Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý, zamilovaný pár Scott a Penny túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli toľko vytúžený pokoj a kľud. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie nečakane prekvapí zistenie, nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža od vedľa, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones" razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. Kombinácia "F.F" a čiastočného "shockumentary" tu už bola na pretrase. Bez zbytočného preháňania, "Mr. Jones" zaujal. Len málo ktorý z týchto snímkov prekvapí, takže v tomto prípade niet o čom. Príbeh originálny, snaha o budovanie atmosféry sa taktiež uprieť nedá. Bohužiaľ, ako sa to už (zrejme) u mňa stáva pravidlom, čím som starší, tým som (zrejme) bezcitnejší bastard. Proste, emocionálne ma len málo ktorý snímok zasiahne (tobôž vystraší). Na mňa tento horor v prvej polovici absolútne nezaberal. Ďalším mínusom sa pre mňa stalo zistenie, že za celý film som sa nestretol s pocitom "laku". "Mr. Jones" totiž nedisponuje ani jednou jedinou lakačkou. Spolieha sa vyslovene na atmosféru a príbeh. Čo je pre mňa skutočne pramálo. Rozuzlenie príbehu taktiež bez prekvapenia. To bolo totiž jasné hádam aj 30 minút do záverečných tituliek. V mojich očiach je "Mr. Jones" priemernou, mysterióznou drámou so slabšími prvkami hororu - 50%. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Vaříme s verbalem – Výletnické ragú aneb Narkáčský Eintopf. Ingredience: Dvě kila uleželého bramborového salátu, půl litru kefíru, jedna plechovka Toluenu, 100 ml Chemoprenu PVC či jiného lepidla na odpady s osmdesátiprocentním obsahem organických rozpouštědel, 50 mg krystalického metanfetaminu (můžeme nahradit 60 tabletami Modafenu), široké nápojové brčko, kapesník o minimálních rozměrech 30x30 centimetrů, petrželová nať. Celý bramborový salát během pěti minut freneticky zkonzumujeme, přičemž záměrně příliš nekoušeme, a na ex jej zalijeme kefírem. Rozprostřený kapesník bohatě napustíme Toluenem a za stálého čichání zvolna přikapáváme Chemopren. V mezičase pomocí žiletky či příborového nože vytvoříme na kuchyňské lince úhlednou lajnu metamfetaminu, popřípadě nadrtíme všechen Modafen na jemný prášek a postupujeme stejně. Odložíme kapesník a za použití brčka rychle rozprášíme polovinu lajny do pravé a druhou polovinu do levé nosní dírky. Pro dokonalé vymaštění zakapeme Chemoprenem. Zbytky metamfetaminu slízneme a jazykem roztíráme po dásních až do naprosté motolice. Pokud jsme postupovali správně, mělo by nám v této fázi vaření začít hučet v uších za doprovodu hodiny a půl naprostých, rychle se míhajících červeno hnědých pičovin. S kapesníkem stále na nose pijeme zbytek plechovky Toluenu, dokud nejsme vláční v kolenou. V tu chvíli klesneme na úroveň trouby, vrhneme celý obsah žaludku na předem připravený plech a pečeme do černa s grilem ohuleným na 250 stupňů. Necháme zchladnout, ozdobíme petrželkou a podáváme dokonale zoufalému majiteli krachujícího studia. *** A přitom to tak hezky začínalo. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tvl no to teda čučím.... Trochu nevím co s tím, protože v poslední třetině už bylo toho zacykleného, epileptoidního halucinování až moc a bylo to otravné. Při šikovnější režii a nápaditějším střihu mohla být poslední třetina klidně o 10minut kratší a měla by stejný(né li lepší)efekt.. Na druhou stranu celý ten příběh a jeho postupné budování vyhnané až do vypolstrovanou celou smrdící sekvence, byl originální a sugestivní.. Důležité je asi být u toho otevřený, příliš neanalizovat konkrétnosti a nechat podvědomí ať si s tím pohraje samo, protože tenhle film funguje na úplně jiných mozkových okruzích a šéfovi tam v řídícím středisku blikají úplně jiné kontolky než u běžných bubákovin nebo ouchylných saďáren. ... Zajímavé-né zrovna kulervoucí, ale zajímavé. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní, hutná atmosféra, která se nějakému found footage nepodařilo už hodně dlouhou dobu. Námět a herci taky dobrý. V závěru ovšem nastává to pravé peklo. Nevíte kde jste, kdo je kdo, kde jste a jenom zíráte na šílený stav hlavních hrdinů, kterým fakt přejete, aby už konečně bylo světlo, nebo tma napořád. Zároveň ale uznávám, že to na některé jedince může být příliš a film šmahem odsoudit jako totální zmatu. Ono v konečném důsledku si ani já nejsem jistý, co si o tom myslet. Každopádně podobně stísněný pocit, gradující tempo, kde každou chvilku tušíte, že za okamžik bude ještě daleko hůř, si dávno nepamatuju. a to je hlavní deviza Mr. Jonese. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku poviem že som nevedel že je to FF projekt,nešiel by som do toho s takým odhodlaným.Najprv to začalo tak vlažne lebo bolo zoznamovanie z hlavnými hviezdami a ich zážitkami.Ale poviem vám jedno tie dve postavy sa chovali ako čistý prijebanci.Neskutočné mi vadili tie ich debilné dialógy.A aj som rozmýšľal či to nevypnem.Má to zmetený príbeh a v niektorých momentoch aj atmosféru.Ale nemôžem sa ubrániť veľmi rozpačitému dojmu z tohoto filmu.Miestami sa mi to páčilo a miestami vôbec nie.Niekto ich prenasleduje a sú psychicky vyčerpaný ale na sex už náladu nájdu,tak to ich obdivujem lebo stať sa to mne ani sa mi nepostaví. A z toho konca som bol už načisto kokot,nemám rád FF produkciu a po tejto sa to ešte viac prehĺbilo.Dávam dve hviezdy.1* je za niekedy dosť silnú atmosféru a 2* dávam za diabolsky znázornených strašiakov. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama