Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 7

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 7

Recenze (1 121)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nepřátelé se rojí jeden za druhým a Liebesman nechává vybuchovat kdejakou hromadu bláta, ale kouzlo vyprchalo. Worthingtonův sveřepý výraz by bez problémů urval i mnohem slabší film, jenže mezi jeho nepřáteli tentokrát panuje trochu rutina a chybí nezapomenutelné souboje typu škorpionů z prvního dílu. Chiméra nebo zúčtování s Kronem potěší, na druhé straně kyklopové nebo Minotaurus částečně působí jako vynucené atrakce, které podle producentů nesmí v antické fantasy sáze chybět. Když ani Rosamund Pike nedokáže úplně uhrát (trochu zbytečně výraznou a nepochopitelně odlišnou) roli přeobsazené Andromedy, je finální dojem až nečekaně smutný. Co jde ale tvůrcům silně ke cti, je nebojácnost v odpravování nadřazených bytostí. Takhle tvrdý rozstřel jsem nečekal a protože nelpím na dodržování Petiškových zvratů (není to dějepis, ale báje), zůstal jsem alespoň z něj příjemně překvapen. Pocit, že tohle hněvivé tažení proti titánům se dalo uskutečnit o třídu lépe, ale zůstal. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hollywood v súčasnosti netočí kvalitné historické filmy, čo môže potešiť jedine investorov a štúdiá, ktoré majú prsty v takýchto rýchlokvaškách. Pre nás divákov, ktorý majú v podobnom žánri aspoň malú záľubu ostávajú oči pre plač a spomienky na doby Gladiátora a Statočné srdce. Možno o chlp zlepšenie voči predchodcovi, ale aj tak je to stále len prázdna bublina plytkého príbehu, ktorý je akurát vykreslený v mytologickej dobe, bez poriadneho dialógu, atmosféry, či charakteru postavy, na ktorej by film mohol stavať. Film ťahali akurát starí hereckí bohovia, ktorým však nebolo dopriate príliš priestoru. 60%. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"Leť rovně, ať to dobře vypadá." Asi tak. Další do série trikových jednohubek, které se rodí poslední léta po tuctech a kterým chybí sebemenší snaha o ozvláštnění. Ne, fakt tu není ani molekula něčeho, co bychom v poslední době neviděli desetkrát (a mnohdy lépe). Je to jednoduše další efektní imbecilita, kterou by i Van Damme sestřelil jedním artrózou nasáklým kopem, protože není ani vtipná, ani chytrá, ani debilní natolik, aby tím bavila. Sázka na velká jména v herecké sestavě a štědrý rozpočet stačí patrně jen díky faktu, že cílový divák na podobnou hovadinu zapomene rychleji, než si pustí další. Dočkáme se několika omletých bitek na téma "postmoderní kejklíř versus digitální prasopes", improvizovaného příběhu se spoustou oblíbených motivů na téma "umím vždycky právě to, co zrovna potřebuju" a pak - alespoň za to dík - výborných triků. Průlety tuhnoucí lávou a rubačky se čtyřrukými přisluhovači stojí za to, občas dokonce navzdory tvůrčímu týmu vypadá scéna drobátko esteticky. Postavy jsou humornou přehlídkou ničeho a věčné oslabování/zesilování/umírání Dia bylo stejně poutavé, jako penetrace Kronova krku digitální osinou. Asi bych taky vzteky explodoval. Občas zpoza šutru vykoukne stopové množství nadhledu, bohužel je vždycky poblíž někdo, kdo ho bezpečně zadupe zpět. Být to vtipnější/mít to trochu poetiky/mít to trochu zajímavý audiovizuál/být to totálně přestřelená superblbost.... pak by to na ty tři bylo. Každopádně v kategorii imbecilní fantasy je Hněv pořád lepší, než předchozí Souboj. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Máme tohle zapotřebí? Příště raději zůstanu u nařachaného traileru, a nebudu si kazit chuť filmem. Je to v podstatě úplně to samé jako jednička - abych nebyl takový hnidopich, tak jsem se o něco více bavil, i akce se mi líbila víc, ale... Nebo spíš ALE posledních pět minut je to nejhorší, co jsem v kině za dlouhou dobu viděl. Měl jsem co dělat, abych smíchy nepoprskal sedadla pode mnou - fuj! Desetkrát horší než Válka Bohů. I nový Conan se mi líbil víc! A zase o něco víc nesnáším těsné soubojové akční scény: to se kamera nemůže na chvíli oddálit? Koho zajímají roztřesené záběry na změť rukou a nohou, a rozmazané švihání mečem? To se v celém Hollywoodu vážně nenajde režisér (zdravíme Spielberga!), který by uměl natočit zajímavou, perspektivní akční scénu? P.S. 3D rozhodně nebrat, v IMAXu jsem si užil tak maximálně trailer na Spider-Mana. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PAMATUJ... POUZE KOPÍ TRIUMU MŮŽE PORAZIT KRONA. A TA RUKA JEŽ HO BUDE DRŽET, MUSÍ BÝT TVÁ....“ /// Tak bacha: je to tady samej bůh, zrůda a kudrnáč (no vlastně asi jen jeden, ale sračky nato). Řecký báje prostě jsou ,,poudačky“ pro starý báby a malý děcka. A dobrodružství poloboha hold nebude dramatem ze současnosti (promiň Davide). Film, ve kterým se Perseus, Agenor a Andromeda vydaj zachránit lidstvo, má úplně normální začátek, prostředek uprostřed (jo, tam co máš pupík...) a konec....tam jak konce bejvaj. Nikdo nic nevykládá na přeskáčku a osudy se neprotnou u vás v obejváku, ale tady a naprosto vobyčejně. Lehká, akčně dobrodružná podívaná s milionem triků a spoustou serepetiček, která musela dát spoustu práce. V životě jde vo víc než o Bohy a Titány! (jo? tak to vysvětluj tý holce, co mi povídá: ,,můj bože, to je titán!“ ) Solidní rodinná podívaná (su zpátky u toho filmu...). Vo nic jinýho tady (asi) nešlo. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když chcu mluvit s otcem, musím vylízt na horu (ne do patra, ale na kopec!). 2.) Vždycky jsem snil o okamžiku, kdy si budu moct s chutí zařvat ,,Áresi! Ty kurvo!“. 3.) Jak dopadl v podsvětí Orfeus vím. Ale Perseus? Neznám.... 4.) Thx za titule ,,Mychyy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby dosáhly 83,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 302 milionů. (NIRO)
  • Tento film se původně měl jmenovat "Návrat Bohů" a pak "Pomsta Titánů". Stejný název nese i tower defense hra od studia Puppy Games. (Beckett51)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama