Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 1
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 414)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $259,766,572Tržby Celosvetovo $714,421,503Tržby za predaj Blu-ray v USA $39,015,178Tržby za predaj DVD v USA $31,990,041║ oproti prvému dielu teda riadny skok, Chris Evans dozrel a krásne to konečne ťahá, troška sa mi tam strácala Scarlett Johansson ktorá mi zo svojou dominanciou viac lahodila v Avengers ale dobre má tu niekoľko slušných momentiek, prekvapil zas na druhú stranu sympatickým výkonom Anthony Mackie, príbehu nechýba dobre prepracovaná dramatickosť, napätie a celkovo dej je až prekvapivo ušitý na dnešnú hektickú vladársku dobu, veľkým plusom akcia, aj keď je dosť rýchla, moc spomalovačiek nečakajte ale aspoň že nemá až tak zbesilý neprehľadný strih, dá sa usledovať a v danom roztrasenom Bourneovskom prevedení má aj patričné grády, trikovo úžasná práca a v podstate celý film pôsobí až nadmieru nejak sviežo, veľkolepo, vyspelo, Marvel kráča stále vpred /videl v kine 3D verziu: 100%/ __moja recenzia ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Prostředí i doba se mění, žánrově se zapomíná na jakýkoli idealismus, z počtu překvapivých zvratů přechází oči - a přesto je to zase na jedničku. V hlavní roli totiž zůstává oddaný srdcař, kterému nelze nefandit a kdybych měl do nějaké války naskočit, ať je to ta, kde mi po boku bude stát tenhle chlapík. Dokáže totiž vyjasnit stíny minulosti, prosvětlit houstnoucí budoucnost a ve spolupráci s úžasnou Black Widow a sympaťákem Falconem hláškovat v jednom kuse na pozadí dokonalé akce. Mnozí asi najdou v tomhle komiksovém světě spoustu chyb, ale já se mezi ně nezařadím. Šestá pětihvězdná Marvelovka v řadě totiž není náhoda. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že ke komiksům na stříbrném plátně mám značně nedůvěřivý vztah a kdyby tohle nešlo na HBO zřejmě bych si s Kapitánem Amerikou nikdy hello neřekl a to by byla škoda. Film má v sobě spousty akčních scénových mazlíčků, nezabejvá se prkotinama a rychle odsejpá. Dialogy dávají filmu potřebný šmrnc a neměl jsem při sledování filmu pocit, že byl natočen pro veverky s poškozeným mozkem po zásahu žaludem do hlavy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Co mělo být původně typický super hero film, se nyní stává nadupaným konspiračním a špionážním thrillerem. Kapitán Amerika je nyní silnější, rychlejší a více rafinovanější voják s lepšími bojovými schopnostmi. Akce je zde šílená, vynikající choreografie, perfektní záběry kamery, překrásné CGI a střet dvou rivalů je definitivním Highlightem filmu. Film exceluje nejen ve výtečné akci, ale může se chlubit také velmi dobře napsaným story se slušnými zvraty i dávkou inteligence. Na konec by byla hanba nezmínit excelentního záporáka Wintra Soldiera, který hravě převálcoval všechny záporné postavy za poslední desetiletí. Opravdu nepříjemnéj Bad ass, který při pohledu na kameru vyvolává mráz po zádech i husí kůži, jeho přítomnost na obrazovce je zkratka až hororově děsivá ! Čistý skvost a Kapitán Amerika se zároveň stává mou nejoblíbenější postavou z Marvelu. Kina nelituji, šel bych znova.100% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nejvelkolepější Marvel od dob Avengerů, který se namísto cestou nadsázky a komedie vydal vstříc otázkám, zda-li má bezpečnost hodnotu i za cenu, že přijdeme o osobní svobodu. Jeden z nejvážnějších přírůstků do série, který ale pořád zná své diváky a neváhá tak jakékoliv vážnější scény vyvažovat pořádnou dávkou akce a vizuálně poutavých scén. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (140)

  • Zkratka S.T.R.I.K.E. pro speciální tým vedený Brockem Rumlowem (Frank Grillo) znamená "Special Tactical Reserve for International Key Emergencies". (Pria)
  • Ve scéně, kdy Falcon (Anthony Mackie) uniká stíhačce, vystřelí na její čelní sklo, ale kulky neprojdou. V další scéně, kdy Bucky (Sebastian Stan) vyskočí na stejný typ stíhačky, však bez problému čelní sklo prostřelí. (Will_X)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama