechá nesmazatelné šrámy na jeho psychice. Proto, když už pocítíte touhu do nějaké té jeskyňky vlézt, je lépe zvolit nějakou hezky turisticky vyšlapanou, která už má něco za sebou a je tedy perfektně připravena na kultivovaného obdivovatele krasových krás. Ale i do takové lezte napoprvé raději pomalu a hlavním vchodem, a ne že hned razantně vletíte do nějaké postranní chodby! To byste taky mohli přijít k úrazu! Rozhodně to není až tak špatné, jak mnozí tvrdí, jen je trochu škoda, že herci byli vybírání výhradně podle toho, jak jim sluší neoprén. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Je jasné, čo musíte v takomto filme očakávať. Vždy tam bude nejaký mladý kokotek, ktorý sa bude hrať na hrdinu. Tu sme mali Josha, brutálneho rokklajmera, ktorý prejde transformáciou a stane sa z neho nakoniec celkom v pohode sympaťák.Potom tam musí byť nejaká ženská, z pravidla tehotná, alebo taká, ktorú zobral jej prachatý boyfriend na trip, aby holka zakúsila čo to a to, že nemá žiadnu ikspíriens , na to sral pes, bo sú tam frajeri, ktorí sa postarajú. Potom tam musí byť niekto, komu jebne v palici pod tlakom ( nie tým, čo je pod vodou ) a kopec blbostí. ( Akosi som nepobral ten fakt, že borec džampne do diery kurva, ja neviem, 300- 400 metrov hlbokej voľným pádom a potom si otvorí padák, zatiaľ čo iní zľanujú s lanami, ktoré sú až po zem ! Ako, kde na svete sa vyrábajú laná 300vky, 400vky ??! ) No a nakoniec nesmiem zabudnúť na ruky. Uchopené ruky za predlaktia a pohľad z očí do očí hovoriaci : "Díkes kámoš, bez teba by som bol fpiči! Nikdy ti to nezabudnem a vždy budem práve tam, kde ma budeš najviac potrebovať! " Ale 3D v kine a ten záver podfarbený namakanou muzičkou, to sa teda musí nechať a tie tri hviezdičky si to v klídku zaslúži. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné drama z produkce Jamese Camerona, odehrávající se v exotických jeskyních, plných vody? Zní to zajímavě ale výsledná podoba je vyloženě děsivá a společně s "Piraňa 2" dělají Cameronovi neskutečnou ostudu. Naštěstí mě uklidňuje fakt, že Jim s tímhle dílem asi nemá mnoho společného a je jen možné, že štábu půjčil potápěčské vybavení a režisér chtěl na jeho jméno v titulcích nalákat více diváků (ačkoliv kolik milovníků Avatara ví, že ho natočil nějaký Cameron). Ale dost o Jimovi a zpět k filmu jako samotnému. Je to film hrozný a to ve všech směrech. Herci jsou převážně neznámý nebo trochu známý z vedlejších rolí známých filmů ale hlavní je to, že jsou opravdu příšerní. Scénář ten se během natáčení asi utopil, protože nic nenasvědčuje tomu, že by bylo při natáčení něco podobného použito. A režie, k tý je škoda se vyjadřovat ale dokazuje to, že je režisér amatér největšího kalibru a není schopný natočit alespoň trochu zábavný nebo alespoň napínavý snímek, ačkoliv měl k tomu příběh i prostředky. Je to film, který mohl být dobrý ale nestalo se tak a výsledné hodnocení je tak "vysoké" jen díky několika pěkným obrázkům, které se ve filmu vyskytují. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film je inspirován skutečnou událostí. Odehrává se v Esa Ala ( Matka všech jeskyní ) na Papua Nová Guinea. Po docela nádherných leteckých záběrech přírody a povedenou hudbou se děj filmu přesouvá pod zem. Zajímavost - Jeden z jeskyňářů George má na sobě tričko skupiny Ramones s nápisem Deedee, Tommy, Johnny a Joey. Jedná se o oficiální vlajku skupiny. Orlice zde má v levém pařátu basebalovou pálku místo šípů. Na zádech pak má nápis Hey ho, let's go.......... CITÁT - Co by se mohlo stát, při potápění ? Ve 28 minutě jsem byl trochu v šoku - POZOR MOŽNÝ SPOILER - Nějak jsem nechápal, jak navrhnul střídání se o kyslíkovou masku a při tom nikam nemůžou plavat, to je počin profesionála ? KONEC SPOILERU. Od této scény jsem nějak začal tápat - jsou to vůbec profíci, nebo jen banda hlupáků ? Další příklad : Všichni obviňují Franka že údajně jde tvrdě za svým snem, ale pak záhy zjišťujeme, že je za to placenej od stejnýho šílence. Tak kdo tady jde tvrdě za svým snem ? Ve filmu je moc obviňování a já pak ztrácím výběr postavy, které bych měl fandit. Nějak se mi to přestává líbit. Další zmatky - vědí, že přichází bouře a přesto riskují - ( Že přestane fungovat vysílačka je snad každému jasné ). Film podle skutečných událostí, ale kdyby se hlavní aktéři alespoň z poloviny chovali tak, na co si hrajou, nemuselo ta dopadnout tak jak to dopadlo. Je to jejich boj a oni si ho navodili sami, k jejich osudu jsem chladný. Je tam samozřejmě víc blbostí, které provedou, ale nebudu je rozepisovat, soudný člověk si je tam najde ( viz třeba odmítnutí neoprénu ). Když připočtu naprosto nesmyslné dialogy a chování, tak krom nádherného prostředí a hudby mě na filmu nic nezaujalo. Ale zase na druhou stranu si povídám, že od tvůrců Avatara jsem vlastně ani moc čekat neměl. Film je věnován památce Wesley C. Skilese. Ve filmu zazní Rabaul Taun od Junior Kokoratts a Maipope od Tusiti Roots. Hudba - David Hirschfelder. Kamera - Jules O'Loughlin. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (18)

  • V jednom momente Richard Roxburgh požiadal umelecké oddelenie, či by mohli odľahčiť náklad, ktorý musí niesť počas väčšiny filmu. Nasledujúce ráno mu predložili balíček so zníženou hmotnosťou a povedali mu, že sa im podarilo ubrať 2 kg z celkovej hmotnosti. Roxborough sa potešil a spokojne niesol náklad, no neskôr vysvitlo, že mu zo záťaže neubrali vôbec nič. (Arsenal83)
  • Ioan Gruffudd bol jediným členom obsadenia, ktorý bol plne kvalifikovaným potápačom pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)
  • Při natáčení filmu byla použita technologie vyvinutá pro Avatar. Jedná se o 3D kamerový systém Jamese Camerona, uzpůsobený pro použití v extrémních podmínkách. (dex2man)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama