Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 7

Recenze (725)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekal, neměl jsem ani moc potřebu vědět, co se s Rentonem a jeho partou děje v době, kdy jim je pětačtyřicet. Ale nakonec jsem hodně mile překvapený. Otázka je, jestli to stejně uvidí i fanoušci. T2 Trainspotting totiž popravdě s původním Trainspottingem moc společného nemá. Je tu Edinburgh, stará banda, drogy, skvělý soundtrack a osobitá a pořád strhující režie Dannyho Boylea, taky však o dost jiná atmosféra než minule. Místo čtveřice bezstarostných mladíků, kteří kašlou na budoucnost, se tu motají zdeprimovaní zoufalci, jimž už dávno došlo, že svůj život dokonale projebali a že dobře už bylo. A jediné, co jim zůstalo, jsou vzpomínky, nostalgie a staří známí, kteří se skoro vůbec nemění. T2 Trainspotting je vlastně dost smutný, ale pravdivý film o tom, že před minulostí a sám před sebou člověk neuteče a že to může buď vzdát, nebo brát život takový, jaký je. A jako takový funguje skvěle. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak som sa konečne dostal k tomuto filmu a nemôžem ľutovať. Kultovka nebola dvojkou vôbec pošpinená. Samozrejme, že T2 ťaží z nostalgie a využíva flashbacky do minulosti, no efektívne ich prenáša do prítomnosti a jednoducho zaujme. Príbehom, stále skvelými hercami a trochu gangsterským zakončením. Určite sa nestane ikonou, ako jeho starší brat, ale fanúšikov žánru určite poteší. Za najlepšiu scénu považujem vyše dvojminútový monológ Rentona pri večeri s Veronikou na tému Choose life. P. S. McGregor má asi recept na mladosť. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jasné, Rentona, Begbieho, SickBoya a Spuda som znova rád videl, ale mal ich reunion nejaký väčší zmysel? No príliš ani nie. Trainspotting dvojka sa snaží dobehnúť prvý diel svojou údernosťou, ale pri každom pokuse byť zaujímavou a originálnou ako jednotka neuveriteľne zakopáva. Danny Boyle tentokrát jednoducho nepriniesol okrem nostalgie, pár vtipných scénok a novej verzie "choose your life" skutočne nič svetaborného. Stretnutie starých dobrých postáv sa pozeralo príjemne, ale bolo vytvorené nasilu a miestami to je z filmu extrémne cítiť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, tak to obvykle končí, keď sa došliapne na nejakú legendu a niekto sa pokúsi natočiť druhú časť, prípadne nejaký remake... Toto už skrátka nebol Trainspotting s tou úžasnou atmosférou, výborným príbehom a geniálnym vyprávačským štýlom. Netvrdím, nebolo to zlé, no na môj vkus to bolo celé až príliš ponorené do nostalgie a spomienok na jednotku. Len na spomienkach sa ale nič prevratné vybudovať nedá, stále sú to len spomienky... pocitovo trocha zasiahne, no žiadna pridaná hodnota. Od záveru som tiež čakal niečo premyslenejšie. Jednu vec však majú tieto dve časti spoločné, a síce ako v jednotke tak aj v dvojke ma najviac bavila postava Spuda. Nemôžem si pomôcť, viac ako lepší priemer z toho nedostanem. 65/100 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Není to vysloveně propadák, ale taky už nic přelomového, dokonce ani jízda to není...spíš jen taková nostalgická projížďka v čase... Nový Trainspotting ztratil ten svůj sociálně kritický podtext, ono plivnutí do tváře kapitalismu a zbytnělého materialismu, tu facku maloměšťáctví, ten odvěký mladický vzdor proti systému...už to z něj nezavání podvratností ani mladým duchem... Pokračování nejslavnějšího Boyleova filmu je bohužel nejslabší Boyleův film... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, kde Spud (Ewen Bremner) padá ze střechy domu, zabrala na natočení celé ráno. (Tomas_TM)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama