Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (34)

  • V 6. epizodě hlásí při výjezdu k pacientce pošťačka adresu Kaprovská 8/180 a na dispečinku sestra omylem zaznamená ulici Kaprovskou 180/8. Dle označování orientačních a popisných čísel v Praze je však správné označení na domě 180/8, viz čas 25:25. (Kirman)
  • Jedním z nedostatků v první epizodě je odlišný typ letadla, které ve skutečnosti létá mezi Prahou a Londýnem. (ČSFD)
  • Po odvysílaní prvního dílu si mnoho diváků stěžovalo na různé podivnosti a nepřesnosti. Mezi ně patří například ta, v níž si diváci ve scéně s nehodou "na Úvalech" všimli, že sanitka ve skutečnosti jede na Barrandov, čili úplně na druhou stranu, a dále objíždí prakticky celé město i přes to, že dispečink tvrdí, že jsou nejblíž nehodě. (ČSFD)
  • V dnešní době není v Praze na každý výjezd automaticky posílán lékař tak, jak je to zobrazeno v seriálu. (Chufu)
  • Na území hl. m. Prahy zajišťuje leteckou záchranou službu Letecká služba Policie ČR, a ne společnost Delta System Air. (karda1)
  • Doktor Jandera čili Jaromír Hazlík začal svou dráhu v roce 1956, kdy mu bylo kolem třiceti; dnes by mu tedy táhlo na devadesátku a sotva by se právě vracel z mise Lékařů bez hranic. Navíc přiletěl z rovníkové Afriky a vypadal jako "ředitel vápenky". [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Sanitka 2 - Epizoda 5 (2013) (epizoda) (E05)

  • Hajný (Zdeněk Hess) říká, že je ze Suchdola u Příbrami. Toto místo však spadá pod kompetenci Středočeské záchranky, nikoliv Pražské. (ČSFD)

Sanitka 2 - Epizoda 7 (2013) (epizoda) (E07)

  • Ve scéně, kdy Josef Neliba (Marek Vašut) a Vojtěch Jandra (Jaromír Hanzlík) zachraňují muže na ulici po bodnutí zlodějem, zaparkuje Josef svou novou Corvettu asi půl metrů od obrubníku, avšak v další scéně je již Corvetta zaparkovaná tesně u obrubníku. (klojM)

Sanitka 2 - Epizoda 11 (2013) (epizoda) (E11)

  • Ve scéně, kdy záchranáři míří na další klamavé volání do klubu Varieté, velkému sanitnímu vozu nesvítí jedna žárovka na SPZ. Při dopadení anonyma Cíglera (Igor Bareš) ho odváží záchranáři na Václavské náměstí. Tam už ale sanitnímu vozu svítí obě dvě žárovky. (PAULOO)

Reklama

Reklama