Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 2
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (187)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na to jak slibný námět Attack On Titan má, jde o docela nudný seriál. Respektive zoufale nevyvážený. Většinu děje zabírají citové výlevy zpola hysterických postav, které jsou nejen otravné, ale pro zápletku téměř irelevantní. Následuje scéna útoku zabijáckých obrů a improvizovaná lidská obrana. A další epizodu se začíná nanovo. Plusem jsou dynamické a do určité míry pohlcující válečné scény a titulní píseň, mínusem odfláknutý scénář s dírami v logice, že by jimi prošla celá armáda titánů. A pochopitelně i to, že jsem si prakticky ke všem hrdinům rychle vypěstoval averzi. Mrtvými se tu naštěstí nešetří, takže každý žije v neustálém strachu z ušlapání, nebo sežrání. Nezbývá než doufat. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Další překvapení, které mi nachystal anime žánr. Přes počáteční nechuť se opět rozjel nadupaný příběh s velmi originální zápletkou (tohle slovní spojení ani zdaleka nevystihuje realitu) a příjemně propracovaným světem. Jen je škoda divného chování postav a zbytečně natáhnutých přemýšlivých scén. To ale vyvažují epické souboje úplně jiného kalibru, než na které jsem byl kdy zvyklý a také ve většině případů všechno-jen-ne-hrdinské chování vojáků. Rovněž se mi zamlouvá určitá syrovost, se kterou Titáni likvidují lidi. Nejednou jsem zůstal sedět s pusou dokořán. Tleskám. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brutalita, akcia a epickosť titanov v nemilosrdnom svete plnom zrady, kde neviete, čo sa stane nabudúce. To by bolo fajn, nebyť postáv, ktoré zbytočnými ukričanými dialógmi dramatizujú scény tam, kde netreba a veľmi pomaly sa v priebehu sérii hýbu v charakterovom vývoji. V seriáli najlepšie vychádzajú akčné scény, kedy neviete, ktorá strana môže vyhrať a cítiť všadeprítomné zúfalstvo. Záverečná sezóna je príbehovo najlepšia, keďže ide o prezradenie tajomstiev fikčného sveta s použitím epických formálnych a obsahových prostriedkov na vytvorenie nezabudnuteľnej drámy. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Dobře, přiznejme si že asi jedu na anime mainstreamu, ale zatím mě to baví. Tohle mě oslovilo lehce nezvyklou animací, ne úplně běžným dabingem a to hlavně ženských postav a tím, že ač jsou určitě mnohem brutálnější kusy, tohle anime se se svými hrdiny nepáře. Uvidíme co bude dál. Zatím mě jenom vyloženě mrzí že postava Erena přežila a je zněj teď uberklučina, mnohem víc by mě to asi zajímalo, kdyby bylo vážně po něm. EDIT: Vracet se po deseti letech ke svým komentářům je bolestné i úsměvné. Hvězdičky nechám spolu s předchozím komentářem, ať se můžou další generace bavit naivitě diváka po první sezóně. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhnusnější animace kterou jsem kdy viděl... tohle nemá ani na porno. Nechápu jak někdo kdo tohle spáchal vůbec pustily k animaci, ještě z toho udělají animák o 25 dílech.... PROSTĚ NESKUTEČNĚ. V případě anime.... jakožto mé srdcové záležitosti nikdy nedávám odpad. Ale tenhle počin si ho rozhodně zaslouží. Přesto: ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Tvůrci oznámili, že druhá série seriálu vyjde v březnu roku 2016. Později se ukázalo, že manga předloha nebyla dost obsáhlá na to, aby z ní mohla vzniknout celá série. Proto si scenáristé vzali víc času na dopilování a prodloužení příběhu. Samotný seriál by měl opět běžet až v roce 2017. (Jokerada)
  • Annie Leonhardt je 153 cm vysoká a váží 54 kg. (Tunheber)
  • Marleyské pistole jsou založené na modelu Mauser C96, německé pistoli vytvořené roku 1896. Designy opakovacích pušek jsou založené například na modelech CZ 24 či italské Carcano z roku 1891. Protititánská odstřelovací puška je zase velice podobná sovětské protitankové pušce PTRD-41 a kulomety používané Marleyci i jinými národy jsou založené na známém kulometu Maxim gun, vynalezeném ve Spojeném království v roce 1886. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama