Reklama

Reklama

Safe Haven

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní
Indonésie, 2013, 30 min

Obsahy(1)

Skupinka filmárov prichádza na strednú školu, aby vytvorila dokument o štúdiu v tamojšej indonézskej sekte. Spočiatku milé interview sa po krátkej chvíli mení na krvavú masakru. Tento krátkometrážny horor je súčasťou úspešného celovečerného snímku V/H/S 2 (2013). (*CARNIFEX*)

Recenze (34)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Tato krátkometrážní povídka je součástí filmového projektu V/H/S 2. Jedná se o příběh mladých lidí - filmařů, kteří se rozhodnou natočit dokument o záhadné náboženské sektě v Indonésii. Ačkoliv zpočátku vše probíhá perfektně a sektáři se zdají být velice milý, události brzy naberou nečekaný směr a interview se pro všechny promění v peklo na zemi. Nejlepší povídka filmu. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Třetí povídka z V/H/S 2. Ze začátku celkem nezajímavá nuda, v níž se banda filmařů snaží natočit dokument z prostředí indonéské sekty, zhruba v polovině se ale vše zvrtne a z filmu se stává nádherná jízda krvavou autodráhou, při níž se pro originální masakr nejde daleko. Efekty jsou vymazlené, ale úplně nejdokonalejším prvkem na celém filmu je jednoznačně first person pohled oběti, která se snaží z démonického pekla zdrhnout. Úžasná demonstrace toho, co se dá ve zručných rukách dokázat. Hvězda dolů za debilní konec (tohle je prostě horor s parádně děsivou atmosférou a finální vtípek všemu předchozímu sráží kolena k zemi) a nezáživný úvod. Hvězda nahoru za název shodný s cajdákem od Hallströma, teď si každý může vybrat ten svůj přístav :) 80% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Evans se nezapře.Třetí povídka z hororu V/H/S 2 a jednoznačně taky nejhustší.S chutí bych polknul celovečerák.Atmosféra šílená a takový zvrat jsem vážně nečekal.Na týhle povídce je vidět jasný rukopis inovátorského režiséra, který hýří nápady i talentem, bohužel si svojí nezkušenost vystuží vykradeným dějovým nápadem španělského Recu, proto jen 4*, ale zatraceně démonické.80%. ()

Hamaradža

všechny recenze uživatele

Oh come on, načo hodnotiť jeden film dvakrát? Safe Haven je časťou VHS2 a tak to má ostať :) Takže nehodnotím ale keby musím tak 4*. Ako hovorím, svedčal by tomu scenáristicky vybrúsenejší a strachovo viac alá REC vystupňovaný vypiplanejší celovečerák a mali by sme tu nábeh na jeden z najhrôzostrašnejších hororov posledných rokov. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To vysoké hodnocení nechápu. Naprosto obyčejné a průměrné found footage bez ničeho zajímavého a ničeho, co by to oživilo. Pardon, ale mě to takhle prostě připadalo, nemůžu si pomoct. Buď jsem těch hororů viděl až moc a nebo mi už found footage leze krkem. Ve V/H/S 2 to patřilo k lepším povídkám, ale to okamžitě neznamená kvalitu, celá ta antologie byla slabá jak to nejlevnější kafe. Pro mě to spadá do kategorie hororů, které říkám "neurazí, nenadchne", ale těm 82% prostě nerozumím. 3* ()

Zajímavosti (1)

  • Kulty uvedené v tomto filmu jsou velmi podobné skutečným kultům Jonestown a Heaven's Gate. Tyto kulty také spáchaly masovou sebevraždu a rituální praktiky Heaven's Gate jsou podobné těm, které lze vidět v tomto filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno