Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 1
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 009)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale i tento díl beru jako pravou britskou bondovku (ostatně vše se točí kolem Londýna a jejich tajné služby, nejen...). Akce, nadsázka, vtip a pohledná Rebecca (když vystupovala z bazénu, ať mi nikdo netvrdí, že nešlo o odkaz na U.Andressovou, co ji pak kopírovala i H.Berryová). Napětí na každém kroku....pominu letadlo, zmínit však musím Vídeňskou operu a samozřejmě adrenalinovou honičku na motorkách. A všechny ty krásné bondovské vychytávky! Přenosnými PC z jakéhokoliv materiálu počínaje a rtěnkou konče... A za co tleskám velmi, že jsem si konečně užil kino v 2D! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Od Birdova ultra high-tech moderního špionážního filmu k stále modernímu, stále používajícímu high-tech, ale přitom mnohem klidnějšímu a zemitějšímu pokračování. Se zajímavě napsaným scénářem, který dává důraz možná víc na slovní souboje či potyčky než na ty ruční, má hezké oldschool špionážní základy a dokáže předat i akční scény jaksi realističtěji, ale přitom stále s podobným faktorem stylovosti (Maroko). Ale přesto jsem si z nějakého důvodu užil toho Birda napoprvé víc. Zajímavé ale bylo, jak moc Rogue Nation mělo a přitom i nemělo blízko k Bondovi. A ano, Rebeccu Ferguson obsazovat do podobných rolí víc, víc! ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

S prohlášením, že jde o nejlepší díl celé série bych byl opatrnější. Za mě stále vede první díl, který měl svoje kouzlo a přišel mi trošku "jiný" v lepším slova smyslu, než ostatní běžné akční filmy. Každopádně jde o velice nadprůměrný počin, který i přes na můj vkus dlouhou stopáž nenudí a má divákovi stále co nabídnout. Cruise opět ve skvělé formě, doplněný dalšími hvězdnými hereckými výkony v podání Simona Pegga nebo krásné Rebeccy Ferguson, kterou si postupem času prostě musíte zamilovat. Honička na motorkách je opravdu TOP!!! Doporučuji určitě zajít do kina. 85% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to poctivá a hmatatelná filmařina, tak pátý díl jako jediný z celé série není v ničem inovativní, leč bezpečně recykluje stará a osvědčená špiónská schémata a po očku pomrkává po starých sedmdesátkových klasikách i po prvním dílu této ságy. Back to basics tenhle přírůstek vystihuje přesně. McQuarrie potvrdil pevné režijní otěže i cit pro dávkování humoru, akce a scénáristické hmoty. Pětka obsahuje zřejmě nejkomplexnější charakter akční hrdinky za posledních x let, možná od Sarah Connor (T2). Stejně křehká a přitom sveřepě odhodlaná a jdoucí za svým. Plus pro ní je to, že i velmi dobře vypadá - celkově mi velmi připomíná jinou legendu, bondgirl Carey Lowell z Licence to Kill. Možná chybí drtivá akce z TROJKY, nebo hitech feeling ČTYŘKY, ale jako celek to funguje OK. Režisér dobře věděl, že tímhle diváky dneska, po všech těch komiksech, Bayárnách a dalších digitálních bordelech, už neoslní a tudíž ani nebyla cítit snaha. Šlo se prostě jiným směrem. Škoda toho nízkého ratingu, je to znát. A taky jsem měl pocit trochu podprahově nucené mramorizace legendy, kterou jsem cítil například ze Skyfall, nebo posledních Batmanů, což se myslím tady úplně nepovedlo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„A co vy, pane Brandte? Jak ospravedlníte tento podvod?“ - „Nemohu mluvit o žádné operaci bez svolení ministra.“ No, Rennerova postava od minule nějak zpohodlněla, ale asi si William nechtěl ušpinit oblek, pro což mám samozřejmě pochopení, ostatně akční scény hravě obstarali jiní…a po Ghost Protocolu ve mně znovu vyvolali velkou spokojenost. Sice u mě pořád vede 3. díl, ale Národ grázlů je téměř stejně dobrý. Stará parta je zase pohromadě, všichni ve výborné formě (sice tolik nehláškují, ale i tak jsem se hned několikrát zasmál), navíc se znovu podařilo vyrukovat se solidní ženskou postavou, pořádným záporákem a jako bonus nechybí dotěrná osina v zadku v podobě Baldwina. A i přes všechny ty uhozené akční scény (např. hrátky s letadlem, salta v autě či nekonečnou zásobu kyslíku…ale možná jsem hnidopich a Huntovi prostě jen narostly žábry) to byla velmi zábavná jízda, kterou jsem si s chutí užil. S hodnocením se vracím zpátky na 4* a těším se na další díl. „Co to... zkusila mě sejmout!“ - „To z ní ještě nedělá špatnýho člověka.“ ()

Galerie (517)

Zajímavosti (38)

  • Hlavní postavy jezdí převážně v autech od BMW. V Maroku řídí Ethan Hunt (Tom Cruise) při honičce BMW M3. Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) spolu s gaunery a později i s Ethanem Huntem se prohánějí na motorkách BMW s1000r. Ve Vídní jezdí novým modelem sedmé řady od BMW. A William Brandt (Jeremy Renner) vyzvedne Luthera Stickella (Ving Rhames) v SUV BMW X5. (Iktus)
  • Tom Cruise (Ethan Hunt)  a Ving Rhames (Luther Stickell) jsou jediní herci, kteří se objevili ve všech pěti filmech série. (JORDY)
  • Ethanovi je v každej časti série prednesená legendárna veta o prijatí misie vždy prostredníctvom iného záznamového zariadenia. V tomto dieli je to vinylová platňa, pričom agentov predstaviteľ Tom Cruise je vášnivým zberateľom týchto platní. (DiBuonaparte)

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama