Reklama

Reklama

86. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 86th Annual Academy Awards (více)
Rozhovor 2
Publicistický
USA, 2014, 175 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Ellen DeGeneres (moderátor), Anne Hathaway, Barkhad Abdi, Bradley Cooper, Michael Fassbender, Jonah Hill, Jared Leto, Jim Carrey, Kerry Washington (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po šestaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2013. Tím okamžikem bude pondělí 3. března v jednu hodinu ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21:00 možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Rozhovor 2

Recenze (101)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mňa to tento rok sklamalo. Ellen aj atmosféra celkovo, parádne uvolnené, rovnako ako baviace sa celebrity (Jennifer mi prišla skoro ako puberťáčka) .. sledovať to spolu s bodohoničmi na čsfd párty, možno by som dal tri.. Ale sledoval som to doma a mrzol mi stream, čo ma pripravilo o to najlepšie - rozlúčku so zosnulými, z ktorej som videl našťastie aspoň ten záver s Hoffmanom a Bette Midler (pfff). Navyše ma sklamali hudobné vystúpenia; Midlerku neznášam, Pink ma výnimočne nebavila a song čo dostal oscara, považujem za najhorší z nominovaných (režúci uši a pokazil mi už Frozen). Najviac sa mi páčil Moon Song, Pharell sa tiež dal; pekné ďakovačky mali francúzi a Matthew McConaughey a to je tak všetko. Reklamy hodne iritujúce (hlavne tá s Tinou Fey, stále dokola) a takmer nič nedopadlo ako som dúfal. Aspoň ten Jonze... a Cate. A DiCaprio pravdepodobne bude musieť predčasne umrieť, aby mu ho tí suchari niekedy dali .. Edit: Asi to zvýšim. S pár dňovým odstupom nervozita opadá a tá fotka zo smartfónu, ma prenasleduje na každom kroku :) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Leoš zase utřel, Marty taky, alespoň, že ten plešoun za hlavní roli přistál v těch správných rukou. Zavirovaný McConaughey rozhodně obstál na výbornou. Jinak žádné překvapení, vesmírný technologický majstrštyk posbíral co se dalo, na oceněnou sci-fi romanci Spikea Jonzeho se těším jako malé dítě, Cate Blanchett moc hezky poděkovala a i ti Taliáni slavili zaslouženě. Do toho sem tam slušné špeky z moderátorských úst Ellen DeGeneres, fotomomentka, pizzaguy… zkrátka další povedený večer ve společnosti hollywoodské smetánky. ()

Reklama

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím ceny, ale zpracování. Výstupy Ellen DeGeneres v první hodině fantastické, bohužel později zábavnost gagů upadá. To co herci čtou při představování lidí je jako vždy strašně patetické a autoři textu ho snad ani nemohou myslet vážně. Proto se mi zdá nanejvýš osvěžující vystoupení Billa Murrayho nebo Harrisona Forda, který to má vždycky očividně "na háku." Jako vždy se mi líbilo zpracování segmentu "In memoriam" a následující píseň Bette Midler. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Už od prvního rádoby vtípku Ellen DeGeneres v subjektivně asi hodinovém úvodním monologu mi bylo jasné, že s moderátorkou se asi nestrefíme do podobného stylu humoru. A bohužel bylo ještě hůř. Trapné Elleniny skeče korunoval nepovedený running gag s pizzou, předávající byli nezajímavý nebo působili strašně znuděně a celému ospalému přenosu chybělo jakési stěžejní téma či rozpoznatelný ksicht. Jedna boží fotka bourající Twitter, uvolněný Spacey a solidní hudební čísla už bohužel tento asi nejnudnější ceremoniál posledních pěti let nezachrání. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

S výsledky celkem spokojenost (až na cenu hlavní), Ellen mě taktéž příjemně překvapila (pád Twitteru a moment, kdy jsem na chvíli chtěl být donašečem pizzy), Harry Weinstein dostal do držky (verbálně) a Jennifer Lawrence opět dodržela klauzuli ve smlouvě (alespoň jednou spadnout). Ještě štěstí, že na celý ceremoniál dohlížely dvě největší osobnosti současného televizního světa (děkovná řeč Mattyho jakoby přišla z úst samotného Rusta a nechyběl ani samotný Frank Underwood, který na vše dohlížel z pozadí). Nejvíce mě zklamala hlavní cena pro otrokáře a naopak nejvíce potěšila cena pro Mattyho. All right, all right, all right.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Leonardo DICaprio ani napočtvrté svou nominaci na Oscara neproměnil. (Spiker01)
  • Poslíček, který moderátorce Ellen DeGeneres doručil pizzu během večera až na pódium, dostal tuzér v přepočtu 20 000 korun. (Lembi4)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama