Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na filmy s ruční kamerou moc nejsem, ale tady dokázali autoři vytvořit místy opravdu skvělou atmosféru. Úvodní dění jsem snad ani nevnímal, ale pak se to dobře rozjelo a napětí bylo to pravé hororové. Navíc mysteriózní nádech, to se mi líbí. Kdybych na to koukal za lepších podmínek (sám), možná bych si film užil více, ale i tak se jedná o povedený horor a příjemné překvapení letošního roku. 60% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Oh shit! :) Když nebudu psát o neoriginalitě, nelogičnosti, chvílemi nudných dialozích a možná o deset patnáct minut delší stopáži, než by bylo záhodno, možná už mi toho moc nezbude, ale i to málo mě dokázalo setsakramentsky vyděsit! Vidět toto před legendární záhadou Blair Witch (ze které GE očividně velmi čerpá) a dalšími povedenějšími found footage (a že jich moc není), asi bych se z Grave Encounters podělal ještě víc :) Kupodivu natáčení handy-camerou mi tady přišlo prostě o mnoho víc přirozené, než je tomu v jiných žánrově obdobných hororech zvykem. Herci veskrze sympatičtí a typologicky dobře vybraní. A -ono zlo-? No jak psal Bloody13, kdyby toho tvůrci více skryli než ukázali, bylo by to asi ještě děsivější, ale i tak je musím pochválit a to hlavně za minimálně dvě velmi vypečené scény. Co musím obzvlášť vyzdvihnout, tak to je stísněné a velmi depresivní prostředí budovy, co kdysi sloužila jako blázinec. Hudba, resp. zvuky taky na jedničku. Éra FF už má to nejlepší pravděpodobně za sebou, ale pokud se sem tam vynoří takovéto milé překvapení, nejsem vůbec proti- naopak. Zasloužené 4*. Projekci GE doporučuji samozřejmě pouze za tmy a nejlépe o samotě :) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako horor to není zpracované nejhůř. Má to atmosféru a dokáže to diváka pěkně vyděsit (za správných podmínek). Po stránce děje je to však takové prvoplánové a po vtipném začátku parodizujícím všemožné duchářské reality show je to jen sbírka lekaček a vřeštění z první osoby, která v poslední třetině začíná docela výrazně nudit. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Blair Witch zůstane navždy už jen jedna... Přesto se snímku nedá upřít podobná cheese atmosféra, pár solidních lekaček a celkově onen strašidelný zážitek, kvůli kterému právě a jen tyto filmy tak rádi vyhledáváme. Zamrzí hloupé kiksy ("musíme se rozdělit!!" už mě vážně irituje) a uzívaný konec. Jestli se v něčem Grave Encounters snaží zaujmout více, než desítky dalších podobných hororů, je to podařená "mytologie" psychiatrické léčebny a svěží hrátky s časem a paralelním vesmírem. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Lhostejné tři hvězdy nikoli. Protože zas tak průměrný a nezajímavý horor to není. Je jasný, že hororů tohoto typu je teď najednou strašně moc, ale mezi nimi se Grave Encounters rozhodně neztratí ba naopak. Takový Paranormal Activity předčí snad ve všech směrech. Přesto víc hvězdiček nedám. Zaprvé nejsem vyznavačem filmů s roztřesenou kamerou a hraním si na dokument. A zadruhé si myslím, že to šlo udělat lépe. Ta kulervoucí atmosféra se dostaví až tak posledních 40 minut. Do té doby se nic moc extra neděje, a jako u všech podobných filmů postrádám vysvětlení. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel pouze 2 dny a 10 nocí. (Pitue)
  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno